22 June 2011

Survey Tadika di Puchong

hello blog,
hohoho,haziq dah skolah
tapi aku ada amik gambar dia sekali je masa hari first,tu pun belum masuk laptop lagi gambarnya
alkisah bz wat assignment
dapur tak berasap,rumah tunggang terbalik.
ok jom cerita pasal survey yang aku buat .owh nak masukkan anak ke sekolah haruslah buat survey dulu
opss ni survey bulan 12 tahun lepas.aceceh.masih boleh consider lagi kot
aku survey di internet je,pas tu call mana2 yang aku berkenan
kebanyakkan tadika amik kanak2 umur 4-6tahun ye
yang amik budak 3 tahun tak banyak.adoi
ok ni senarai yang aku copy-paste-save-dalam-word-copy-paste-semula-ke-dalam-entry-ni

1-Tadika Krista (sebulan rm250)
Krista Pusat Bandar Puchong
No 71, Wawasan 2/12 Pusat Bandar Puchong 47100 Puchong
03-58823518

Krista Bandar Kinrara
No 106, Jalan BK 5/11 Bandar Kinrara 47100 Puchong
016-3636645
Krista Puchong Utama
No.31 Jalan PU 5 Puchong Utama 47100 Puchong
0169292893
Krista Bandar Puteri Puchong
49, Jalan Puteri 10/13 Bandar Puteri Puchong 47100 Puchong Selangor
012-2202650

Krista Taman Puchong Hartamas
76, Jalan PH2 Taman Puchong Hartamas 47100 Puchong Selangor
03-80627030
Krista Taman Saujana Puchong
No 1, Jalan SP 10/6 Taman Saujana Puchong 47100 Puchong Selangor
03-80684181 / 012-6931008
Krista Bandar Bukit Puchong 2
No 21, Jalan BP 11/10 Bandar Bukit Puchong 2 47100 Puchong, Selangor
012-6931008
2)Little Caliph Kindergarden
LITTLE CALIPH PUCHONG(TADIKA RESTU IBU)
No. 2, Jalan BK 5/11, Bandar Kinrara
47100 Puchong, Selangor
Person In Charge : Nur Afni Bt Jamal Ab. Nasir
Tel: 017 - 971 7212
E-mail: restuibu.littlecaliphs@gmail.com
3-El-Khawarizmi Little Muslim
No. 1 Jalan Prima 2/3 & No. 2 Jalan Prima 2/4, Taman Puchong Prima, Selangor.
4-CIC(Children Islamic Centre)
CIC Taman Tasik Prima,
No 5-2 & 6-2, The Wharf, Jalan Tasik Prima 5/1,
Taman Tasik Prima, Puchong
(Above Klinik Alam Medic and My Mydin)
Yuran masuk:rm460(program2-3tahun,playschool)
Bulanan:rm250
5-Q-Dees(ada mandarin)
No 197, Jalan PP1/2, Taman Putra Prima, 47100 Puchong, Selangor.
019- 222 5149, 603- 8060 5360
Yuran rm290 sebulan

6-Tadika PASTI
NO 1 JLN WAWASAN 2/20, PUSAT BANDAR PUCHONG
TEL: 03-5882 2924 (OFIS), 019 2617276 (KAK YAH),
013-341 7204 (EN.SYED)
Yuran daftar rm170
Rm67sebulan

7-REAL Kids(CEC)
No. 25-27, Jalan Putra Indah 9/16, Putra Heights, 47650 Subang Jaya.
03-5192 0513
Lot 5500, Jalan Kasawari 6, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong
03-8075 7686

No. 61, Jalan Puteri 10/3, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong.
03-8060 5414

8.Genius Aulad
52-1 Jalan Puteri 1/4, Bandar Puteri,
Puchong, Selangor,Malaysia
bputeripuchong@geniusaulad.com.my
03 - 8063 5351 (tel)03 - 8063 5350 (faks)
017 - 6201 663(hp)

9-Smart Soleh Integrated School
Smart Soleh Puchong
No. 51, Jalan PU5, Taman Puchong Utama,
47100 Puchong, Selangor DE
Tel: 019-2333908

10-Smart Reader
Smart Reader Puchong
No. 14A (1st Floor), Jalan Tempua 2A, Bandar Puchong Jaya
47100 Puchong, Malaysia
0380766757

owh sangat banyak tadika yang tumbuh bagai cendawan di puchong ni
ni aku senaraikan yang glamer2 je.huhu
ada jugak tadika lain yang biasa2(pada pendapat aku) tapi aku tak letak dalam senarai ni
sebab panjang sangat daa
lagipun yang aku tak senaraikan tu kadang2 xde website sendiri
owh..
encik adam nak anaknya masuk tadika yang islamic+english+dekat dgn rumah
so senarai pendekkan dari 10 diatas,tadika pilihan ialah:
-G.A
-CIC
-Smart soleh

selepas senarai pendekkan kenalah telefon satu2 tadika tersebut untuk bertanya maklumat lebih lanjut
owh cerita pasal telefon di entry lain
sebab entry ni dah panjang daaa
ok jom tepek gambar photoshoot utk selingan entry ni,
*cerita photoshoot di lain entry jugak

sekian,


nota kaki:panjang proses pemilihan.huhu*ibu bapa yang cerewet,byk cekadak

12 comments:

ieda said...

salam.ok tak hantat Haziq ke smart soleh?mcmana dgn perkembangan haziq?

mrs adam said...

wsalam.perkembangan haziq baik.dah kenal abc,boleh baca doa mkn n doa tdo sendiri,ikut kita solat,boleh mewarna n tulis ikut titik-titik.bolehla utk seorang kanak2 3 tahun..saya rasa smart soleh ni ok sbb setiap pagi ada sesi membaca 1 to 1 dan praktikal solat

Anonymous said...

Dear Mrs Adam,

TQ for visiting DEKids !

Pls call .

TQ

Yaati Nor said...

smart soleh kat mn saya tgh survey tadika tok anak saya..saya dok jalan puchong utama 5

mrs adam said...

yaati,
smart soleh tu kat hujung skali,sebaris ngan skola menengah

Anonymous said...

Saya nk Tanya ok ke smart soleh tu? Cadang nk hntr ank kt ctu..ank sy nxt year 3 thn

mrs adam said...

Anonymous,
saya ada tulis entry pendapat saya pasal smart soleh
boleh baca kat sini http://fieda0102.blogspot.com/2012/07/bagus-ke-tak-smart-soleh.html

insyaAllah anak saya akan smbung kat smart soleh jugak tahun depan,tahun ke3

Anonymous said...

Ada tak sesiapa tau tadika islam area puchong kinrara?

mrs adam said...

anonymous,
ntah ek,saya tak tahu...ada kot.kena survey la

Mama Cyg said...

survey tadika
http://akulahputeriraja.blogspot.com/2012/12/kindergaten-huntinghasil-pemburuan.html

Anonymous said...

Salam mrs adam.. Its so damn hard to find a job s a kindergarten teacher dkt area bndar puteri. Smua yg ada nak chinese.. Malays trus kne reject. So i was thnkin, manala malay parents, muslim to b exact anta anak2 ye?

mrs adam said...

Anonymous,
Bandar puteri mmg ramai chinese.sebab tu dorang nak chinese teacher kot.maybe awak boleh try cari area2 sebelah bandar puteri ke..

Related Posts with Thumbnails

Photobook