25 September 2012

Big Apple Donut vs One Apple Pastries

hello blog,
**amaran cite panjang tak de motif,tuan blog banyak mulut nak cite.haha.kalau malas tak payah ler baca.**
nak cite ni ada sekali tu kan
aku g tesco nilai,otw balik kg
pas tu ternmpk kedai big apple
wah bestnya.tengok2 je la.tapi mcm pelik skit nape kedai big apple ni ada cupcake ek
ntah la.daku tengok2 je masa tu.tak beli pon
pas tu balik2 tu borak2 ngan adik aku ckp pasal big apple tu
tapi adik aku kate tu ONE APPLE la
bukan big apple
owh ye ke.serius aku tak perasan.sebab logo macam lebih kurang sama



big apple vs one apple
crdt pic to google n this blog

ha nampak tak lebih kurang sama je
masa 1st time aku nampak 'big apple' tu serius aku tak perasan tu adalah one apple
tapi masa tu kan akhir tahun 2011 la
adik aku yg perasan
so aku nak meng'sure' kan,aku kan byk masa,so google la
jumpa skit je info pasal one apple ni
tapi ada sorang blogger ni cite skit pasal one apple subsidiary big apple
tak tahu la betul ke tak
ok la abis cite meng'google' tu,tak kisah pon
cuma nak tahu sape sebenarnya one apple tu.haha
so tu cite 2011,
alkisah masa g PD bulan mac 2012 hari tu,kan ada singgah tesco nilai
so harus la tengok kan one apple yang aku sangka big apple tu
sekali kan one apple dah bertukar ke big apple!haha
pulak dah.ni mmg betul sebab aku ada beli big apple masa g tesco tu citenya kat sini
ok la tak kisah la big apple ke one apple ke
asalkan aku dah beli pon donut masa tu
so sambung cite,bulan jun 2012 pergi lagi tesco nilai otw balik kg
so daku gedik nak beli lagi donut.*hamboi2 kate diet.adoi
tak pe belikan mak dan adik2,sebab nak blk kg kan*alasan.padahal sendiri pon nak makan donut tu.haha
so belilah big apple donut dekat 'big apple donut" tesco nilai tu
tup tup masuk ternmpk cupcake.
being me yang suka dessert cantik,suka beli tak tahu buat
so daku decide mahu beli(masa g tesco bulan mac 2012 beli donut je sebab nak cepat,lagipon 6 donut dah cukup byk untuk kami 4 org)
so kali ni sebab nak balik kampung boleh la daku beli donut dan cupcake.hooyeh
masa bayar tu
bayar sekali(donut dan cupcake)
tapi adik cashier tu masukkan duit kat 2 mesin kira yang berlainan
dan daku dapat 2 resit
satu resit--->company big apple donut sebab beli donut
satu lagi---->company one apple pastries sebab beli cupcake
pas tu aku pin tanya la adik cashier tu,'ooo..campany lain2 ek'
adik cashier tu jawab 'a'ah'
alkisahnya.baru ku tahu
patut la daku pelik nape big apple donut tesco puchong tak de jual cupcake macam big apple donut tesco nilai
rupa2nya big apple tesco nilai ada join venture ngan one apple
tapi kan aku suka cupcake2 tu!
cantik2 tau.rm3 je
ok la tu tak payah tempah2 bagai
dtg dan terus beli variety of cupcake
tapi sayang big apple tesco nilai je ada cupcake cantik2.huhu
dan sayang jugak daku tak snap gambar
*sebab malu nak snap,lgpon nak cepat
dahh sampai umah pon tak snap gak sebab terus makan.huhu
hanya sempat snap satu je cupcake ni


ni la cupcake one apple pastries di big apple tesco nilai

kesimpulannya ialah daku suka cupake cantik2 dan comel2 tu
drpd hasil carian google ada kate one apple ni ada dekat sunway piramid
tapi tak tahu la sebab tu cite 2011
kalau nak tahu kena g sendiri sunway piramid la.huhu
sekian cerita,




