30 November 2010

~Hazeera memanjat~

hello blog,
mari lihat ini budak perempuan

~ayoyo banyak suka panjat2~

saya budak baru belajar mama
-hazeera-


nota kaki:kalau tak memanjatdia bergayut(nenen)

29 November 2010

~Kain batik Bandung~

hello blog,
kain batik bandung ni adalah pemberian mak uda haziq n hazeera
kegunaannye..


masa tu kain buaian tu nak dibasuh so pakai la kain batik sekejap
tetapi...
bila hazeera dalam kain batik ni dia tdo lebih lena
sebab kainnya tak de jaring2
so dia tak boleh nampak luar,bolehlah dia tdo dengan aman
dan aku mengambil keputusan untuk pakai kain batik ni sahaje!haha
gambar atas tu bila dia dah puas tido,begitu lah gayanya!
bahaya anakku oi!





nota kaki:anak tdo lena,ibu gembira*bebas*

28 November 2010

~Nurgift Cupcake-Recommended!~

hello blog,
yahuuuu...
dapat pun cupcake strawbery hazeera!
yummy2..sedap
strawberry pun sedap,tak masam sangat,sedap la senang kate.huhu
ni kali ketiga tempah ngan elly seri kembangan
very recommended!

~dah lama teringin cupcake strawberry chocolate ni!~

~aksi haziq hazeera~

~main susun2~

ni pulak cupcake haziq masa 1 tahun(2009)
cupcake pertama tempah ngan elly ni
cupcake kedua bentuk A,B,C
tapi tak amik gambar sebab terus bawak balik kampung
tapi gambar cupcakenya ade kat blog elly


~tulisan 1 di atas cupcake~

owh elly dah lama tak update blog
bz business kot
tapi boleh sms atau call dia untuk tempahan
sekian bebelan pasal cupcake,




nota kaki:recommended,promosi tanpa bayaran~sharing is caring

~Hazeera is 1 years old!~

hello blog,
selamat hari jadi
selamat hari jadi
selamat hari jadi
selamat hari lahir nurul hazeera!
semoga panjang umur,murah rezeki
jadi anak yang solehah
mama n papa love you so much!

~dah besar dah anakku~

petang kita amik cupcake strawbery ye sayang bucuk,



nota kaki:jangan lupa injection 1 tahun selasa ni

27 November 2010

~bila anak-anak merajuk~

hello blog,
apakah yang anda lakukan bila anak-anak merajuk?
hehehe,tibe2 je tanya
haziq memang terkenal dengan sifat kuat merajuk macam mamanya
walaupun dia lelaki tapi kuat merajuk!adoi
hazeera sekarang pun dah pandai merajuk!huhu
emm...kalau saya akan bertindak ikut situasi
*kalau dia merajuk pasal dia buat salah--->biarkan je
*kalau merajuk ngada2--->biarkan jugak
*kalau merajuk kena marah--->biarkan jugak
*kalau merajuk--->amik gambar diorang,nanti tunjuk bila diorang besar
*kalau merajuk--->pujukla !


~gaya anak2 ku merajuk~

kenapalah diorang merajuk ek?


nota kaki:jangan manjakan anak terlebih,biasa2 cukuplah

26 November 2010

~Entry untuk zahirastory,persoalan?~

hello blog,
ok ni entry untuk zahira
lebih kepada surat terbuka la,sebab tak tahu macam mana nak tanya zahira ni
masalahnya ialah:saya tak boleh bukak blog awak
tak boleh nak baca
bila buka,sekejap je,lepas tu tulis kat atas "tab recovery"
masalah ni dah lama...nk cakap ngan tuan punya blog
tapi tak tahu nak contact macam mana daa
kenapa ek?




nota kaki:pasal iklan advert/fuyooh kat blog tu ke?

