30 November 2011

{WW:Crocs Hijau Besar}







nota kaki:pakai pakai je kasut sape2

29 November 2011

{MyDear Warehouse Sale 2011 lagi}

hello blog,
owh mydear buat warehouse sale lagi
hari tu bulan 7 ni bulan 11 pulak
disebabkan aku ni suka beli barang
dan mydear ni dekat je
dan adik aku bawa kete
haruslah!
pergi jugak walaupun tak de nak beli ape pun.haha

survey2 jap

haziq tertarik ngan selipar angry bird
emm...haziq terpengaruh angry bird daripada mak su nya
selipar ni tengok macam tak selesa pakai
daripada beli tak pakai sebab kaki sakit baik tak payah beli

beli baju je sorang selai

tengok2 je
wah aku mengajar anak window shopping.apakah?

mainan2


owh beli baju gap haziq sehelai
baju lengan panjang zeera selai
mainan telepon bunyi2 sorang satu
lepas tu rumah bising bunyi mainan anak2.haha
mak ndak belikan buku ada bunyi2
best woo bulu tu sampai mak usu pun suka.haha
buku tu kena pakai bateri 3A
balik2 amik bateri shick papa.haha
mydear sale ni sangat untuk ibu2 mengandung,dan jugak ibu bapa yang ada anak bayi(bwh 1 tahun)
boleh beli banyak barang
tak best sgt utk ibu mcm aku yang anak dah besar
ape2 pun kalau ada sale lagi haruslah pergi jugak.haha



nota kaki:nak hafal harga.lalala

27 November 2011

{Main buai}

hello blog,
mari letak gambar saje..

haziq

hazeera


kadang2 mak uda or mak ngah or mak ndak nak tengok gambar haziq n hazeera kan?



nota kaki:bakal dpt adik sepupu

26 November 2011

{Kek Secret Recipe}

hello blog,
sambungan cite harijadi adik aku
jom layan gambar

sape yang snap ni?adik aku kot

SAYANG FARIHA & ALIZAH
wei sarah ko tak de ayat lain ke
hari tu mak SAYANG MAK
perkataan sayang la dia letak kat kek dua2 pun.haha
bukan tak boleh,tapi kalau variasi skit ke,contoh LOVING YOU ke.haha!

ape ek nama dia,aku lupa la,yang penting sedap
eh SR mmg sedap!
ha jap aku check,Chocolate Chip Walnut!sedap!
masa besday mak aku Chocolate Indulgence

gambar mknn lagi


gaya ibu muda anak dua.huhu


kakak2 sibuk nak bergambar ngan kek.haha

aku ke tu

ha ni la,fariha dan alizah


fariha tengah dukung zeera


sekian laporan dari kakak sulung,



nota kaki:haziq yang sibuk nak potong kek mak sedaranya,tapi gambar tak masuk la pulak

25 November 2011

{Puding Keramel}

hello blog,
hari tu puasa nazar
sekali ptg2 teringin puding keramel
tapi tak de pengukus.emm
naseb baik kat restoran saba ada
owh satu bekas kecik tu RM3.emm skit je.tak puas owh
sekali balik kampung raya aji adik aku buat
mkn la melantak byk2.haha
tu pun tak cukup jugak.adik aku dh blk umah mak mertua dia pulak
so aku buat la kat umah mak aku.haha
first time buat ni.adoi.
tak la jadi sgt.sekejap sgt masak.tapi still boleh mkn
aku letak dalam bekas kecik mcm restoran saba tu

ni aku buat

ni restoran saba jual

sama tak?huhu



nota kaki:ngade2 je nak teringin2!huhu

{Besday Party setiap tahun}

**perhatian:gambar blurr tak hengat**
hello blog,
ini cerita lama
tak kisahla la nak cite jugak
owh gambar blur sebab aku sengal sikit tak tahu nak setting night kat hp tu
haha.teruk sey
aku setting night tapi tak jadi,dah lambat so snap je la,tak kan nak tunggu setting yang tak jadi tu,alamatnya tak de gambar la jawabnya
owh adik bongsu dan kedua bongsu dua-dua lahir bulan september
actually ada 5 orang lahir bulan sept
mak,arwah abah,adik lelaki,adik kedua bongsu,dan adik bongsu
wah wah tapi besday party setiap tahun ialah adik aku yang berdua ni la
alizah dan fariha
rasanya sejak arwah abah meninggal(2002),start 2003 besday diorang mesti buat
kecil2 lan je,tapi kek mesti ada
wah wah manja terlebey ok!
masa diorang kecik2 kakak2nya yang decide beli kek n jajan apa nak bagi tetamu
sekarang diorang sudah besar
diorang plan sendiri,dan keluar budget sendiri jugak!haha
diorang pakai duit raya daa..
wah wah panjang intro,jom kita cerita bergambar

alizah 11 tahun

orang kuat:tukang beli kek dan brg2 mentah

1 ni je setting night menjadi.haha

hazeera main belon,suka!

