28 July 2011

#Say No to buffet Ramadhan

hello blog,
aceceh tajuk macam bagus.haha
ok sebenarnya aku kena say no to all buffet,tak kira la buffet ramadhan ke
buffet seafood ke..sebab aku nak diet!haha
nak buffet boleh,tapi aku hadkan setahun hanya sekali.haha
so hari tu anniversary dah dinner buffet jadi...
kenalah say no to buffet.huhuhu
lagipun kan..aku ada nak cite ni..
encik adam tu kalau bawa makan buffet selalu kat Hartz Chicken
aku makan je la.ada sekali kat hotel kat putrajaya.tu je la kot
adalah sangat2 jarang dia bawa aku makan buffet.emm tak kisah pun.huhu
ada sekali tu aku ajak makan buffet seafood kat Flaming Steamboat
dia on je..tapi masa makan dia tanya
"Islam bagi ke umatnya makan berlebihan?bukan itu dinamakan membazir ke?"
alamak..apa aku nak jawab ni..tapi aku tak la jawab lebih2 sebab aku kalau cakap nak menang ngan dia kang terus tak de mood pulak kat flaming steamboat tu
so pasal soalan dia tu habis kat situ je..
alkisah beberapa bulan lepas makan flaming steamboat tu aku ajak lagi..
tiap kali makan buffet dia mesti tanya soalan yang sama daa..
ok tu cerita tahun 2009 dan sebelumnya..(2007,2008)
emm..masa anniversary kat Grand Milenium hari tu(2011) encik adam ada tanya soalan yang sama daa
ayoyo...emm...
aku jawab kalau tak membazir tak pe,Islam tu mudah jangan complicatednya ye
tapi bab makan berlebihan masa buffet tu...ada benarnya
tak elok makan berlebihan..emm..*aceceh macam ustazah pulak dah.haha
so sebab encik adam asik la tanya soalan yang sama..adalah lebih baik berbuffet setahun sekali sahaja
lagipun aku kan nak diet.haha
tak abis2 nak diet.berat masih begitu jugak
geram sey,aku makan sikit berat maintain,kalau makan banyak berat naik
kalau nak berat turun kena tak makan la tu.huhu
owh encik adam bukan kedekut bab makan,tapi dia kurang gemar buffet
sebab kalau buffet pun dia makan sikit je
ok kesimpulannya aku kena say no to buffet sebab encik suami kurang menggemarinya..
emm..kalau ajak adik pergi,encik adam kerja aci tak?
haha,


nota kaki:entry tanpa gambar*macam tak best je

#Jangan beli cardigan online

hello blog,
aceceh tajuk..
huhuhu.jangan mare ye penjual cardigan online
tajuk dia atas sebenarnya ialah 'jangan beli cardigan online jika anda seorang yang fussy dan sangat mementingkan harga dan kualiti'
haha panjang gile tajuk
ok aku dah beli 4 cardigan online,4 lagi beli secara konvensional(biasa-beli kat kedai)
kalau nak beli cardigan online,baik beli kat websitenya yang betul
contoh kalau nak beli cardigan mng/mango or missselfridge ke(bagi dua je contoh,lain2 cari sendiri)
beli kat website betul ok,kalau beli kat fb/blogshop tu..
emm...gambar memang lawa..tapi kualiti biasa je
china mari juga.huhu
ok ni pendapat aku sebagai pembeli..kalau yang jual kat fb/blog tu cardigan biasa,gambar lawa,barang cina.harga dia letak mahal der
adalah lagi best beli cardigan branded di sogo sale,
cardigan branded,harga macam barang cina jual online.huhu
tak pun beli la masa jusco j card day ke,atau metrojaya warehouse sales ke
..tapi kena pergi bersesak2 sikit la..huhu
aku pernah usha2 cardigan masa sogo sale dulu.huhu
emm..kalau beli sendiri adalah lebih murah
tapi tu la beli online ni senang..klik2 tibe barang dah sampai umah.huhu
*ok ni cite lain sikit,aku penah tengok orang jual skirt warna warni kat fb RM40,tapi aku beli kat mydin RM15 ye,skirt yang sama,corak yang sama.tak tipu.cerita benar
ok mari letak gambar perbandingan