 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

24 September 2012

Nasi Dagang vs Nasi Kerabu

hello blog,
sejak dua-dua anak skola
daku ngan encik adam ada masa dating berdua.haha
tapi slalu deting sarapan je la
sebab dorang kan skola pagi
bole la tu makan berdua ala2 couple baru kawen kan.haha
tapi kan tempat yg paling slalu encik adam bawa ialah kedai mamak
adoi
gambar kedai mamak harusla tak amik slalu kan
yela kedai mamak sama je semua stylenya.huhu
so kali ni kita deting di Rahimah's Kitchen pulak


baru tahu rahimah's kitchen ni ada keluarkan rempah jenama sendiri
"Premium Selected Spices"

dessert pun ada ye
*masa ni pagi sangat lum meriah lagi

menu sarapan

suasana kedai

teh tarik tu aku punya.adoi.patutla gemuks.dush dush

menu minum petang
*Otak2
*Aiskrim goreng


Nasi Dagang utk encik adam

Nasi Kerabu untk aku

tak de anak2,snap gambar laki la.haha

nape aku snap gambar laki aku ha

gambar kusi meja pon snap

hey dah makan nasi beli kuih lagi?*patut la gemuk

mula2 aku ingat nak makan nasi dagang gak
tapi encik adam dah makan nasi dagang
so aku pilih nasi kerabu la
kitorang tak suka pilih menu sama
sebab kalau dua-dua sama tak variety la
bole tukar2 kan
ape2 pon aku suka je nasi dagang dan nasi kerabu
tapi dua2 pon aku tak tahu masak
beli je la.huhu
*aku mmg tak suka masak dan malas belajar masak



 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

21 September 2012

Tempat dating dolu2:RASA Foodcourt @ Alamanda

hello blog,
hey hey keluar pawagam je
haziq ajak singgah tempat main game
amboi
ala singgah la kejap,kang bising lak dorang


muka suka gile,macam first time main kan
*padahal slalu je main.adoi.budak2 katekan

snap dari jauh lak

ha nak main ni pulak.tak padan kecik
*baru aku perasan muka laki aku yang mcm eksited nak main game kan.haha

dua2 main.padahal hazeera tu tak masukkan token pon.haha*jimat

encik adam tu kan kalau masuk sini dia budget byk jugak la.tapi being me harus aku budget 2-3 hengget je.haha.dah dah jom balik
jap makan jap kat foodcourt
owh foodcourt alamanda pon salah satu tempat deting dolu2.heee
jom deting berempat lak
owh masa ni kan bulan 6,RASA foodcourt ni baru lepas renovate


hazeera boring menunggu

papa makan menu lupa nama
haziq tanya 'mana pinggan?',yela dah bapaknya makan dalam kuali kecik dia tanya la mana pinggan kan
emm betul jugak tu.haha

sizzling mee

haa yang ni sedap compare to yang kat tesco nilai tu
so bole makan lagi la kat sini
mula2 aku ingat nak makan chicken chop
tapi kan kat kaunter chicken chop tu kan tak ramai orang
macam pelik je,ntah2 tak sedap.so cancel chicken chop
tengok sizzling mee ni ramai beratur,so makan yang orang ramai beratur la
fuh selamat sedap.haha
ooo masa beli air baru tahu ada jual coconut shake la kat sini
tapi harusla harga lagi mahal dari  Klebang OCS
tapi rasa nak cuba la sebab bekas/cawan dia nmpk menarik
sape2 penah cuba coconut shake alamanda?
sedap tak ek?



