31 December 2011

~Thank You Drypers dan BabyLove

hello blog,
eh aku ni kan suka isi2 form or sms
mintak sampel pampers la,susu la,masuk kelab la
haha
eh aku ahli Anmum Club,Susta Club,Drypers Club,Friso Club,
ntah la kelab ape lagi.tu la yang aku ingat
eh selalu dapat sample tak de la nak amik gambar sgt
kali ni aku amik gambar pulak
Drypers Club ni best woo,dapat artikel keibubapaan ikut dan stage
dan paling best dapat buku kanak2 kulit tebal
kalau dapat satu tak pe lagi ni dapat dua!i luv u la drypers.huhu
sebab tu  la aku beria amik gambar,huhu
owh sekarang drypers buat kelab baru
Drypers Happy Family Club
jom join!

buku2 dan kotak dari drypers 

artikel penjagaan anak2

sample pampers aku pernah dapat DryPantz,Huggies,Pet Pet dan terbaru ni BabyLove
sample susu pernah dapat Friso Gold,Sustagen
ntah ek aku pun dah lupa ape lagi dah
eh skit2 lupa,dah tua kot.huhu


eh aku ahli kelab byk2 tu ,padahal haziq minum anmum je
hazeera plak fully bf
sekarang pakai CD dan pampers Hey Baby je.lalala
eh hazeera dah pandai buang air kecil kat toilet
so siang tak payah pakai CD,mlm je berCD
haziq malam kadang2 CD,kadang2 Hey Baby,kadang2 tak pakai ape sebab nak berlatih fully free from pampers,sudah mahu masuk 4 tahun tu
emm..kesimpulannya,makin kurang la beli lampin bayi pakai buang.yahuuu


nota kaki:Hey Baby sama company ngan Drypers tau

~Pusat Permainan Kanak-Kanak,Carrefour Puchong

hello blog,
aceceh bila hujan tak boleh nak main kat playgroud
so mari la kita ke carrefour
main game bayar la pulak

Pusat Permainan Kanak-Kanak,Garden
*ke Toy Garden atau Kids Garden atau ape ek?gambar tak jelas la pulak

hazeera kan suka pakai tudung skrg

lamanya papa n abg main game ni
*zeera nak tunjuk kasut baru

ha tengoklah,tibe2 papa nya nak join sama main game
*aku mula2 ingat nak bawa anak2 main je,sekali dgn bapak2 sekali main       

hazeera melawat kawasan je


haziq main game kete tu tapi kaki tak smpi nak brek
aku nak tolong brek dia tak bagi
macam macam la haziq ni,


nota kaki:satu token RM1

~Yuran Smart Soleh

hello blog,
yuran tadika sekarang mahal ye
kalau nak sekolah kan anak kena duit ribu2.huhu
owh kalau nak murah hantar tadika kemas
atau hantar prasekolah yang kat sek keb tu
tapi aku pun tak tahu kalau tadika kemas tu ada quota ke ek?
emm...
yuran pendaftaran Smart Soleh RM1168.yoyoyo
1168 belum campur yuran januari RM209

RM1168 tak masuk transport,day care,iqra'

Registration :RM100
Insurans :RM10
Uniform: RM75
Apron :RM10
Alatulis:RM150(macam mahal je,beli sendiri colour,pensel,pemadam anak2 150 boleh pakai 3 tahun kot.huhu)
Educational Equipments:RM150(macam mahal je,art&craft equipmet,science equipment,multimedia,sensorial--->semua ni 150 mahal la,setiap student dia amik 150 tu.adoi)
Aktiviti:RM200
Jumlah RM695

    RM695(Pendaftaran dll)
    RM230(Book for 4 years old)
    RM243(Reading Book)
    RM1168(Jumlah)


Yuran Bulanan:RM209
owh 1168 leh 2x installment
sekian cerita yuran,



nota kaki:semua private preschool pun lebih kurang sama,ada yg lagi mahal kot.private school lagi nak kena ada 10k.huhu

30 December 2011

~Wedding Reception@Hotel Premiere,Klang

hello blog,
mari bercerita tentang majlis kawen
adik kwn laki aku
wah wah adik kawan tu
alkisah ni kwn baik laki aku
so adik dia kawen kena la pergi.huhu
owh jom layan gambar majlis perkahwinan Salim & Fasha
di Hotel Premiere Klang pada 27 Nov yang lepas

gambar naik lif #pun-nak-amik-ke

laki aku dan kawan dia,Daus
*orang kuat majlis

jom amik gambar
*eh tapi aku pun tak tgk gamba aku sendiri tau

tetamu sedang menunggu nak masuk

tu tmpt amik gambar tetamu
*tu abang ke2 pengantin
kwn laki aku tu abang sulung pengantin

sambil menunggu haziq minum air

laki aku berborak
aku amik gambar je
eh mana aku kenal sesape kecuali isteri kwn laki aku tu

gmbr tetamu lagi

nmpk tak flower girl tu

adik bongsu aku ikut sekali
alkisah dia duk umah aku seminggu masa cuti sek

gambar pelamin dari jauh je


telur dalam sarang

haziq dan papa

weh apesal aku nmpk tembam?!