ni beli kat fb
*apesal aku pakai tak secantik model/patung tu pakai yek.huhu

ni beli kat blog~warna cardigan adalah tak sama langsung dengan gambar!
bukan pasal cardigan dah dibasuh ye,tapi mmg aku dpt kaler tu


emm...gambar lagi dua
cardigan pink and kelabu aku dah letak kat entry pasal cardigan sebelum ni
emm...bila nak tambah koleksi cardigan ni encik adam?
huhuhu
ok aku tak suka pakai blouse,sebab terasa tua.haha
sekian dari saya yang perasan muda
lalalalala


nota kaki:nak beli lagi dua,sogo sale maybe~berangan

26 July 2011

#MyDeal Coupon-TGV+Popcorn

hello blog,
owh aku ni kan tak suka sangat tengok wayang
aku lebih suka masuk guardian atau watsons lama-lama daripada masuk tgv/gsc.huhu
owh lagipun aku ni jenis kalau tengok tv tak boleh tgk tv semata
kena sambil baca majalah ke,sambil tgk internet ke
so kalau tgk wayang kena ngadap screen tu je..mcm bosan.haha
owh aku tgk wayang pun sekali sekala jer.huhu
last tengok tahun 2009.haha.
so hari tu haziq tengok iklan movie,aku cakap tu kena tengok kat wayang
so nak bawa la dia,ingat nak tengok masa besday encik adam
tapi masa tak seswai pulak,anak2 ngantuk,so cancel
alkisah nampak kupon kat mydeal,beli la..
siap beli kupon popcorn n wendy's burger lagi.huhu
owh citer wendy's burger di lain entry ye.huhu
beli kupon expired 13julai,alamak..bila nak pergi ni..encik adam asik je bz
last2 pergi la ngan adik aku,mula2 dia nak balik hari jumaat,tapi aku suh dia balik hari sabtu supaya leh bawa aku n anak2ku tgk wayang.haha
so pergi la ke sunway piramid..wah kali ni tak guna gps,guna arahan dari encik adam saje
yeay berjaya pergi.kisahnya dekat je...bila dah kuar dari LDP tu..emm..huhu
gambar tak banyak..


cari2 TGV..alkisah tak biasa sangat ngan sunway piramid.sudah lupa daa
*opss masa berchenta selalu ke sini.huhu

~yeay haziq dapat popcorn besar
iced lemon tea besar dipegang oleh hazeera~

gambar2 sebelum masuk tengok wayang

mak ndak nak bergambar dgn harry porter pulak


owh so kupon mydeal boleh percaya
aku beli 3 iaitu tgv,popcorn n wendy's
semua boleh diredeem dengan mudah sekali
so hari tu beli lagi satu kupon dinner di hadramawt..yeay..
tak sabar..huhu