~Pusat Hiburan Keluarga @ Alamanda~

hello blog,
jom cerita kisah alamanda,
hari tu nak beli simplysiti pun sampai nak ke alamanda
haha.tak pe,dekat je pun
lagipun ingat nak bawa haziq main2 kat taman permainan dalam alamanda tu
ye aku memang ingat ada satu ruang berdekatan eskalator ada diorang(pihak alamanda) letak taman permainan
ada gelungsur ,tempat panjat2 dll macam taman permainan tu,cuma buaian la tak de
haziq pernah main kat situ sekali

~ni la tempatnya~

masalahnya ialah...
gambar di atas di ambil pada bulan mei 2010 yang lepas
haritu kitorang pergi taman permainan free tu dah tak de daaa..
emm..pusing punya pusing cari memang tak de
ke kitorang pergi tempat lain?
rasanya tak..
maybe pihak alamanda dah tak nak letak taman permainan free tu lagi
yela kalau kat tesco pun ada kena bayar
yang ade free kat maidin la
kalau kat midvalley tu bayar mahal lagi.huhu
so kesian haziq,sebab dah janji ngan dia nak bawa g taman permainan
tapi tengahari panas nak bawa g taman
en.adam bawa pergi...


~tempat main game~

ish tak sesuai betul namanya..
'tempat hiburan keluarga'..aceceh..padahal ramai remaja main game je tu
dah la bising,tak sesuai bawa budak kecik masuk
tapi sebab nak hiburkan si haziq tu bawa je la
padahal dia main sekejap je dah ok,bukan nak lama pun
tapi en.adam telah membazir duit beli token sampai rm10
haha,lepas haziq n hazeera main ada banyak lagi token,last2 mama n papa diorang yang main.hehe
*opss terlupa nak snap gambar en.adam main game kete
tapi sebaris game kete tu semua remaja2 yang main,tiba2 je ada bapak orang.haha
padahal diri sendiri juga main tembak2 n tangkap ikan
tapi semua tak jadi/tak reti main
kesimpulan:buang duit!




nota kaki:depan pusat hiburan keluarga tu tempat main bowling

25 November 2010

~dari 2005 hingga 23 nov 2010~

Gambar dua.sape tahu apekah perbezaan?
Daia di jb:gambar utk tatapanmu
This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 6019XXXXXXX
You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.
This message can be viewed as it was originally intended
To view this message as it was originally intened click on the button below

edit from pc:mybe tak buat entry dari hp sbb ade msg dari Celcom ituuuu

~entry testing~

Testing-testing wat entry dari hp,belajar dari aisyah rahim.gambar satu

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 6019XXXXXXX
You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.
This message can be viewed as it was originally intended
To view this message as it was originally intened click on the button below...



edit from pc:
nape ade tulisan2 dari Celcom itu?siap me'reveal' no telefonku jugak!(no tel tu aku dah XXX kan)
emm...mcm mn nk update dari hp kalau mcm ni.huhu

~Dah pandai bergambar nampak~

hello blog,
hai haziq dah pandai bergambar nampaknya
asal aku nak snap gambar hazeera dia pun nak join sekali
macam tahu2 je tugas dia sebagai model blog ni
haha
ni nak letak gambar si haziq main basikal,dia gunakan basika tuk letak barang2 dia
bola,botol dll


~bola di depan,botol di belakang~

haziq ni tak pakai baju la pulak,adoi




nota kaki:kualiti gambar tidak memuaskan!

~Haziq amik periuk Hazeera~

hello blog,
hai hai hai
dah lama tak wat entry,nasib baik masih ingat cara2 wat entry.haha
al-maklumlah ada komitmen lain yang lebih penting dari dikau blogku.huhu
ok,jom letak gambar haziq dan hazeera bermain
haziq main kereta,hazeera main masak2...
tetapi...

~selamba je dia amik satu periuk hazeera~

diorang bermain ni normal,tapi aku amik gambar ni sebab si haziq dia amik periuk hazeera satu letak kat tempat kereta dia.ewah2.pas tu aku amik gambar boleh pulak dia senyum2..ntah ape2 la haziq ni...

~khusyuk nampak~

ok,nampak tak susunan mainan anak2 ni kemas je..
yela sebab mama dia yang tolong susunkan..
hahaha,




nota kaki:teringat zaman kecik2 main pondok2

24 November 2010

~Selamat datang Simplysiti~

helo blog,
lalalalala
kalau balik dari guardian atau watson adalah mood hepi
selamat datang simplysiti ke almari solekku
hehehe

