31 January 2013

Old Town White Coffee @ Bandar Puteri Puchong

hello blog,
selain chatime,opis aku jugak dekat ngan old town ni
papa rich,tea chansii,SR,baskin robbin,ish byk no kedai2 makan di sini.adoi
owh bank2 pon dekat jugak
owh bandar puteri mmg ler padat daa
jom lunch di oldtown

pilih menu

tak menarik pon.haha

menunya tak byk mana pon kan.huhu

aik.snap sesaje

old town white coffee

mee kari

mee ape ek.kwn aku punya ni

suasana sekitar

kaunter depan


wei!aku tak boleh minum white coffee tu
lepas abis segelas terus sakit perut!
dan melabur!
adoi.perut aku ni jenis tak sensitip,selalu ok je
kali ni je,so sila hati2,sila ingat je diri sendiri!jgn minum white cofee old town
sekian cerita orang sakit perut lepas minum kopi putih bandar lama,
 

30 January 2013

Foodcourt Tesco Bandar Bukit Puchong

hello blog,
hooyeh foodcourt tesco baru ni best
tak la teruk mcm tesco lama tu
syukur2
bole mkn kat sini kalau mls masak.haha
dekat ngan surau lak tu

bawal grill sambal

ni pon grill gak,ikan ape ek,tenggiri ke pari ek.gitu la

nasi campur tu tak penah try lagi

nmpk tak chatime

kat situ ada jual kaya ball dll,tak ingat ape,tak penah beli lagi

ayam penyet pon ada,suka sayur2 n ulam2 dia!


penah makan nasi lemak n nasi ayam(menu anak2)
sizzling mee n nasi goreng pataya paprik spesial,pedas gile
emm..tapi yang best ialah ikan grill tu
so menu yang best pada aku dan encik adam ialah ikan grill sambal tu
even adik aku pon suka tu,


 

29 January 2013

Ape yang best sangat Chatime ni?

hello blog,
ntah ape yang best chatime ni
sampai aku pon ter'cuba'.huhu
mula2 rasa kwn aku beli sedap!
kwn aku tu beli hawaii fruit tea,first time rasa tu peh mmg sedap
tu la terpengaruh tu
so jom cube beli
tapi aku terbeli yang tak sedap!adoi


aku saja cuba hentam je pilih agak2
Classic Hazelnut Lette konon!nama beria,padahal rasa mcm teh ais je.adoi!menyesal beli ni
jgn beli ni lagi!



ha ni baru beli,boleh beli lagi ni.aku suka ni!
Hawaii Fruit Tea

alkisah opis aku dekat ngan chatime ni!
lepas tu kat tesco bkt puchong pon ada chatime
peh mana tak asik terasa nak beli je
eh tapi pekerja chatime tesco bukit puchong tak mesra pelanggan
ish tu la yg menyebabkan aku tak g beli .haha
owhtapi aku suka hawaii fruit tea tu je
yang lain aku tak tahu swdap ke tak
hazelnut lette jgn beli
menu full chatime ada kat fb dia,ni linknya
sekian cerita kejakunan chatime,


 

28 January 2013

Kedai Kerepek @ Muar,Johor

hello blog,
gambar je,

singgah beli kerepek jap

besar gak kedainya

tepi jalan je,byk pilihan,harga tak de la murah sgt,harga biasa2 je


sekian saje letak gambar,
 

27 January 2013

[Gambar] Homemade Cook la sangat

hello blog,
abis exam boleh memasak
hurm asik2 masak yang sama je
gambar pon tak de nya  nak snap2
ni ada sikit je

tomyam campur
*pakai pes nona je pon.huhu

terubuk masin sarawak

ayam masak lemak cili api

bayam goreng belacan

nasi goreng usa
*sila jgn gelakkan telur goreng aku ye.ye ye aku tak reti goreng telur.haha!


sekian perletakkan gambar,

 

26 January 2013

Chicken Floss yang sedap!

hello blog,
kan aku dah kate entry lepas ni byk mknn
wei bile aku nak kurus ni.adoi


eh restoran bravo ni siap bg bekas ni masa kita order telur separuh masak

kek lapis terakhir dari sarawak.huhu

alkisah adik aku dah dpt pindah semenanjung,so xdpt la lagi kek lapis sarawak lps ni.huhu

ni la chicken flossnya


selalu beli yang kat king's
sekarang asik beli yang kat giant
owh yang giant punya pon sedap ok!
so bole beli selalu
wei mkn roti pon boleh gemuk ke?
abis tu tak boleh mkn ape2 ke
adoi.tension betul ngan badan ni!

 

25 January 2013

Kerabu Mangga @ TCRS

hello blog,
jom letak gambar makanan
wei entry selepas ni byk mknn sebab musim exam bulan 12 hari tu daku jarang masak!haha

kan aku dah kate seminggu sekali mesti mkn tcrs

kerabu mangga.kadang dpt sedap,kadand dpt xsedap

ni plak ayam penyet.eh nape aku tak snap gambar betul,ni mesti bile mknn sampai terus ngap.huhu

sempat snap gambar air je
ha air dia ada 'pearl' mcm chatime tau,rasa pearlnya sama je
so baik beli air ni,dpt pearl tak payah top up rm1.huhu



sekian cerita mknn,

 

23 January 2013

Hadiah Harijadi Hazeera pulak

hello blog,
kalau besday anak2
aku hanya sediakan goodie bag,kek n hadiah je
sambut pon kat skola kecil2an je
tapi alhamdulillah anak2 aku hepi je
ok jom letak gambar hazdiah diorang pulak
alkisah walaupon besday hazeera,haziq jugak dapat hadiah
kecik lagi kan,kang jeles pulak
masa besday haziq pon hazeera dapat hadiah

taraa

sampul teddy bear sebab hazeera suka teddy bear

tak sempat nak tangkap gambar dorang ngan hadiah ni
dorang dah bukak dulu masa besday hazeera
aku suruh bukak masa aku balik keje
boleh snap gambar
masalahnya balik skola,lepas lunch
encik adam tdo,anak2 bukak hadiah
sabo je la
haha

hazeera biru,haziq oren

aku dah siap2 pasang bateri dah,yang aku pelik haziq tahu on sendiri
rupa2nya dia penah tengok kat youtube orang main kereta control
patutla dia tahu


sekian cerita ringkas,
perlu catat kat blog untuk kenang-kenangan...


 

22 January 2013

[Gambar]Kek Harijadi Hazeera 2012

hello blog,
tahun ni dua -dua haziq n hazeera aku belikan kek heaven premium ice cream cake nampaknya
emm sedap2
tapi kalu tak kupon harganya mahal skit or ala2 SR gitu
tapi sebab kupon dapat murah.hooyeh
aku kan sebenarnya berangan nak belikan hazeera kek princess tau
masalahnya besar sgt la kek tu,mcm membazir pulak
emm..maybe tahun depan (iaitu tahun ni la 2013) akan cari jugak kek princess tu
request mintak yang kecik ke.emm tengoklah macam mana nanti
insyaAllah kalau ada rezeki

ni la keknya : D'Indulgence Ice Cream Cake

alamak encik adam ni xde amik gambar kek dekat2 la
*ish selalu aku yang amik gambar,aterr aku keje,pas la keje amik gambar tu kat encik adam tapi dia belum expert lagi.haha

ni gambar kat deal tu


ni pulak kek keciknya
*aku mintak kek warna pink tapi sebab kesilapan komunikasi jadi warna coklat lak,tak pe la


ni gambar dalam deal tu
*eh macam tak sama je.haha


sekian cerita kek,


 
Related Posts with Thumbnails

Photobook