nota kaki:banyak noo cerita lum tulis daaa

25 July 2011

#Review:Mydear Warehouse Sale Julai 2011

Hello blog,
aceceh siap nak tulis review
ok mydear warehouse sale ni aku dah pergi 3kali
2009,2010,2011--->so boleh la aku buat review kan..huhu
ok tahun 2009 aku pergi berdua je ngan encik adam
haziq di kampung
pergi sesaje..tak beli barang pun..saje2 tengok2..pergi hari ahad petang
sangat ramai orang..crowded..
emm...tak sesuai pergi hari ahad ye..
2010 pergi berempat..hohoho
aku,encik adam,haziq dan hazeera
nak beli kete mainan haziq..
2010 pergi hari biasa pagi
tak ramai orang..boleh memilih barang dengan aman
emm..sesuai pergi hari biasa(weekdays)
2011 pergi bertiga,aku,adik aku dan hazeera
aku pergi hari biasa jugak
tak tahu nak beli apa
gedik nak pergi jugak,sebab dekat je..puchong
pulak tu ada jalan belakang
pulak tu adik aku ada,so ajak dia pergi lepas hantar haziq ke sekolah
lagi best pergi tanpa haziq sebab kalau tak dia buat onar.huhu
sori haziq..huhu
tapi terbeli 2 helai baju je..
satu haziq satu hazeera
cantik la jugak kot..murah jer.huhu(owh baju tiada gambar,sebab baju raya.huhu)

mama: sori zeera mama tak nak beli mainan la..

hazeera:tak pe mama zeera nak window shopping je

suasana sekitar

pergi 07julai,hari biasa pagi,memang tak ramai orang..
kesimpulan dari pengalaman aku yang dah pergi 3 tahun ni..
boleh la pergi kalau nak beli barang
kalau anak kecik lagi best semua barang nak beli
stroller,car seat,rocker,buai,playpen,etc
tapi stroller mydear la yek,bukan McLarren.huhu
kete mainan,basikal,high chair.eh semua la ada..
best la kalau nak beli barang..plus pergi hari biasa ye
selesa sikit,kalau pergi hari ahad kurang selesa skit
emm..insyaAllah tahun depan boleh pergi lagi
*tapi tak tahu pun nak beli ape.haha
ok aku boleh pergi sebab 15minit sahaja dari umah.lalalala
eh kalau nak anak ke3 leh la memborong di sini yek.opss lama lagi daa,
sekian,


nota kaki:emm..lepas ni cite ToyRUs punya clerance sales pulak ye.tungguuuu

22 July 2011

#Kenapa tak pimpin tangan anak?

hello blog,
owh ini cerita pagi tadi
aku beli kuih untuk haziq sarapan
biasala mama yang tak sempat buat sarapan atau malas.huhu
lepas beli kuih tu nak balik umah
ada sorang ibu pregnant ni beli sarapan jugak
bawa sorang anak,aku rasa setahun lebih kot
tapi macam lebih kecik dari hazeera.budaknya kecik lagi tapi dah pandai jalan
tapi..
kenapa ibu pregnant tu tak pimpin tangan anak dia?ayoyo..
haziq yang 3 tahun pun aku pimpin tangan tau
dah la jalan dekat pak guard,kete kuar masuk
ye la masa tu tak de kete
tapi buatnya tibe2 kete datang nak masuk macam mana?
adoi..
pelik aku..
pelik..
kenapa dia tak pimpin tangan anak dia?
budak tu kecik lagi weh
kalau dah besar panjang tu lain cerita la...
entahlah..
tak kan la pregnant sampai tak larat pimpin tangan anak kot..
emmm..
kesimpulannya:jagalah keselamatan anak2 ye..


nota kaki:bebelan pagi aku yang bosan tak de mood.huhu

21 July 2011

#First Time Painting

hello blog,
mari lihat gambar haziq dan hazeera
main colour air


haziq kaler ben10

hazeera kaler garlfield

haziq kusyuk,hazeera banyak main n sepah je

thanks to mak usu dan mak tam kerana memberi kaler air bancho itu
sebenarnya aku yang amik,diorang tak guna lagi
dan nanti balik kampung dapat lagi.huhu
owh bekas kaler air tu baru beli,gambar first time painting tak pakai bekas le.hehe
gambar ben10 dan garlfield pun mak su diorang bagi
mentang2 la ada 2 anak sedara je,



