29 June 2012

Pasaraya Nirwana @ Taman Yayasan Segamat

hello blog,
ni citer balik kampung hari tu
hari isnin hantar mak itam nak2 aku(adik ke6 aku) balik hostel
eh dia ni la hostel sekangkang kera dari umah
iaitu di sek sri kenangan batu anam
lepas hantar adik aku terus gegas ke taman yayasan,mahu beli brg skit
mak n adik aku beli brg2 nak tahlil esoknya
aku layan anak2 la
eh layan2 pun aku terbeli kasut dorang gak
eh dah byk kasut croc tak ori anak2 daa
beli brg2 di nirwana taman yayasan
adik aku kate nirwana lebih murah berbanding g-mart gemas


hazeera tgh main kuda
*budak sebelah dia tu peramah 

haziq wat ape tu

main2 tak beli token
bukan tak nak beli tapi mesin tu sengal.tak trima semua duit.ntah ape2

haziq trus pakai kasut baru.nmpk sipi2 je tu.haha


lepas nirwana
g kedai eco lak
eh kedai eco ni byk abiskan duit aku tau
 

nota kaki:taman yayasan terletak di antara batu anam dan bandar segamat

28 June 2012

Otak-otak Che Mat @ Lokas Makana Puchong

hello blog,
mari bercerita kisah lokas makana lagi
haha.ni last sebab lepas tu tak de makan kat sini lagi
sekali sekala je makan luar ok.eh sekali sekala kew ek.huhu
owh daku berangan tak nak mkn luar,tak nk mkn fast food,tak nak order delivery sebab nak diet
tapi aku rasa tu angan2 mak jenin aku je!mencik tau
ni ha cite otak2 di lokas makana

byk kali dah mkn otak2 ni.
laki aku selalu take away.beli 10 percuma satu

tu kedai dia
eh kwn laki aku la penjual otak2 tu,patut la selalu take away.support kwn berniaga

kena ingat no meja tau bile nak order air

aku yang omputih celup tak sdr diri,menu haruslah pilih western.haha
chicken chop
tapi aku lebih suka chicken chop kapal kg baru!

haziq dan papanya

mak ndak anak2 aku,adik ke4 aku

makanan dah abis,air tu order kali ke2
adik aku mkn nasi lemak,laki aku mkn nasi lemak kukus
anak2 makan steamboat rm1 secucuk,beli 3 cucuk je pun tak abis!

nmpk tak signboard dia tulis LOKAS MAKANA

belakang u pony funland
kali ni haziq sorag je main

minum air setelah penat bermain

gaya nakal1

gaya nakal2

gaya nakal3


aku penah makan nasi goreng USA ,kopok lekor kat sini
emm makanannya pun biasa2 je,tak de istimewa mana
bole la,tak la tak sedap sgt smpi tak leh masuk tekak
em..lepas ni mybe nak pegi lagi la mahu try burger bakar
tapi tahu la bilenya
bulan depan ke tahun depan ke
ramai gak org2 puchong dinner di sini
siap ada karaoke lagi
sekian,
 
nota kaki:byk lagi kedai2 mkn di sini,tak snap gambar,dan lupa juga apakah kedai2 itu.nxt visit maybe aku catat.beria.huhu

27 June 2012

Satay Enal @ Palong Timur

hello blog,
abis exam bulan 4 hari tu trus balik kampung
cuti panjang gak termasuk 1 mei kan
haziq ponteng isnin.huhu
owh mak aku wat tahlil arwah nenek aku
alfatihah untuk Aliah bt Kassim yang telah kembali ke rahmatullah 9 April 2012 yang lepas
owh ni cite hari2 sebelum tahlil


haziq main motor

haziq n hazeera melawat kawasan

main bola jap

hooyeh satay enal

hazeera tolong nenek*tolong tgk jew

hazeera muka happy main2 kat luar


owh satay enal tu pada aku lebih sedap dari satay hj samuri
dan jugak lebih murah.haha
40sen je kot.hj samuri 70sen kan*dah naik harga tau
rempahnya meresap ke daging/ayam sampai mkn gitu je pun sedap tak payah cicah
eh tapi kan hari tu penah termakan yang tak sedap*bukan gmbr dlm entry ni
mak aku kate maybe tu anak dia yang buat
kalau cik enal  dan isterinya buat sendiri confirm sedap
owh satay enal ni dia niaga kat felda palong timur je rasanya
tak de cawangan lain,buat sendiri kat umah dia
umahnya sebaris ngan umah au,selang 5-6 buah rumah
tiap kali balik kampung mesti makan satay enal,

 

nota kaki:aku dan adik2 aku kuat makan,tapi anak2 je tak kuat makan daa

26 June 2012

Sate Kajang Hj Samuri

hello blog,
balik exam(ni cite bulan 4 kan) encik adam ajak makan sate
emm..kalau kate satay tu haruslah satay hj samuri
daku tak leh makan satay puchong
alergik ok!haha
bukan alergik ape,tapi sgt menyesal sebab penah beli 2x pas tu tak sedap langsung!
harga lebey kurang je ngan hj samuri
so say no to satay puchong.hakhak
eh aku suka 2 jenis sate je iaitu sate hj samuri dan satay enal palong timur

encik adam tgh order

hazeera muka tak sabar

baca doa

minum air dulu la pulak

ni pun sama

jap mama n papa nak bergambar jap.huhu

ngap!


eh anak2 aku makan sorang secucuk setengah je
apa daa
owh haziq tu tak suka ayam atau daging sgt kan,dia suka roti,biskut dan lempeng je
tu la haziq.
hazeera plak suka fishball dan udang
emm lama2 dorang besar nanti baru ada selera makan yang membuak2 kot.huhu
next entry kita cite kisah satay enal lak ye

 

nota kaki:nak cuba satay lain gak,tapi tak tahu mana yang best.

R & R Awan Besar

hello blog,
ni citer RnR awan besar
singgah si sini mahu makan kat
RnR ni yang aku penah makan kat Restoran Hassan Nasi Ayam Kampung tu,nasi kukus dan satay kajang
rasanya 3 tu je penah try

gambar saje snap.biasala aku

hazeera wat gaya gediks

ada byk kedai mkn,eh tu pun nk bgtau ke.haha

owh org jual insurans pun ada,jual baju2 n tudung pun ada

hazeera nak main tangga,tak nak balik la pulak

ha ada kedai jual mcm2.encik adam beli rokok.hampagas tul

ha tengok dia naik tangga balik
hazeera jom masuk keta!

eh kalau aku kena tunjuk arah nak g RnR awan besar ni confirm tak tahu
hahaha
selalu duduk je dalam keta tanpa amik tahu jalan2,tibe2 jew dah sampai
thank you encik suami

 

nota kaki:eh terbeli keropok org jual kat situ

25 June 2012

Review Filem Brave 2012

hello blog,
weheeee
hari ni rajin wat entry citer terbaru
hoho.ni citer bulan jun,sabtu hari tu
g tengok wayang 1 family,*first time berempat ok.so jakun
hakhak
disebabkan cite ni best,kena review awal2.aterr kalau citer ikut turutan
citer bulan mei aku entrynya bulan julai,nt cite Brave ni dah xde kat pawagam kalau aku cite lambat2 kan
so meh aku bgtau,cite Brave ni best ok!

haziq gerak2 la mama nak amik gambar

ha tu watak pahlawan daa.eh baru perasan ada tulis 22June kat bawah tu
adakah cite ni baru ditayangkan 22 June di GSC Alamanda ini.hee
cite ni keluar 21 June

hazeera suka wat nakal tau

ha tgk dua2 nak duk atas lantai bile aku nak amik gambar!

ha tu Merida dan busarnya,dan adik2nya 3 org.rambut oren tu

haziq memula ajak tgk Spiderman,bukan main lagi,spiderman keluar bulan depan la haziq

ha tengok dia wat aksi spiderman lak

mula2 encik adam tgk iklan brave kat signboard tepi higway dia kate nak tgk cite tu
aku mana la tahu tu cite pasal ape ke
sebab aku bukan amik kisah wayang2 ni kan
aku kate kalau nak tgk tgk la madagascar3 tu seswai tu kanak2
alkisah masa nak beli tiket madagascar3 tu seatnya asing2 so encik adam tak nak
dia beli la Brave,aku ni biasa2 je nak tgk wayang tu,ikut je la dah laki nak blanja kan.hee
emm sekali bila masuk 3D lak tu *jakun lagi
sebab 1st time tgk wayang 3D,ha tgk jakun tak jakun aku.hakhak
yela aku ni mmg sgtla jarang2 tgk wayang.huhu
pada pendapat aku cite ni best gile ok
siap rasa nak tgk lagi.Hover tau
#animasi yang comel
#3D yang real
#lawak ada
#nilai kasih sayang ada
#permaisuri dan puteri Merida yang comel
#ada gak scene yang menyentuh perasaan
#lawaknya siap boleh gelak kuat2.haha
#raja Fergus yang berani,dan berkaliber jugak tapi ada sengalnya.hakhak

Filem Brave 2012




rajin plak aku tepek trailer brave ni kan.
ha dah tgk kat wayang baru aku tgk trailer dia kat youtube.hihi
eh tgk kat youtube tak real sgt,tgk wayang 3D la best lagi

ok cite dah abis,hazeera nak balik dah
*tapi hazeera tdo dlm wayang.hikhik

sempat snap spek 3D yang dipegang oleh encik adam
haziq siap tanya 'nape kita kena pulangkan spek mata tu' hehe

kesimpulan:cite ni best,rasa nak tgk lagi
kalau beli vcd pun tak sebest 3D daa

 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite 
KF
Related Posts with Thumbnails

Photobook