 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

Mengapa daku pilih Klinik Zuraidah?

hello blog,
dah lama tak g klinik
yela alhamdulillah sihat,tak payah la nak g klinik kan
dolu2 anak kecik kena g klinik injection
skrg anak dah besar
kalau demam bg makan nutriferon atau ubat farmasi je
prescribe ubat sendiri.huhu
tapi masa ni hampir setahun kot tak pergi klinik
tup tup haziq demam kat mulut dia byk ulcer mata ikan lak
disebabkan takut HMFD so kita g klinik la haziq
pulak tu haziq wat muka sakit
bila mama cakap 'esok kita g klinik eh?',dia angguk laju2
ewah2 saje je kan

ha tengok dia buat muka sakit


haziq dan hazeera tgh tunggu turn.kejap je pon

owh encik adam la yang pilih klinik zuraidah
daku ikut je
sejak dari pregnantkan haziq,check up masa pregnant dan injection baby semua buat kat sini
daku mmg tak de buku merah kad mengandung yang check up klinik gomen tu
tapi daku buku kuning klinik zuraidah.haha
emm..tapi sebab utama pilih klinik zuraidah ialah
*murah
*doktor perempuan yang baik plak tu,super super senior ukm kan.huhu
mula2 daku tak tahu pon  klinik ni murah
tapi kan ada sekali tu aku demam kat kampung,ngan haziq
so dua2 g la klinik rama kat segamat atas tu
mak oi cam lebih mahal dari klinik zuraidah je
hello klinik rama tu mahal la sebab klinik kat segamat bandar kecik je compare tu klinik zuraidah puchong
segamat vs puchong
kalau fikir logik mestila segamat lagi murah kan
tapi tidak klinik rama tu mahal,klinik zuraidah lagi murah
tapi kan aku mmg penah baca caj2 yang dikenakan di klinik zuraidah(dorang tampal kat dinding klinik)
mmg kalau tengok mcm murah je tau
tapi kan kalau g klinik ni weekend bukan doktor zuraidah yang wat treatment
tapi doktor locum
doktor locum tak best,doktor zuraidah lagi best
so kalau nak best sila g weekend pagi
dan lagi satu haziq dan hazeera suka g klinik ni sebab ada kuda mainan
dorang leh menunggu sambil main kuda
*ini budak kecik punya sebab pilih klinik zuraidah la.haha
tapi kan setakat ni pengalaman aku klinik zuraidah selalu penuh di pagi hari
ok abis cite klinik
lepas dpt ubat,doktor locum tu kate ok je(kitorang g masa weekend masa ni)
demam skit je
jom zass ke alamanda
tengok wayang
cite tengok wayang dah cite di sini

tengok tu dia ckp kat tepon lak

hey perlu snap ni
*sebab nak ajak encik adam makan kat the garden ni*bilenya tak tahu la.eh daku kan diet.huhu

luar GSC Alamanda dari jauh

sekian,

 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

20 September 2012

Tips:Macamana nak mula ajar anak mengaji

hello blog,
owh dapat amik gambar dorang mengaji sekali sekala je
setahun sekali je kot.
entry mengaji 2011 di sini
alang2 dah ada gambar dorang mengaji ni
meh aku kongsi tips
ceh tips la sangat,sekadar berkongsi,aku pon bukan expert sangat
biasa2 je
tapi boleh la untuk ajar anak2 mengaji
antara cara aku nak mula ajar anak mengaji:
*mula2 kan haziq kecik lagi,mana tahu muqaddam tu ape,aku just amik muqaddam dan rehal dan ajak dia mengaji.mula2 dia buat tak tahu je,tapi aku tetap mengaji,dalam seminggu jugak aku mengaji sorang2.lama2 dia akan ikut.sebenarnya nak memulakan anak mengaji ni yang paling susah(pd aku la) sebab dia kecik mana tahu ape kan.bila dia dah mula nak ikut tu dah senang la.
*bila time hazeera dah senang,sebab dia dah tengok abg dia mengaji,so dia follow je la
*bila dah start mengaji tu,step ke2 ialah istiqamah.iaitu berterusan,kalau boleh hari2 mesti mahu ngaji,sekejap je pon tak pe*tapi kadang2 ter miss jugak kan,kalau keluar ke,kalau aku period ke,kalau aku ada sikit malas ke.huh
*kalau style aku,aku tak suka paksa anak2 aku,biar dia suka mengaji secara semulajadi,kalau paksa tak best la dorang nak mengaji kan
*emm...ibubapa kena la mengaji,insyaAllah kalau anak2 tengok ibu bapa dorang mengaji,dorang pon akan ikut sekali.dorang akan rasa mengaji tu satu keperluan jugak,mcm solat dan makan.yela mengaji tu kan makanan rohani
emm..rasanya tu je kot tips tak seberapa daripada aku.huhu*malu lak nak tips2 bagai.haha
ok la jom layan gambar

orang nak amik gambar,haziq pon sibuk amik kamera dia

turn hazeera mengaji

mak oi luas betul mulut dia.huu

haziq pegang kamera

owh aku ajar anak ngaji style lama2
aku ajar alif ba ta,pas tu alif di atas a,alif bawah ee dan seterusnya
iqra' haziq belajar kat skola
*tapi kan cikgu dia kate haziq lancar baca iqra',dia ingat aku ada ajar iqra' kat umah.hee
tapi skrg aku ajar muqaddam dan iqra' la kat haziq,sebab haziq dah sampai iqra' mukasurat 18(huruf sambung2--->susah skit tuk budak 4 tahun kan)
hazeera pon baca muqaddam dan iqra' mukasurat 1

 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

19 September 2012

Ais krim Pak Arab di Jln Bukit Bintang?

hello blog,
sambung cite late besday celebration
iaitu lepas balik dinner
encik adam ajak singgah bukit bintang
nak belanja ais krim la pulak
eh perut sudah kenyang dah
tapi daku tak kisah je
before tu dia mmg ada cakap satu hari nt dia bawa bawa makan ais krim pak arab di bb ni


tgh tgu papa cari kedai ais krim

amik gambar je

bb yang sentiasa bz

alamak,encik adam tak jumpa la kedai ais krim tu.mana ntah.haha
owh bila di google rupa2nya kedai itu sudah tutup kerana nak baut lrt.haha
berita di sini
dan ada cite ais krim pak arab/ais krim turki ni aku jumap
jenama mado rupanya.huhu
baca la di sini dan sini
bila baca 2 entry tu,rasa wah ruginya encik adam lambat nak belanja ais krim tu sampai dah tutup sebab nak baut projek MRT kan.huhu
tapi disebabkan dah janji ngan anak2 nak belanja ais krim
encik adam beli je ais krim biasa di bb tu
dengan harga yang lebih mahal.adoi

mmg ais krim biasa je!huhu

jom balik.babai

lepak sekejap je kat sini
mak oi sgt tak seswai nak lepak di sini
menakutkan..huhuhu
owh kalau Mado Ice Cream ni bukak lagi kat key el ni harus tuntut ngan encik adam.hahaha
sekian



 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

18 September 2012

Nasi Goreng Ipoh Station

hello blog,
puchong yang tak de tempat makan
haha.asik2 tempat yang sama je
baser,ipoh station,rahimah kitchen,kedai mamak.mak cik lontong
ayam penyet,mcd,kfc,dominos.pizza hut
emmm aku rasa balik2 ni je la
owh lagi satu lokas makana
tapi lokas makana dinner je.lunch tak de
ni cite lunch
balik beli barang dapur
singgah la ipoh station the antique cafe
jom makan

hazeera comot.bgn tdo kot

encik adam lapar

percubaan amik gambar kat cermin.huhu

hazeera kuat minum air

ha antik tak?

haziq buat macam rumah sendiri

ni la dia Nasi Goreng Ipoh Station
*nasi goreng
*telur mata lembu kerbau
*tomato
*timun
*udang 2 ekor kat atas nasi
*keropok
*sambal
eh jap jap gambar ni jelas sikit



owh selain nasi goreng ipoh station
antara menu lain yang ada
nasi goreng opah(nasi dan asam pedas)
nasi goreng cina
nasi goreng biasa dll
mee rebus
roti bakar
emm..menu2nya biasa2 je
harganya pon biasa2 je
tapi aku dan encik adam suka kedai ni sebab kedai yang tenang
suasananya best la
tengok haziq siap boleh buat macam rumah sendiri.haha
antik pulak tu.huhu
lagu2 lama berkumandang
serius antik
sekian


 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida
Related Posts with Thumbnails

Photobook