nota kaki:gambar tak banyak sebab kena monitor diorang lebih,tak boleh pegang hp

20 July 2011

#Crocs Warehouse Sales@Ikano Power Centre

hello blog,
owh crocs warehouse sales ni dah lama
baru nak cerita.huhu
yahuu dapat pergi sebab adik aku ada.ajak dia lerr
nak tunggu encik adam ntah bila.huhu
harusla ke ikano dengan gps.kalau ngan encik adam tak payah gps
sebut je terus sampai.orang logistik la katekan.huhu
sampai2 je tengok dalam warehouse sales tu lambakkan kasut crocs macam pasar malam daa
aku pun tak tahu bezakan pasar malam ngan ori.haha
tapi...tak banyak choice utk aku,saiz 6,7,8 sangat terhad atau tiada langsung
yang ada banyak saiz ialah saiz 9,10
kasut lelaki dan kanak2 aku tak tengok
sebab mahu beli crocs aku saje.haha
tapi...
ada baju kanak2..yahuuu
dapatlah belikan anak2 baju Baby Gear harga warehouse.huhu
menyesal pulak beli 4 helai je

crocs warehouse sales @ IPC



haziq n hazeera sibuk nak main kete dulu
*mama je shopping

lepas tu haziq sibuk nak main kete ni
*apa namanya yek?
-kereta mainan attach to troli-


haziq yang beria nak naik,tapi hazeera yang tak nak turun2.adoi.pening melayan

yeay dapat pakai crocs ori.jakun


aku asikla membuat lawatan ke warehouse sales,
mula2 crocs,lepas tu mydear warehouse sales,lepas tu toysR's,lepas tu pureen
haha.yang lain2 tu nanti aku cerita eh
sekian,



nota kaki:best sebab dapat beli baju anak2

19 July 2011

#Haziq dah tahu ABC

hello blog,entry masih berkisar pasal haziq
almaklumlah besday boy
haziq dah kenal ABC sebelum berumur 3 tahun
alhamdulillah..yahuuu
tapi baru nak tulis kat blog skrg.haha
aku pun tak sedar bila dia dah kenal semua huruf
yang pasti papanya penah soal dia,tapi papa dia kate lum tahu semua
masa mak ude dia ada,dia main susun2 ABC ngan mak udenya
dan bagitau ABC kat mak udenya,so adik aku kate dia dah tahu ABC
wah wah sukanya aku,huhu
yela aku tak la pulun abis2 suh dia kenal ABC before 3 tahun,tapi selalu nyanyi abc,baca buku abc,
youtube abc,ok la tu haziq dah tahu abc
tapi huruf besar la,huruf kecil baru tahu skit2
so haruslah mengvideokan dia baca flash card
*opss haziq kenal abc,tapi nyanyi abc lum lancar pun.haha





nota kaki:lamanya nak upload 1 video

18 July 2011

#Haziq sudah 3 tahun

hello blog,
besday haziq semalam 17072011
tapi hari ni baru nak potong kek kat skola
dan bagi goodie bag kat kawan2
jap lagi mama bersiap
haziq dah g skola dah ni
sibuk nakpotong kek dia semalam jugak.huhu


haziq sudah 3 tahun

CARS cake by e-car

the besday boy

banyaknye hadiah die..


sekian,


nota kaki:mahu bersiap

17 July 2011

#Selamat Hari Lahir Haziq

happy besday haziq


semoga panjang umur
dan menjadi anak yang soleh




15 July 2011

#Haziq dah sekolah

hello blog,
hohoho,tahun ni haziq 3 tahun pada bulan julai
so mari kita sekolahkan dia setengah tahun.huhu
jadi si haziq pun masuk sekolah bulan 6 tahun 2011
awal2 belum dapat baju,2 minggu pakai baju biasa
hari pertama biasalah menangis.huhu
siap papa n mama kena masuk skola daaa..
tapi kitorang tgu sekejap je,lepas tu cikgu dia kate leh balik
cikgu dah boleh handle
nak tahu masuk2 je sekolah apa soalan pertama si haziq ni tanya?
dia tanya "kat skola ni ada lego tak"
haha.so si cikgu ni pergi la keluarkan kotak mainan lego,nak entertain anak murid baru punya pasal.haha


