29 March 2010

thank you mummy - to - be fashya

wow dah lama tak tgk blog sendiri
rindu gile tau
(encik adam cepat sikit pos broadband!!!!)
emm  entry ni pendek je sbb nak  cakap thanks pada bakal ibu iaitu cik puan fashya kerana memberi award kepada blog picisanku ini...huhu..



1) Thank and linked the person that gave you the award.

thanks cik puan fashya.....semoga selamat dapat baby yang comel macam ibunye..

2) Pass this award to 15 blogger you're recently discovered and think are fantastic
alamak ni xsempat nak pass dulu coz hazeera dah nangis..so pending dulu yer...tunggu....

3) Contact bloggers and let them know they've won.
ni pun nnti..tunggu.....

4) State 7 things about yourself:
              1-malu nak tulis 'about yourself' kat blog ni.huhu
              2-peramah kot
              3-kuat membebel(haha)
              4-kuat berangan(wek)
              5-suka baca iklan kat suratkhabar,so kuat terpengaruh iklan
              6-sayang gile kat en.adam wpun die lom pos broadband lagi
              7-biase2 je orangnye..

emm nanti2 saya update crita haziq n hazeera..tataaaa

nota kecil : hidupku TAK BOLEH tanpa streamyx or  broadband ok.

28 March 2010

on vacation.....

sedang bercuti,post akan diupdate kemudian,harap sabar kemunculan saya semula.....harap maaf ye

26 March 2010

penyakit gatal-gatal

lalalalala..
emm akhirnye dah seminggu aku berda di daerah sepi ini a.ka. di bawah ketiak ibu
sekarang masalah besar(besar ke?) telah dialami iaitu gatal2
gatal2 ni bukan gatal yg miang tu
tapi adalah gatal2 kulit
adoi
-
-
-
emm antara perkara yg boleh diusahakan semasa gatal2 ialah :
-jumpa doktor -->doc akan bg ubat sapu atau suntik
-sapu garam
-sapu kapur
-sapu bedak berubat
-mandi pakai sabun 999
-pantang makan spt seafood,telur,ayam dll
-jgn garu kwsn gatal
-bilas bdn dgn air Bio Pure atau ape2 jenama penapis air yang bole dipercayai
-ntah tak tahu nak taip ape.huhu
: :
: :
: :
post hari ni takde gambar kerana gambar kulit yang gatal sangat burok ok
sekian
yang mengepost entry,
aku yg xde idea

nota kecil:kenapa kuku suka garu kulit yang gatal

24 March 2010

garang ke?

sayang mama si manja yang ceria..
senang je jage die cume sangat xnak susu botol
tu je masalah die..
adoi..
: :
: :
tapi..
muka macam ni macam garang je..

~muka cam bosan dalam stroller~

emm..duduk di kampung
sangat xsempat berblog and berfarmville...
tak pe demi anak2..
sayang ank mama..muah2..

22 March 2010

anak siapa?

salam semua..
hari ni sempat tulis sikit je...
emm tgh pikir-pikir..
muka anak aku ni sama ke dengan ayahnya?

~gambar kt pesta belon putrajaya 2010~

kalo pada aku warna kulitnya tak sama,kening and telinganya sama
tapi kalo orang2 yg memandang real kate muka anak ikut muka ayahnye
ntah betul
ntah tidak.. 
ape2 pun haziq ni memang anak kesayangan ayahnye..
dua lelaki di atas ni adalah buah hati pengarang jantungku..huhu..ayat tak tahan

sekian..bye2

nota kaki:macam kopi dengan susu ke.huhu

20 March 2010

kalau haziq dapat kereta

hye..lallalalallala..hari ni haziq and hazeera nak balik kampung jumpa nenda terchenta mereka.plus hazeera nak berlatih minum pakai botol..huhu(mintak2 la hazeera tak banyak songeh)
: :
: :
abesla haziq kalo kat umah nendanya dia akan membuat spotcheck(main + sepahkan =pening) seluruh rumah.biarla rumah nendanya jugak..so di kampung bolehlah mama diorang cuti-cuti malaysia sebab diorang kan banyak mak+bapak sedara yang nak men'take care' diorang..cakap je macam ni:
 "alamak akak malasla nak mandikan hazeera"
nanti mak ngah die jwb"xpe biar kita mandikan"
kalo haziq plak, "liza(mok shu haziq) mandikan haziq eh jangan lupa gosok gigi die.."
emm betapa senangnya berada dibawah ketiak mak(mak aku la=nenek haziq and hazeera)
: :
: :
semalam semasa hazeera tido...