~yeay~

orang lain dah lama beli simplysiti tak jakun pun la!haha,




nota kaki:boleh jadi secomel siti nurhaliza ke lepas ni?hehe

23 November 2010

~Aidiladha haziq dan hazeera~

hello blog,
hari raya haji hari tu haziq n hazeera tak balik kampung pun
sebab papa tak de cuti
tapi tak pe nanti bulan 12 haziq dan hazeera balik kampung cuti lama2
yahuuu..
mama masak simple je,nasi ayam,ayam masak merah dan sayur dalca(betu ke eja ni)
mama first time masak kuah dhal,ni sayur,macam masak kari cuma tambahkan dhal saje.heee
tapi kacang dhal tu kena rendam dan rebus dahulu ye
*tibe 2 cakap masak la pulak
haziq dan hazeera pakai baju raya puasa hari tu
ni gambar mama amik masa diorang tengah minum solivite

~comel la pulak anak2 aku ni*perasan*~

hazeera dah besar sekarang
semua pun nak pegang sendiri
nak solivite sendiri jugak!




nota kaki:hazeera lahir sehari selepas hari raya aidiladha tahun lepas

10 November 2010

~Jangan beli biskut n!i~

hello blog,
mari bercerita pasal biskut
biskut ni aku yang beli
gedix,konon2 nak beli biskut ni sebab dia tulis ada vitamin la
cheese la,konon2 sedap la
rm8.80 satu kotak kecik
ingat biskut mahal(mahal ke) brand Heinz lagi ni bagus  la
sekali..
huh tak sedap langsung!

~selamat tinggal biskut~

alkisahnya aku ingat sedap dan bagus,belilah..
esoknya bukak dan bagi la kat haziq n hazeera
huh nampak cantik je..aceceh ingatkan diorang makan abis,sekali tengok tak luak2
aku pun try la makan sikit nak rasa nape diorang tak makan

~biskut di dalam~

sekali aku rasa sikit
uwek..
tak sedap langsung
dah la tawar,keras pulak tu
rasa dia ala2 roti keras murah tu..yang macam ni ha..



ok roti keras tu tak boleh disalahkan sebab dia memang sedia maklum keras,memang masa kita beli tahu tu roti keras,kena makan cicah air panas,murah pun murah
masalahnya!ialah biskut heinz tu!dah la mahal,tapi rasa macam roti keras murah
tak ke geram bila beli!huhu
emm...baik kau beli oat crunch munchy lagi best,tak pun jacob or oreo
emm..peringatan ye!jangan beli biskut heinz tu lagi.huhu
sekarang tak tahu nak wat pe ngan biskut tu,al buang la jawabnye.huhu
sekian bebelan saya yang geram ngan biskut heinz tu
*salahkan diri sendiri!!*





nota kaki:biskut butter danish pun sedap jugak

08 November 2010

~"Love bite" at Restoran Baser~

hello blog,
hari tu makan kat restoran baser
restoran baser terletak di bandar puteri puchong
kat bandar puteri ni ada banyak tempat makan best rasanya
hari tu jalan2 cari makan tv3 tu pergi 3 restoran kat bandar puteri ni
salah satunya restoran baser ni la


~gambar di tepi dinding dan suasana restoran~

~nasi beriani kambing,nasi ayam dan longan kelapa laut~
*yummy...

~haziq dan hazeera b4 makan~

dan....
haziq kena gigit ngan sorang budak pompuan
baya2 dia la kot
budak tu duk meja sebelah ngan parents dia
pas tu dia tengok2 hazeera*muka macam baik~tak berbahaya
dia main2 ngan hazeera,pas tu haziq datang
aku suh haziq makan dia degil nak g tepat budak pompuan tu
budak pompuan tu macam nak cium haziq ak biar je la
tiba2!
haziq jerit~dia telah digigit oleh budak perempuan tu!!!
abis merah pipi anak aku!macam kena tayar!emmm...nak salahkan siapa?

~sian anak mama~

sekian cerita sedih haziq,




nota kaki:dah 4 hari masih belum hilang kesan!

07 November 2010

~Bila Hazeera Memasak~

hello blog
hari ni sesi meletak gambar
gambar yang sempat disnap hanya satu
semasa hazeera memasak..