gambar ni je dapat snap hari pertama

lepas tu hari kedua pun nangis jugak,tapi papa n mama biar je
terus je pergi dari skola
papanya bawa g sarapan,sarapan la bertiga tanpa haziq.huhu
masa hari kedua cikgu dia cerita semalam(hari first) haziq tanya "cikgu nak merajuk kat mana"(sambil menangis)ayoyo anakku.klaka la!cikgu tu pun rasa geli hati
almaklum la kalau kat umah dia masuk bilik merajuk.huhu
seminggu jugak la si haziq ni nangis bila nak g skola,tapi cikgu dia kate nangis kejap je,pas tu ok
dia rasa sedih sebab kena tinggal ngan papa n mama kat skola kot
dah biasa kepit bawah ketiak aku.huhu
dia punya sedih macam nak kena tinggal kat asrama sebulan daaa
padahal 3 jam setengah je.huhu
masuk minggu kedua dia dah ok skit
tapi still ada cengeng2 skit
aku rasa dia cengeng2 sebab manja terlebih dan nak perhatian cikgu dia kot.huhu(agaknya la)


haziq dengan teacher ummi

nak dijadikan cerita haziq pun dah biasa la pergi skola bila dah 3 minggu
tapi aku perasan dia manja ngan teacher ummi dia tu
ada sekali aku nak amik dia,cikgu lain(bukan teacher ummi) yang panggilkan haziq
aku pun tanya kat cikgu tu haziq tengah buat ape
cikgu tu kate tak buat ape,dia follow ke mana saja teacher ummi dia.haha(haziq2..manja betul)
masa balik dari sekolah dapat baju skola tu ada 2 pasang,haziq cakap satu hazeera punya
ape daa..baik betul!huhu
hazeera dengar faham pulak tu,terus la nak pakai jugak

test baju skola

sekali masuk minggu ke4,pergi sekolah teacher ummi dia tak de
aku tanya teacher yang amik haziq tu,teacher ummi mana
dia jawab teacher ummi dah resign.alamak,abislah haziq nangis2 lagi
sebab tak biasa dengan teacher aida,teacher baru dia.adoi
so amik lagi masa seminggu nak biasa dengan teacher aida.huhu
naseb baik sekarang dia dah ok,tak de masalah nak g skola
tak tahu la kalau tukar cikgu lain nanti.haha(mana tahu nanti tukar cikgu lagi ke)


haziq sarapan mcD.yeay

alkisah aku pastikan haziq dah buang air besar before g sekolah
dah sarapan jugak
bawa air g sekolah,mula2 bawa cawan sedut,air asik tak abis je
sekarang sudah bawa botol,pulak tu memang ada budak 3 tahun bawa botol g sekolah
so si haziq pun bawa la sama.ayoyo.sudah skola tapi bawa botol susu.huhu.nasebla labu
budak 3 tahun ada 4 orang je
kalau tak sempat buat sarapan atau malas boleh la bawa haziq sarapan kat luar dulu.huhu
owh nape haziq 3 tahun dah pergi sekolah,ala nak biasakan dia je
lagipun bukan buat ape kat umah
dan lagi aku nak dia bersosial,biar pandai bergaul.dia mana biasa bergaul dengan budak2 sebaya dia
dia biasa bergaul ngan budak2 besar umur adik bongsu aku tu(11 tahun)
tapi yang aku nampak haziq ni memang tak biasa main/bergaul ngan budak2 lain
mana tak nya masa nak balik sekolah budak2 lain sibuk main sesama sendiri,dia g duduk ngan cikgu dia.huhu
emm..nanti lama2 ok kot,


nota kaki:minggu pertama kalau tanya haziq belajar ape kat sekolah,dia jawab "haziq tak blaja,haziq merajuk".apa daa...huhu