~hazeera : oo mama nak tinggalkan kite eh...woo..wooo~

mama and haziq pun pergilah ke OTK di pagi2 hari dengan dua2 lom mandi tapi pakai body shop ok.
si haziq ni kalo naik kete mainan kat shopping kompleks atau kuda kat taman permainan...die xnak turun!!


~haziq: emmm best gak kalo bawak balik umah kete ni~


~mama die tak masukkan duit pon sbb kete ni burok.haha~


~tukar kete old style--->haziq tak suka~


~haziq:ape mama ni masukkan aku kat kete burok ni..ish..~

aku letak gambar kat otk je dulu.banyak lagi gambar die naik kete kat kiara square,naik kuda kat taman klcc,naik kuda pusing kat ioi..tapi..lain kali la kau upload k..
: :
: :
ish aku aku ni kat umah nendanya dah ada kuda and kete mainan pun..tapi tetap xnak turun bila naik keta/kuda kat luar.ntah ape2..
: :
ape2pun best and enjoy kalo bawa anak pegi memain ni(eh mak die pulak excited terlebey)

kate pepatah:ibu gembira si manja ceria(ayat sape ni aku tiru?)

19 March 2010

hazeera the pink baby

lalalalaaa..hazeera  bukanla the pink baby sangat pun..sbb mase die lom keluar dari perut ni,beli baju warna  universal.tapi lepas keluar baby girl---->baru nak kumpul baju pink ok....huhuhu..mase scan anak 2nd ni my husband tak mau tahu jantina anak(die dah siap2 bgtau doktor-"jgn bgtau jantina anak saya")nak surprise konon...tp scan last tu doktor lain terbagitau jugak.haha.

ni baru 2nd time pakaikan baju pink~sponsor by her mak ude

~mula2 mama letak saya atas sofa~

susah jaga dua orang anak kecik ni,mama die nak amik gambar kejap pun tak leh..perlukan ketabahan..adoi..


~hazeera:ala abang ni sibuk la orang nak interprem~

haziq ni baru botak kepala minggu lepas,bukan nak amik gambar kepala die yang botak ni pun,tapi die lalu didepan kamera picisanku..huuhu..


~hazeera the pink baby with upin&ipin~

ececeh...konon2 upin&ipin tu kawan hazeera la tuh..toto ni memang lawa la..geram tgk..sebab tu la beli..gediks
ish anak pompuan aku ni,kaki terkangkang..adoi..tolongla..dah la kecik2 xsuka dibedung..sabar je la..
: :
: :
: :
dan...ape sebenarnye yang dilakukan oleh anak terunaku ini..emm..
-
-
-
taraaa....




~adoi anakku nak tutup suis laptopku...JANGAN....!!!~
: :
: :
sekian entry ntah ape2 dari hot mama untuk hot.com
~~merepek gile

nota kecil:eh ape nota2 ni?



18 March 2010

putrajaya hot air balloon fiesta 2010

pengumuman-pengumuman..(ni lirik lagu indon wali band tuh)huhu..pesta belon udara panas putrajaya telah diadakan sekali lagi pada tahun ini...iaitu pada 18-21 Mac 2010.diorang ni buat macam tahun lepas gak,4 hari,bulan mac,cuti sekolah dan ditempat yg sama jugak iaitu di presint 3 putrajaya berdekatan Monumen Alaf Baru.
: :
: :
aku cerita ni terasa nak pegi sekali lagi coz tahun lepas dah pergi dah naik belon udara panas tuh.huhu.tapi dulu pergi berdua coz haziq kat kampung...jeng jeng jeng kali ni tak kan nak pergi berempat pulak..?
>
>
*tahun lepas aku and suami pegi hari khamis dalam kul 11pagi,then tanya kat kaunter tiket naik belon tu,diorang kate petang ni ade belon tuk para pemenang pertandingan je,hari jumaat baru ade jual tiket.so kitorang pun balik and decide nak pergi semula hari jumaat.ceh mentang2 la dekat je..huhu
---->so hari khamis pergi sekadar survey2 jer..tak de amik gambar pun sbb xde mood xdapat tiket

