21 November 2011

{Jungle Tracking Part 2}

hello blog,
alkisah perjalanan meng'explore' TT cyberjaya diteruskan
di awal perjalanan ni wah bestnya
pemandangan cantik
angin sepoi2 bahasa
orang lalu lalang jogging n cycling
emm..perfecto!



mama n hazeera potong papa n haziq sebab kitorang pijak rumput-->shortcut.huhu
kalau tak pijak rumput tak dapat nk potong diorang.lalala

wah teratai..
masa di kawasan ni...
dah rasa macam sunyi..
alamak..macam masuk hutan je.huhu
orang jogging n cycling pun dah tak de

masih ambil gambar
tak kisahlah dah sunyi n tak de orang.haha

pokok nangka pun ade.
eh macam la kat umah mak aku tak de pokok nangka
ni pokok nangka bandar.so jakun

teratai di tasik
tepi2 tu dia tulis
'tempat berkelah'
ceh,tapi mana ade orang berkelah kat belakang2 ni.haha

sikit je gambar aku tau


perjalanan diteruskan.papa dukung haziq pulak
tapi sekejap je
sebab lepas tu haziq nak jalan sendiri.dia cakap ngan papa dia 'nanti papa penat'
wah haziq!so sweet.huhu

tengok la lalang ke ape ni?
aku pun tak tahu laa...ceh ni mmg dah macam dalam hutan ni.jakun
eh macam la selalu masuk hutan

kawasan sebelah sana.itu target kitorang
lama lagi nak sampai ni
ni betul2 jungle tracking.haha


ni kat pondok rehat kat belakang
ada jumpa 1 family je
senyap n sunyi.macam dalam hutan daa
wei aku dh takut.haha
tengokla tasik,awan..pemandangan yang indah
eh ni bukan gambar edit
gambar kamera hp je.huhu

part ni la aku takut!
terpaksa melalui jambatan kayu reput ini
tiada jalan lain.adoi
mengigil tangan,sampai tak amik gambar sgt pun.haha

owh selamat!ada jalan bukan jambatan kayu reput.tapi sekejap je
lepas tu kena sambung lalu jambatan kayu reput lagi.adoi

menara tinjau

menara tinjau tu kayunya pun reput
kitorang tak naik pun
just lalu je,sebab ni je jalannya
wah wah..selepas takut lalu jambatan reput tu aku terus tak amik gambar lagi dah
hanya satu gambar di jambatan kayu reput itu
adoi panjang ok!betul2 terasa macam jungle tracking daaa
ish..lepas ni tak nak keliling tasik ni lagi
g taman permainan dia je la.haha
sekian cerita jungle tracking saya,


nota kaki:masa jalan2 tu teringat jungle tracking masa sekolah dulu2

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook