My Nuffnang

31 January 2018

Koleksi Photobook, Star Avenue dan CBS Subest

hello blog,
entry last di bulan jan
koleksi gambar je pun.huhu

photobook tahunan
2008-2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017,belum buat

ni photobook buat sesaja
buat kalau ada offer
selalu ikut kat mana tmpt bercuti


star avenue




nak beli gam hazeera dekat mr diy, dia nak buat slime
mr diy baru buka dekat star avenue

pergi CBS subest plak



yeay dpt beli tudung n perfume
beli kat cbs je.haha
dah jom balik
 

30 January 2018

Daughter's Kitchen @ Kg Melayu Sg Buloh

hello blog,
balik dari bangi
b4 balik umah tu singgah makan dulu
daughter's kitchen kat kg melayu


adik aku,bawa air beli kat giant tadi.haha


mee udang

nasi ayam ke ape ek.aku lupa la

nasi kambing


eh ada gambar chicken chop aku xde plak
boleh la rasa makanan, harga biasa, tak la mahal, tak la murah
mkn kat sini sbb ada masakan kg dan western
lagipun hazeera suruh mkn sini, dia cakap kedai mak kawan dia
sekian cerita
 

29 January 2018

Kenduri kawen, Kedai Emas Sri Tanah Merah, Kipmall Bangi

hello blog,
macam biasa
aku letak gambar je la ye


jom g kenduri kawen

dekat dewan dlm uitm shah alam ni
kenduri kawen adik kepada isteri sepupu aku

jom jejalan naik bas mrt

amboi suka beno muka tu hazeera, naik bas je pun.haha


tgu mrt dtg

main uno dlm mrt

yeay dah smpi
ya ampun ramai org uols

rambang mata
snapskit je gambar
beria g sini, sebab harga emas murah tiada upah
tapi ada gst,ada byk cawangan kedai emas sri tanah merah ni
tapi aku g yg bangi sbb ada adik aku nak bawa g sini,pas tu aku tgk harga dia lagi murah dr shah alam
beli la skit 916 utk simpanan.hukhuk

singgah kipmall bangi
ada giant,beli apa yg offer.huhuhu

pjg plak list harga


dah dah jom balik
sekian cerita
 

28 January 2018

Durian Udang Merah, mee kari,laksa

hello blog,
gambar random je ni
ikut kwn opis lunch
kat kg melayu je ni
dia belanja.haha
*aku sgt jarang lunch luar,lagi2 nasi campur yg aku leh buat sendiri kat umah


melepak di kedai makan DD dapur sementara tgu anak taekwando

kwn opis belanja laksa plak.dia makan mee kari
kedai depan sekolah je ni
haha.thanks kak sai
aku selalu follow kwn opis aku ni,murah rezeki dia belanja aku mkn

balik taekwando singgah beli durian
dekat petronas bukit rahman putra



durian udang merah konon
klu aku beli durian kg je la.murah skit
ni laki aku la ni pilih durian udang merah
alahai mahal betul durian, 2 biji tu rm70
aku kira ada 14 ulas, rm70 bahagi 14, sama dengan rm5 seulas!
ayoyoyoyoyo
dgr cerita kat segamat ada durian murah
tapi aku tak balik kg plak
hurmmm durian dah jadi mknn mewah daaaaaa

 

Lost World of Tambun 2

hello blog,
sambungan letak gambar tambun

melombong bijih timah


check peta lagi

tgk binatang
bagi makan


ni naik swan
tapi berbayar, so tak naik la
*masuk ni 4 orang rm180,better cari yg naik free je dlm ni
buat ape naik yg berbayar kan
lagipun byk lagi yg boleh explore


ha see
naik kuda pun ada
free ja






tukar baju masuk kolam





main sampai kul 6
dah jom balik


buka kul 10pagi
kitorang masuk kul 10,keluar kul 6pm
masuk n main semua,semua tak naik tram round2 je
yg lain semua naik *kec yg  berbayar tak la.huhu
owh ada peristiwa sebelum solat zohor iaitu hazeera hilang kejap
naseb baik ada org hantar dia ke customer sevice
CS tu announce la 'perhatian kpd ibu nurul hazeera,sila dtg ke kaunter cs'
lebih kurang gitu la announce nye
alhamdulillah selamat
loker berbayar rm40, mcm tak berbaloi je letak brg dlm loker, so kami angkut je brg2 tu
berkorban la skit demi rm40 tu.huhu
hurmmm basically tambun mmg best
byk benda boleh main dan explore
cuma kena beli tiket masa offer  la
makan kenyang2 b4 masuk
pas tu seludup la mknn nk alas perut
seludup tu kena pandai sbb dia check beg kita b4 masuk.huhuhu
sekian cerita tambun
 
Related Posts with Thumbnails

Photobook