hazeera yang tak tahu duk diam
asik jalan sekeliling meja


owh mc ialah fetri yahya tv3 tu
pas tu ada persembahan artis tak glamer yang aku dah lupa namanya.huhu
Fazli Zainal kalau tak silap aku
juga tarian2 dari pekerja hotel
yang aku suka masa pengantin berarak masuk kedalam hotel muzik latar ialah doa taubat
dan makanan yang enak2
sup kambing,nasi beriani,daging dendeng perak,sayur campur,ikan salmon masak ape ntah
eh dan byk lagi lauk yang aku tak ingat dan tak tahu namanya
juga tak dilupa puding keramel ada coklat dan strawberry di atasnya,


nota kaki:adik kwn laki aku pengantin lelaki

Segmen-5 Blog Paling diminati 2011 by Nizam Ijam

hello blog,
owh terima kasih kak mia tag saya
wah wah aku rajin je nak buat2 tag ni dikala belum amik modul ni
owh ni segmen 5 Blog Paling diminati by Nizam Ijam


Syarat2 dia..
1.Masukkan gambar di atas ni kat blog korang.(DONE)
2.Masukkan tajuk 'Segmen - 5 blog paling diminati 2011.. By Nizam Ijam'.(DONE)
3.Masukkan 5 blog kegemaran korang tuk tahun 2011...(DONE)









4.Tag Kawan2 dan pastikan kawan korang tahu yang dia di tag k....(DONE)
saya mahu tag pn ciare,atia dan muzai
5.Link kan ke entry anda ke sini.(DONE)


sekian,penyertaan segmen dari saya,



nota kaki:siapa lagi nak tag aku.sila2.hehe

~Goodie Bag Apple Salut Coklat

hello blog,
hari ni mari letak gambar
goodie bag epal salut coklat

cantik tak?

customized kotak
ada nama pengantin atiq n milo


epal salut coklat corak lain plak


serious cantik2 product Gorgeous Chocolate tu!
strawberry salut coklat pun ada,juga popcake dll
bila tgk fb or blog dia pasti tertawan
iklan tnpa byr tau
just sharing website menarik,



nota kaki:adik aku pun dah order utk bulan 3 ni.huhu*suke2!

29 December 2011

~Selamat Pengantin Baru Atiq&Milo

hello blog,
hohoho..selamat pengantin baru kepada coursemate ku a.k.a kwn sekepala ku
nor atiqah omar dan pasangannya
weh aku lupa nama betul laki kwn aku ni,yang aku tahu nama panggilannya milo.huhu
mmg kuat jodoh diorang ni,dah clash pun
akhirnya sambung gak dan dah kawen pun
aku kenal bf kwn aku ni sebab diorang mmg kwn sejak lepas sek kot
sampai la masuk u,so mmg selalu dgr atiq cite psl milo tapi tak penah jumpa pun
ok jom layan gambar majlis di muar 3 disember yang lepas

hazeera sedang memerhati keadaan sekeliling

meja makan beradab

pergi ngan adik dan mak aku
*biasa la laki i bz.huhu

atiq yang cun  n vogue
*kecik je dia ni.comel tau

aku benci gambar ni tau
sebab umur aku n atiq sama,tapi apesal aku nmpak tua!
adoi#takpuashati

gambar katil pun nak amik ke
ada lampu tu#akukanjakun

amik gambar lagi

haziq tak pandang kamera

brg2 hntran dari pihak lelaki

hantaran ipad n xperia tu!
eh nape la masa aku kawen ipad lum kuar?huhu

pelamin
*diorang tgh nak kutip duit tol

aku sempat amik gambar dari belakang je
alkisah bawa anak2 susah nak gerak daa


orang tgk pengantin anak2 aku tgk ikan.adoi

ramai nya nak kutip duit tol

aku boleh amik gambar dari jauh je

ok ni la pengantin lelaki


eh goodie bag nya ialah epal salut coklat
best tu
enty lain aku letak gambar epal salut coklat tu eh
entry ni dah byk sgt gmbr daa



nota kaki:yeay dapat bagi diorang tefal
Related Posts with Thumbnails

Photobook