~panas owh api kat atas belon ni.kebanyakkan pilot come from oversea~

*hari jumaat pergi pagi(konon2 la ingat awal sgt kitorang smpi,rupanya tidak sama sekali--->ade ramai lagi dah sampai awal ok)kitorang sampai kul 7.50 pg tapi tiket sold out!adus sangat terperanjat.dah 2 hari berturut2 pergi tapi tak dapat tiket!
---->hari jumaat jalan2 amik gambar belon and naik monumen alaf baru tu..ade tulis sejarah2 malaysia kat monumen tu.ok la jugak(sesuai tuk rombongan sekolah)


~hari jumaat aku pakai baju pink.belon bentuk gajah tu pun pink!(tiru aku la tu)huhu~

*hari sabtu kitorang dah decide by hook or by crook TETAP mahu dapatkan tiket belon udara panas yang berharga sangat murah iaitu rm10 je tapi limited edition.so kitorang bangun seawal pagi dan bertolak ke putrajaya sebelum subuh.solat subuh di petronas putrajaya.ingatkan kitorang nak jadi orang 1st dapat tiket tapi....kul 6.30pagi kitorang beratur di kaunter tiket tu adelah orang ke 20!tiket dijual hanya 75 je?adoi.naseb baek kitorang dapat naik.haha.
---->hari sabtu dapat naik belon udara panas!!yahooo......
~muka happy dah dapat tiket~


~ni mase belon nak turun.aku and suami ade dalam tuh~

lalalalala.tu je la cerita panjang pasal aku n suami yg nak naik belon udara panas ni.tapi ni cerita tahun lepas la.tahun ni kalo pegi pun sekadar pergi tgk2 je,x naik kot sebab ade baby....so sape2 nak pegi..meh la..tapi kena rebut tiket la..huhu.

sekian,
yang melaporkan,
puan baju merah tuh

nota kaki:ade pakcik tua marah2 orang kat kaunter tiket tu sebab dia cakap dia datang dari jauh naik bas lagi tapi tiket sold out.so sad.

17 March 2010

guardian make over 2010

hye everybody..semalam dapat email pasal Guardian Make Over ni,

Happening at One Utama Shopping Centre
Ground Floor, Centre Court (Old Wing)
on 3 & 4 April 2010 from 11am - 9pm

tahun lepas guardian ade buat gak make over macam ni bulan april jugak.tempat yg iaitu di Old Wing OU.aku yang gedik ni nak jugak pergi,ala bukan apa sesaje isi mase ujung minggu.tiketnye rm10 je.kan ke murah tu.tapi kena beli barang rm30 kat guardian pas tu dapat beli tiket make over rm10.diorang make up kan kita pas tu amik gambar pas tu bg goodie bag.banyak gak barang2 dalam goodie bag ni.dan tahun ni...aku rase nak g jugak la..huhu..gedik ke aku?huhu
: :
: :
: :
ni gambar guardian make over tahun lepas

~haziq tertidur tunggu mamanya make over~


~diorang ni pelajar amik jurusan make up2 la~
~pakai barangan Maybelline~


~en.suami photogapher tak rasmi cum babysitter aku.huhu~

mase aku g ni,aku datang awal2,maklumlah nak jadi orang 1st.hehe.ada dalam 20 meja solek kat situ.kalo tak pakai tudung diorang buat rambut sekali...tapi orang melayu bertudung cam aku tak ramai pun..huhu..ah pedulik ape yg penting aku bayo tiket dapat masuk.Before makeover tu jugak DJ ade bg kuiz pas tu mase die tanya aku soklan aku dapat jawab...dan dapatla voucher guardian rm 20 jer.huhu.

dan inilah pic yg di snap oleh photographer kat sana tu.tp kena tgu 1 jam gambar siap.sementara tunggu pergi la window shopping kat OU yang besar gedabak tu.