14 July 2011

#Harga Pil Noriday

hello blog,
emm..aku start makan noriday masa hazeera 4 atau 5 bulan
bulan 3 ke 4 2010,so sampai sekarang dah setahun lebih la makan noriday tiap2 hari
ada la sekali dua terlupa tapi sehari lps yang lupa tu makan dua la
owh tak pernah amik gambar noriday sendiri daa
emm..kalau amik gambar pun xjelas sangat sebab bkn dslr
ok jom buat perbandingan harga noriday
first time beli kat klinik zuraidah RM12
pas tu terus beli kat situ je
lepas tu ada sekali beli kat Constant Pharmacy Puchong Prima RM11
owh baik beli rm11 tu*ceh berkira
pernah beli dekat farmasi kat Gemas RM12 jugak kot
(kirim adik aku--->kesian dia anak dara lagi dah kena belikan kakak pil perancang.haha)
pernah beli dekat Bahau Pharmacy kat bahau
(Bahau Pharmacy ada juga di Segamat ye) RM14!
Ini paling mahal la,pak kal je nak guna dan malas nak cari2 lain so beli je la labu
pernah juga beli dekat Caring Pharmacy Tesco Puchong RM13
aceceh dalam tesco pun nk mahal
so kesimpulannya beli la di Constant Pharmacy Puchong Prima
eh tadi google ada juga orang cakap kat forum dia beli kat pusrawi RM10.50(tak tengok pula forum zaman bila.huhu)
so far aku ok je makan noriday ni,tak de hal leceh ke malas ke,tak biasa telan ubat ke
cuma..
bab berat tu kurang pasti sebab aku rasa aku dah kurang makan pun berat tak turun2!
tak tahulah memang byk mkn tapi perasan kurang makan atau sebab noriday
aku kena makan beringat kalau tak berat naik
so kalau aku makan sikit pun jangan berangan la berat nak turun melainkan maintain
tapi kalau makan tak beringat berat adalah naik!geram sey.huhu
tapi kalau puasa timbanglah berat petang2 sebelum berbuka tu confirm turun.haha.mengelat.
alamak nak letak gambar ape kat entry ni ek..

gambar hiasan
deretan kereta mainan disusun oleh haziq

sekian bebelan,


nota kaki:bila mahu berenti mkn noriday ek?

13 July 2011

#Rajinnya study

hello blog,
tengoklah haziq ni

study kaler sampai tertido



aku suh dia tido tak nak
dia kate nak kaler
last2 aku tido je biar dia
last2 aku bangun tengok dia tertido sambil tangan pegang pensel warna
wah wah rajin bebenor


nota kaki:memang waktu dia tido pun masa tu

#Entry geram punya pasal

hello blog,
ni cerita pengalaman menelefon tadika/taska/playschool/preschool/dan sewaktu dengannya
setelah dah listkan,saya pun telefon la

GA taman tasik prima tak amik kanak-kanak 3 tahun,kalau 3 tahun kelas hari sabtu,ibu/bapa datang sekali
(mcm playgroup kot),tapi bila aku call lagi sekali nak tanya pasal kelas hari sabtu tu budak yang angkat telepon tu pun tak tahu sebab yang terangkan kat aku masa telefon sebelum tu adalah bos dia kot
---bila kita call orang yang jawab macam hampeh,sorang tahu sorang tak tahu tak ke rasa macam pelik.macam 'betul ke diorang ni buat keje'.nama je glamer GA tapi pekerja yang jawab telepon pun so sad.macam kesian je.indah kabar dari rupa.maaf kate la yek---