~main masak2~

dulu kecik2 mama dia suka main masak2
so bila ade anak pompuan haruslah belikan mainan masak2.haha
sekarang hazeera ada 3 set mainan masak2 tau
tapi haziq pun main jugak
sebab dia tak tahu mainan tu selalu pompuan je yang main.haha
sekian




nota kaki:selamat hari ahad

06 November 2010

~Rahsia kekurusan munirah~

hello blog
alkisah hari tu
jumpa munirah kat hukm,amik tafsir pink yang comel.yahuuu
best tafsir tu..emm..good2
pas tu munirah bagi kicap pedas.sedapppp
kicap pedas tu macam sambal kicap yang dibotol dan dikomersialkan
thank you thank you
pas tu pergi la makan
pilih punya pilih tak tahu nak makan kat mana,nak makan kat PapaRich munirah tak nak
last2 kedai mamak jugak menjadi pilihan.haha
munirah ni makan sopan santun*memang sejak tahun satu lagi.hehe
patutlah dia kurus
hari  tu pas makan otw balik tu borak2 ngan encik adam dia kata kalau makan perlahan a.k.a sopan santun tu bagus,tak boleh jadi gemuk
emm...bagus2...macam mana aku nak makan perlahan2 ek...
hhehehe.tapi dalam Islam sendiri memang ada mengatakan kalau makan tu lebih afdal kunyah 40x
aku pernah try,masalahnya belum 40x mulut dah kosong semua makanan dah masuk perut.hehehehe

~tengok munirah makan abis~

good2..perlu la amik gambar munirah makan abis sebab kadang2 dia makan tak abis.hahaha

~haziq n hazeera~

emm..apa yang best kedai mamak?
yang aku nampak kedai mamak ni macam bersih la jugak
pas tu kedai mamak ni bersepah,banyak kat klang valley ni
pilih je nak makan kat mana.hehehe
what do you think?




nota kaki:kejap je dah sabtu

05 November 2010

~Colouring Session~

hello blog
hari ni nak bercerita kisah ibu
ibu yang perlu mendisiplinkan diri semasa mendidik anak2..
*merujuk kepada diri sendiri
kadang2 tu aku ni cuai.aduiiii
satu hari peruntukkan la sejam dua tuk anak2 colour buku tu
bukan biar diorang koyakkan buku while mama ngadap pc.aceceh..
so diri sendiri!sila disiplin!didik anak2 kamu ok*merujuk kepada diri sendiri
apa2 pun kita boleh didik anak2 kita secara tak langsung semasa aktiviti harian
contoh:
-masa tengok tv--->bagi contoh apa perbuatan baik dan apa perbuatan jahat
-masa makan--->baca doa,jangan bersepah
-dengar azan--->kena senyap,lepas tu solat
-naik tangga--->mengira
-dan banyak lagi la...
hari ni nak letak gambar diorang me'colour'..
mama dia yang colour,diorang conteng,wat sepah,sembunyikan colour dll aktiviti kanak2


~haziq tak fokus!~

~hazeera colour sambil tgk tv~

apa2 pun lakukan terbaik untuk anak2,



nota kaki:biar ibu colour,anak2 tengok nanti2 diorang ikut la pulak

~Facial Treatment + Massage = RM50:Limited Time Only~

hello blog
jom buat facial treatment murah rm50 je,termasuk eye treatment+lip moisture+neck treatment+aromatherapy massage
beli voucher dalam tempoh 24jam dari sekarang
boleh pakai voucher tu sampai 31 Jan 2011
jom beli,




nota kaki:dah beli.yahuuuu

04 November 2010

~Silly mistake at warehouse sales!~

hello blog
entry ni nak letak gambar...
kereta mainan yang dibeli di warehouse sales hari tu


~kereta mainan~

alkisahnya pas beli kereta pergilah tengok baju
alang2 tengok tu ada baju yang aku memang teringin nak belikan anak2 aku
iaitu baju tulis "i love mum" dan "i love dad"
so aku nak belikan haziq i love dad
hazeera i love mum
emm..pilih2 ..bayar dan balik
otw!baru perasan dua2 tulis i love dad!huhu
geram sey!emm husband tanya nak patah balik ke
tapi malas la pulak
*padahal dalam hati ada plan nak beli baju i love mum 2helai pulak *lain kali la maksudnya
kalau2 jumpa design lain sikit ke..hehehehhe







sekian cerita silly mistake saye...huhuhu
ni yg rasa nak g beli baju i love mum ni.hehe,


nota kaki:masa bayar tak check betul2!
Related Posts with Thumbnails

Photobook