15 July 2011

#Haziq dah sekolah

hello blog,
hohoho,tahun ni haziq 3 tahun pada bulan julai
so mari kita sekolahkan dia setengah tahun.huhu
jadi si haziq pun masuk sekolah bulan 6 tahun 2011
awal2 belum dapat baju,2 minggu pakai baju biasa
hari pertama biasalah menangis.huhu
siap papa n mama kena masuk skola daaa..
tapi kitorang tgu sekejap je,lepas tu cikgu dia kate leh balik
cikgu dah boleh handle
nak tahu masuk2 je sekolah apa soalan pertama si haziq ni tanya?
dia tanya "kat skola ni ada lego tak"
haha.so si cikgu ni pergi la keluarkan kotak mainan lego,nak entertain anak murid baru punya pasal.haha


gambar ni je dapat snap hari pertama

lepas tu hari kedua pun nangis jugak,tapi papa n mama biar je
terus je pergi dari skola
papanya bawa g sarapan,sarapan la bertiga tanpa haziq.huhu
masa hari kedua cikgu dia cerita semalam(hari first) haziq tanya "cikgu nak merajuk kat mana"(sambil menangis)ayoyo anakku.klaka la!cikgu tu pun rasa geli hati
almaklum la kalau kat umah dia masuk bilik merajuk.huhu
seminggu jugak la si haziq ni nangis bila nak g skola,tapi cikgu dia kate nangis kejap je,pas tu ok
dia rasa sedih sebab kena tinggal ngan papa n mama kat skola kot
dah biasa kepit bawah ketiak aku.huhu
dia punya sedih macam nak kena tinggal kat asrama sebulan daaa
padahal 3 jam setengah je.huhu
masuk minggu kedua dia dah ok skit
tapi still ada cengeng2 skit
aku rasa dia cengeng2 sebab manja terlebih dan nak perhatian cikgu dia kot.huhu(agaknya la)


haziq dengan teacher ummi

nak dijadikan cerita haziq pun dah biasa la pergi skola bila dah 3 minggu
tapi aku perasan dia manja ngan teacher ummi dia tu
ada sekali aku nak amik dia,cikgu lain(bukan teacher ummi) yang panggilkan haziq
aku pun tanya kat cikgu tu haziq tengah buat ape
cikgu tu kate tak buat ape,dia follow ke mana saja teacher ummi dia.haha(haziq2..manja betul)
masa balik dari sekolah dapat baju skola tu ada 2 pasang,haziq cakap satu hazeera punya
ape daa..baik betul!huhu
hazeera dengar faham pulak tu,terus la nak pakai jugak

test baju skola

sekali masuk minggu ke4,pergi sekolah teacher ummi dia tak de
aku tanya teacher yang amik haziq tu,teacher ummi mana
dia jawab teacher ummi dah resign.alamak,abislah haziq nangis2 lagi
sebab tak biasa dengan teacher aida,teacher baru dia.adoi
so amik lagi masa seminggu nak biasa dengan teacher aida.huhu
naseb baik sekarang dia dah ok,tak de masalah nak g skola
tak tahu la kalau tukar cikgu lain nanti.haha(mana tahu nanti tukar cikgu lagi ke)


haziq sarapan mcD.yeay

alkisah aku pastikan haziq dah buang air besar before g sekolah
dah sarapan jugak
bawa air g sekolah,mula2 bawa cawan sedut,air asik tak abis je
sekarang sudah bawa botol,pulak tu memang ada budak 3 tahun bawa botol g sekolah
so si haziq pun bawa la sama.ayoyo.sudah skola tapi bawa botol susu.huhu.nasebla labu
budak 3 tahun ada 4 orang je
kalau tak sempat buat sarapan atau malas boleh la bawa haziq sarapan kat luar dulu.huhu
owh nape haziq 3 tahun dah pergi sekolah,ala nak biasakan dia je
lagipun bukan buat ape kat umah
dan lagi aku nak dia bersosial,biar pandai bergaul.dia mana biasa bergaul dengan budak2 sebaya dia
dia biasa bergaul ngan budak2 besar umur adik bongsu aku tu(11 tahun)
tapi yang aku nampak haziq ni memang tak biasa main/bergaul ngan budak2 lain
mana tak nya masa nak balik sekolah budak2 lain sibuk main sesama sendiri,dia g duduk ngan cikgu dia.huhu
emm..nanti lama2 ok kot,


nota kaki:minggu pertama kalau tanya haziq belajar ape kat sekolah,dia jawab "haziq tak blaja,haziq merajuk".apa daa...huhu

2 comments:

zailamohamad said...

zaila dulu risau jugak bila fikirkan anak jantan nak ke sekolah (tambah2 pergi naik van) tapi naseb baiklah dekat nursery Haziq tu ada member yang pergi sekolah yang sama..Mula2 excited pergi sekolah tapi sekarang ni asyik nak ngelat aje, agaknya dia dah bosan kot..hehehe

mrs adam said...

haziq ni sebelum daftar beria suruh papa dia cari duit nak bayar yuran,bila dah daftar susah gak nak g sekolah.harap2 lepas ni ok la.kalau 4 tahun naik van ok kot,3 tahun kecik lagi.hehe

Related Posts with Thumbnails

Photobook