CIC taman tasik prima,playschool 2-3 tahun dah penuh diorang tak amik intake lagi,CIC puchong utama kate nak amik untuk intake Jun 2011,tapi bila bulan mei 2011 aku telepon budak yang angkat telepon tu jawab macam tak de manner ,no profesional ethics at all.yela keje tadika je mana la tahu profesional ethics sangat macam doktor or lawyer ke.maaf kate la yek.so aku call HQ,budak HQ kate semua CIC pun dah tak amik budak 3 tahun utk intake jun ni,diorang nk tumpu tadika(4-6 tahun)
---ni lagi la mula2 telepon tu ada sorang cikgu X ni jawab,layan baik je,kate nak call aku balik confirmkan pasal intake Jun tu tapi tak call pun,aku call semula CIC tu budak lain tak de manner yang jawab,dia kate cikgu X tak de,telepon la hp dia.wei ko ingat aku kwn baik cikgu X ke nak ada no hp dia?hampeh punya pengangkat telepon CIC puchong utama.terus aku rasa tak nak hantar CIC,tapi aku call juga HQ (ye la utk anak aku jugak),naseb HQ dia dah bgtau memang tak nak amik budak 3tahun untuk intake jun.owh memang bukan tempat anak aku la kalau ada orang tak tahu cara angkat telepon keje.wei aku nak je tanya sape nama budak tak de manner yang angkat telepon tu ,boleh aku email kat HQ CIC suh dia amik orang yang tahu buat kerja bekerja,macam aku email pengarah hospital putrajaya sebab nurse dewan bersalin yang hampeh tu.tapi aku tak sempat pulak nak tanya nama budak hampeh tu,geram punya pasal terus letak telepon.ape2 pun aku masih geram ngan budak tak guna tu!
hello aku telepon cakap dengan proper ye,bagi salam dan bertanya dengan bahasa sebaik mungkin,tapi dia jawab macam hampeh tak ke GERAM?opss lupa,dia tak belajar profesional ethics kot.huhu---

Smart Soleh aku pernah telepon akhir tahun 2010 yang lepas tanya dia kate amik 4-6 tahun.emm..tak pe la.lagipun aku nak hantar haziq bulan jun 2011,saje je call tanya..pas tu bila GA and CIC(both yang glamer dan 'branded') tu tak amik budak 3 tahun,aku pun berfikir..adoi mana nak hantar ni.tak kira nak juga hantar anak 3 tahun g sekolah.huhu.over ke? suka hati aku la.so aku search2 lagi dan ..try la tel semula..tanya dan teacher farah yang angkat telepon tu kate dia amik budak 3 tahun!wah!ok terus tanya yuran n cakap nak datang bayar.haha.owh budak 3 tahun ada 3 je ,kiranya haziq budak 3 tahun yang keempat la.huhu
---1st time aku telepon akhir tahun 2010 tu orang yang angkat telepon tu jawab baik,siap terang2 lagi program sekolah tu,walaupun aku belum confirm nak daftar anak tapi dia yang call aku balik sebab masa aku call hp dia off,tapi masa tu dia kate amik budak 4 tahun keatas je,pas tu kali ke2 telepon pun orang yang sama jawab iaitu teacher farah pun dia jawab telepon dengan baik,dengar macam ikhlas.tak de la buat aku geram macam budak pengangkat telepon CIC tu.mana tak nya teacher farah tu owner smart soleh ye.senang jugak berurusan dengan owner terus daripada pekerja bawahan.haha.sorry la ye.mulut aku memang pedas,lagi2 kalau sakit hati.---

so kami pun decide smart soleh.walaupun tak pernah tengok real smart soleh tu,environment sekolah tu or whatever psl smart soleh,tapi dengar nama SMART SOLEH dan cakap ngan ownernya dah menyebabkan aku hantar anak aku kesana.huhu

