31 July 2013

Diari Ramadhan Haziq & Hazeera

hello blog,
cite bulan julai dicepatkan
sebab ni cite bulan puasa
ok haziq begitu semangat nak puasa
lagi2 dia jenis terpengaruh iklan macam mama dia
tgk iklan milo budak tu baru blaja puasa
tgk iklan dutch lady mia sara pon blaja puasa
so si haziq pon puasa
hari 1st bangun sahur
balik2 sekolah dalam kul 5.30 aku dan en.adam amik dia
dia masih puasa.wah
tapi....
lembek gile badan dia tak larat abis
daku kesian cakap boleh buka kalau tak larat
hazeera pon puasa,tapi dia tak lembek
tapi dia kate haus
so mereka pon berbuka air soya di bazaar ramadhan sg buloh.huhu
begitu la  cerita puasa hari pertama haziq dan hazeera


ha tengok tu haziq tak larat tgu papa beli ikan
*jgn tak tahu bazaar ramadhan sg buloh ni ada jual ikan jugak
**to be exact bazaar ramadhan kg baru sg buloh


dalam kereta mereka pon makan
hazeera request satay
haziq makan kuih
nak dijadikan cerita,daku ni dah tukar keje,dpt sg buloh,so before pindah sg buloh mmg la kena berulang puchong--->sg buloh
so hari 1st puasa tu sbb singgah bazaar smpi puchong kul 7
turun2 kete je si haziq muntah!
semua makanan yg dia makan tu keluar blk
alahai sian anak aku
tak biasa berpuasa
tapi hazeera ok je.tak de masalah
hari kedua dan ketiga puasa,dua2 bangun sahur
haziq berjaya puasa penuh.hazeera plak dua2 hari tu dia puasa smpi kul 5
si hazeera tu dia berbuka bila mak ayah dia amik dia balik skola je dia berbuka.huhu
klu kitorang amik kul 7,kul 7 kot dia buka.haha
hari keempat hari sabtu,dua2 bangun sahur
tapi kul 12 lps ayah diorang g keje je terus mintak buka,haziq buka kul 12.30,hazeera buka kul 12.00
hari ahad aku tak kejut dorang sahur.huhu.so dorang mmg tak puasa
hari isnin 6 ramadhan haziq puasa,dia puasa penuh 4 hari berturut2,isnin-khamis
hazeera plak isnin n selasa puasa dari pagi smpi ptg,sebab ptg dia buka,kat skola ada mknn tuk org tak puasa dia pon berbuka
hari rabu hazeera puasa penuh.ish2 tak sangka aku.kiranya 8 ramadhan tu dua2 anak aku puasa la
9 ramadhan(khamis) kan haziq puasa,hazeera puasa gak,tapi dia ada jilat gula donut skit
masa tu tgh tgu aku masuk kete,en adam tgh ckp kat tel,dia jilat gula donut skit,lps tel en adam ty hazeera puasa tak,dia jawab puasa
ty dia kenapa jilat gula donut tu,dia jawab 'sikit je'.**adoi.nak tergelak aku dgr jawapan hazeera ni.huhu
masa hari jumaat 10 ramadhan haziq nak puasa,bgn sahur,tp dia muntah2
ntahla maybe perut dia tak biasa puasa kot,kecik lg kot
so tak puasa la 10 ramdahan tu,lps 10 ramadhan mood puasa haziq dah tak de
maybe sebab muntak2 tu kot,jadinya dia puasa on off on off la sampai hari ni 21 ramadhan
mcm hari ni 21 ramadhan dua2 puasa,tapi buka kul 4 sebab aku amik dorang blk skola kul 4.huhu
ada tu dorang buka kul 6 masa singgah bazaar,macam tu la kerenah puasa anak2 aku
tapi aku tak paksa
nak puasa puasa,tak larat boleh buka
kecik lagi kot
emm...wah panjang gile aku merepek tapi
adoi perlu kot sebab ni cerita2 puasa pertama haziq  n hazeera
nt da besar boleh dorang bc sendiri,kot2 aku dah lupa bole rujuk entry ni.haha
sekian,

 

30 July 2013

Anggrek Kuring Authentic Sundanese-Bandung Food

hello blog,
ha hari tu kan aku ada tulis pasal anggrek kuring ni
tadaa aku dah pergi.huhu
sekali pergi sedap gile ok masakan dia!
terus pergi setiap minggu.hakhak
so bulan mac tu aku g 4 kali anggrek kuring ni


anggrek kuring kt tingkat bawah,bwhnya hainan tea

set lunch yg murah.murah2 dia belas2 hengget jugak.huhu

buku menu

kawasan sekitar

amboi2 cantik gambar kt buku menu

green tea

jom pilih menu

keropok free sebab order lmbt sampai,owner dia yg entertain tu

yg ni set udang sambal

sup

yg ni set ayam presto dah abis,ayam presto ni sedap woo,bole makan tulang dia

deko2

set soto

soto yg mabeles

close up skit

ish buat entry ni rasa nak beli buka puasa kat sini je
mmg sedap tau
aku suka set lunch dia
ayam presto n ayam bakar
set udang tak best sgt
set ikan tak cuba lak
anggrek kuring ni mmg recommended la
dan mmg dah penah masuk JJCM TV3 pon
sekian