haziq buat onar,biasa la tu

siap bertopi party bagai,benda sepah2 yang selalu ada kat besday party pun diorang beli
buat sepah ye.aku jugak yang sapu.huhu

kek,hadiah,pinggan

mak usu 11 tahun ye,tapi masih macam kanak2

mak usu ni manja terlebey

hadiah

hidangan:ayam goreng,fun fries,sosej,nuget

owh ni tukang goreng ye
adik lelaki aku yang goreng makanan jamuan ye
rajin tau*promote tibe2
alkisah aku tak boleh nak goreng
buat alasan hazeera n haziq kacau.haha.padahal malas
tapi betul la kalau aku nak goreng oleh tapi nanti tetamu kena la tunggu sampai kul 12 baru siap goreng.yela aku goreng lambat sebab bantuan haziq n hazeera

tetamu

tetamu lagi

pakai snap je


owh gmbr terlalu byk
so next entry baru letak gambar kek
bukan main lagi secret recipe,eh aku sek rendah tak tahu pun pasal SR ni tau.huhu
zaman berubah,what to do
emm..gambar fariha tak de,
mana ntah dia hilang kalau aku nak snap gambar
lagi pun dia pemalu skit.huhu
fariha 13 tahun



nota kaki:tunggu next entry tau

24 November 2011

{Pasar Malam Puchong Prima}

hello blog,
hari ni mari kita cerita dan letak gambar
pasar malam puchong prima
setiap hari sabtu
petang--->malam
hari tu kan aku dah letak gambar pasar malam puchong utama kan
ulang tulis
Pasar Malam puchong utama-selasa
Pasar Malam puchong prima-sabtu
Pasar Malam puchong indah-isnin
ni baru tahu
Pasar malam putra perdana-rabu
pasar mlm jln tar-sabtu
bazaar ramadhan-bulan puasa hari2
baju,jam tgn,tali pinggang

baju
kat sini ada jual baju Hush Puppies yg ori ye,siap ada tag jusco
harga kat tag rm99,dia jual rm25
tak tahu la mana penjual tu dapat
fashion lama la,bukan yg new arrival.huhu

nmpk tak haziq dan papa?

kepak ayam
tak penah beli

dah 7 lebih kot,7.05pm

haziq suka beli jagung kat psr mlm
encik adam tak beli ape2,layankan anak isteri je
mama suka macam2.haha
antaranya yang sedap kat sini:kuih telinga keling mini(ape ntah namanya),cekodok durian/pisang(cekodok pun beli kat psr,dasar pemalas.huhu),ayam rangka,mee kari,emm kopok lekor dh lama tak de orang jual,rindu sey
kat sini jugak ada jual donut gergasi(ape ntah nama dia),aku penah beli sekali tapi tak sedap,buang je lebih,mkn skit je
tapi donut gergasi ni penah masuk suratkhabar


nota kaki:selalu beli mknn je

{T&T Kidz Park@Sunway Piramid}

hello blog,
alkisah pas mkn manhattan nak bawa diorang main kereta
masa g ngan adik aku hari tu tak sempat nak bawa
so meh la kita ke T&T Kidz Park yang mahal ni

harga tiket
aku tak ingat sangat,tapi seingat aku
ada RM3,RM4(weekdays)
RM5,RM6(weekend)

suasana,ramai gak orang
yela aku snap ni masa tengah beratur beli tiket
kena beratur maksudnya ramai orang la kan

mainan kuda ni ada kat ioi,so tak yah la naik ni
ioi RM2,sini RM5.huhu

1 tiket ni kena bayar deposit RM3,lepas pulangkan tiket/kad ni dia bagi balik RM3 tu
so kalau naik 3 orang RM6x3=RM18 + RM3=RM21 la ye

owh kitorang naik ni je
tapi aku takut nak snap masa dalam tu.haha
dasar penakut!kalau yang kat genting tu tak takut macam ni sbb kat genting tu besar,ni kecik macam tak stabil sgt
haziq ngan papa
aku ngan hazeera


haziq n hazeera macam kecik lagi je nak bg naik ni sendiri
so tak naik

mula2 ingat nak main ni,tapi anak aku kecik lagi daa

kuda ni RM5 ye

ni sama buncit macam kartun sebelah dia tu.haha :p

ni nama dia Bee on Flower macam tu la lebih kurang

mula2 aku nak suh haziq n hazeera naik ni
tapi papa dia kate bahaya,anak kita kecik lagi
eh ye ke?

kaunter jajan
memang tak beli la

each a cup pun ada
kak mya suka ni,mcm nk try je


emm..adalah mahal g sini ye
haha.yela sorang RM5/RM6 sekali naik
abis kalau 2 orang?4 orang?
kalau nak naik banyak?
haaa kirala sendiri


nota kaki:baik main kat genting terus.haha
Related Posts with Thumbnails

Photobook