*agak2 ada ke orang kuat CIC yang terbaca blog aku ni?kalau terbaca diorang saman tak?tak kot sebab aku cerita pengalaman aku.ni bukan cerita dongeng.lagipun buat ape nak reka2 cerita buat tambah dosa je.
pasal GA tu aku ok lagi,tapi pasal CIC tu memang aku geram gila.lagi geram sebab tak boleh nak report sebab aku tak tanya nama budak hampeh yang angkat telepon tu.hurmm..*
yang paling aku geram ialah AKU TELEFON CAKAP ELOK2 TAPI DIA JAWAB TELEFON MCM *&^%$#@!
WEI KALAU TAK PANDAI JAWAB TELEPON JANGAN KERJA ANGKAT TELEPON,KEJA LA ANGKAT SAMPAH KE,ANGKAT BATU BATA KE,TAK PUN TAK  PAYAH KERJA DARIPADA KERJA TAPI SAKITKAN HATI ORANG LAIN!
ish ish aku ni over betul la,tapi aku mmg MARAH dan GERAM,


nota kaki:tiada kena mengena dengan sesiapa kecuali sorang je budak yang tak tahu manner angkat telepon tu

12 July 2011

#Kiddos Ride...again!

hello blog,
haziq yang sangat obses kereta
maybe gen bapanya
kadang2 dua-dua mengadap youtube tengok kereta
owh setiap kali ke shopping mall dia akan tanya
"ada kete tak"
kete betul banyak dia dah kenal
especially nissan sentra,waja,myvi n viva elite
ayoyo..
owh jom cite pasal Kiddos Ride
haziq dah banyak kali naik kete kiddos ride ni
eh banyak kali ke
tak la banyak sangat,tapi adalah lebih 5 kali
selalu g kat ioi,sekarang ada kat carefour puchong
ayoyo carefour puchong tu dah la dekat je
ayoyo haziq,hari tu naik dua round
hoho kalau setiap kali 2 round boleh kopak ni.huhu

yeay kiddos ride baru,kete baru
*lebih best dari ioi


hazeera relax berkereta pink


dah naik kete,terjah motor pulak
RM5x2=RM10 ok!

ni susah gile nak jaga sebab kena 'drive' sendiri
macam bawa motor betul la kot,kena tekan2,
dah la tak de lesen takut aku buat2 dia terlanggar kedai keliling


gambar sempat amik skit2 je
sebab lebih kepada nak jaga si haziq ni
sekali dia ajak pergi carefour lagi daa
kali kedua pergi dia naik yang tak de remote control
kena tekan pedal sendiri
berpeluh aku nak jaga sampai tak snap gambar langsung
eh eh kalu seminggu sepluh henggat tak boleh jadi ni
sebulan sekali boleh la ye
ingat nak beli kete ni sebijik tapi sebijik tak cukup nanti gaduh
lagipun umah kecik,so tak seswai
lagipun nanti diorang dah besar macam membaziq pulak
pernah jugak nampak ada kiddos ride ni kat tropicana city mall
5 minit RM3,
10 minit RM5,


nota kaki:bila diorang nak boring ni.huhu

11 July 2011

#'Model' kanak-kanak Stage Cosmetics

hello blog,
stage nak tukar design n packaging make up make up nya
so diorang nak kasi clear itu barang2 make up
serendah rm12.huhu
so haruslah menjajo cari stage ye
haha.dah la kat klang valley ada 3 je
pavillion,midvalley n tropicana city mall
owh dah abis pun clerance sale nya
dapatlah grab 2-3 make up.huhu
banyak dah abis stock la
owh gambar masa memilih make up tiada
yang ada gambar haziq dan hazeera menunggu..
di stage tropicana

gaya haziq menunggu
*ngade2 nak cari kete mainan,gaya boring kat kedai make up

hazeera memerhati kawasan sekeliling
*hijau pink.hentam saja la labu

tengok tu haziq

suasana di bawah tropicana


owh naseb baik masa tu tak ramai orang
grab grab dan terus balik
owh gambar barang make up nya daku tak snap la pulak
tapi best jugak pakai stage ni
huhu


nota kaki:thanks to adik aku yang layankan kerenah kakak dia kesana kemari.aterr encik adam keje
Related Posts with Thumbnails

Photobook