 

Mari berjakunan di Subway Giant Bandar Puteri Puchong

hello blog,
ya ampun cite mac semuanya gambar makanan.huhu
ni cite subway lak
aku klu g subway tak berpeluang amik gambar detail2
kali ni aku dpt snap.meh2 aku tunjuk

selingan:white coffea old town dan ice lemon tea

mula2 pilih roti,nmpk tak roti atas tu,lepas tu pilih nak subway jenis ape

lepas tu pilih sayur dan sos2 plak
*ceh skit je gambar aku snap.tu pon nak kecoh ha lantak sana

hooyeh kali ni dpt biskut,set yg ada biskut

dh siap

jom makan

ni plak gambar lain,rasanya ni masa makan kat foodcourt tesco,lele  penyet kot

mee kari sizzling.pelik,haha.ni menu adik aku

hazeera buat muka pelik

haziq moody,tak bg orang amik gambar dia

wah sedapnya subway
bile nak makan subway lg ni

 

29 July 2013

Nasi Kukus PJ vs Nasi Kukus Puchong dan Mee Udang

hello blog,
perletakan gambar makanan
entry kuar waktu malam so xpe la kot


nasi kukus kat Selera Jaya 223 PJ
sedap wei nasi kukus ni,murah je kot
ada masa lunch

lunch mkn luar,dinner beli kat pasar.mee udang


mee udang ni selalu je aku nmpk kt pasar tp tak penah beli,ni laki aku yg g pasar sensorang,dia beli ni
*mmg tak patut beli,tak sedap langsung!huhu.tawar,hambar,tak de rasa ok!
ni pertama dan terakhir aku beli mee udang pasar malam puchong prima ni.huhu

laki aku belikan aku mee udang,dia beli nasi kukus utk dia,ayoo lunch nasi kukus pj,dinner nasi kukus puchong.ni nasi kukus amir rasanya


emm nasi kukus pj sedap
nasi kukus puchong pon sedap
mee udang tu je tak sedap
sekian


 

Kenny Rogers Roasters @ Setia Walk Puchong

hello blog,
selamat bersahur semua
hari ni entry bole kuar sebab aku terlebih rajin.huhu
ni cite lunch kat setia walk puchong
setia walk ni area2 depan ioi,tapi depan ioi ialah ioi boulevard
setia walk ni sebelah ioi boulevard
tempat baru,masa aku pergi ni lif pon belum kemas lagi,masih ada kayu kayan


lunch di KR

sementara tunggu makanan aku melawat kawasan,cantik tak cantik tak

saujana mata memandang

ni panas ni,tp aku redah demi nak amik gambar.huhu

setiap pokok disumbangkan oleh orang perseorangan.siap ada nama lg

dah2 masuk KR mknn dh smpi

muffin KR


emm byk gak tempat makan kat setia walk ni
tapi tak semua halal la
ni pon tempat cha ya nun alif
ape2 pon aku dah pergi setiawalk puchong ni.huhu

 

28 July 2013

Qaisara's Besday Celebration

hello blog,
ha tengok mood blogging kejap on kejap off
lantak la sana
sekarang baru sampai cite mac 2013
bile buat draft cite mac ni semua cite makanan daa
so kena la kuar mlm
tp sape yg baca siang2 puasa tu tahan la sikit ye,huhu
so sempena daku dah raya ni,bole la daku wat entry blog.hakhak
ni ha cite g besday party qaisara
alkisah masa hari jumaat before besday tu laki aku kate besday anak kwn dia
aku tanya sape ,yg mana satu,yg lelaki ke yg pompuan
dia jawab yang lelaki
aku pon beli la hadiah tuk yg lelaki 4 tahun
tapi bile hari kejadian rupanya besday yang perempuan daa
ish naseb baik hadiah tu pompuan pon bole main tau.huhu
jom layan gambar

besday girl dan ibunya

masham je mukanya,tak nak senyum ngan aku.mmg tau
*aku rasa kan dia takut dgr suara aku,aku kan mcm nyaring2 skit.adoi

menu nasi ayam n soto 

english style deco
*ish masa 1st time masuk umah kwn laki aku ni,aku malu tau.cantik bangat umahnya.malu dgn diri sendiri.hakhak

en.adam dan anak2

qaisara dan ayahnya

ha edible kek muka qaisara

bersedia utk potong kek

haziq main ngan abg qaisara,adam,buat mcm umah sendiri nmpknya

hazeera main handbag mama eh

selamat hari jadi qaisara
sekian cerita lama dari saya
lama pun lama la tapi aku tetap nak documentkan.huhu


 
Related Posts with Thumbnails

Photobook