~ni gambar aku scan~

ok.tu je la cerita ceriti aku kali ni.sape2 nk g pegila...3 dan 4 april ni.tapi dinasihatkan pergi awal coz teramat ramai orang.takut lama tgu turn je.

nota kecil:boleh ke ibu kepada 2 anak pergi?huhu

16 March 2010

gedikkah aku

hahaha.entry hari ni macam nak 'vomit' baca.kalau agak2 nyampah tak payahla terus membaca.huhu.
selalu tulis pasal anak2 ku ,tp hari ni nk tulis pasal diri sendiri
: :
: :
: :
emm..bile bace blog orang2 lain banyak je tulis pasal masak ape,tp aku tak penah tulis..hehe..mestila sebab tak memasak,eh2.. masak ok..ececeee..betul ke
.
.
.
tapi aku mula memasak tahun lepas iaitu selepas 2 tahun kawen dan ade seorang anak
selama 2 tahun kawen xde dapur dirumah,so xpayahla masak.
.
.
.
tu pun kira baikla aku suh suamiku yg tercinta tu beli kabinet dapur tahun lepas,kalo aku tak suruh die pun tak beli and aku masih tak memasak sampai sekarang~sbb suamiku tak susahkan aku memasak~kehkeh
>
>
>
selepas kawen ni akujugak tak penah siang ikan coz kalo suamiku atau aku beli ikan di pasar dialah(my hubby) yang akan siang ikan tuu...huhu~tq so much abang sbb memahami~kehkeh jugak
'
'
'
tp sekarang aku tgh pkir sampai bila aku tak nak siang ikan?adakah sampai bile2?huhu naseb baek ku xde omak mertua..: )
.
.
.
mungkin sampai bile2 kot aku xnk siang ikan.sbb selalunye msk ayam kt umah ni.yahoo...
-
-
-
owh aku jugak tak reti bukak tin susu/sardin/laici/tomato puree sendiri.semua tu laki aku yg bukakkan.
gedik betul budak ni.
-
-
-
gedikkah aku mama kpd 2 org anak ni kalo nangis bile suaminye xbelikan aiskrim yg dipesan?hahaha.sila gelak.tp itulah kenyataanye.sekian.
: :
: :
ni gmbr aku yg gedik bersame en.suami yg sabar melayan kerenahku.huhu

~gambar gedik dalam kete masa berchenta~
: :
: :
ok.tataaaaa......

nota kecil:kalau jalan2 kat luar orang selalu pelik tgk aku dgn suami yg bukan melayu

15 March 2010

nurul hazeera nama diberi

hari ni nak tulis pasal adik muhd haziq pulak la,asyik bercerita perihal si haziq aktif tu je sampai lupa nak tulis pasal hazeera.
basicly tak banyak yang boleh dicoretkan(eh pakai pensil ke)kalau nak cerita pasal hazeera ni coz umurnya baru 3bulan.28 mac ni masuk 4 bulan..
semoga anak mama membesar dengan sihat dan ceria
.
.
.
.
.
jaga hazeera sejak dalam perut alhamdulillah semua ok..cume berat masa pregnant naik mendadak sampai doc suh wat ujian yang kena pose and minum air gula tu..maklumla naik 5kg sebulan..kueng kueng kueng..(itu kisah mengandung ok)
>
>
>
>
masa hazeera baru lahir mama dia excited gile sampai tak tido2 sedangkan org baru pas delivery baby kan ke kena tido.huhu


masa baru melihat dunia hazeera tido siang malam jaga..night shift maybe..
<
<
<
jaga hazeera masa dalam pantang ok je cuma adelah sekali dua perut die kembung.tu jer..
awal2 die ade disumbat FM sebab susu emaknya lum banyak
TAPI...
.
.
.
selepas susu ibunya telah banyak die sangatlah suke sehingga tak mahu langsung pakai botol
walaupun botol tu diisi susu ibunyer
.
.
adoi...inilah yang sangat memeningkan kepala mama and papanya..
.
.
.
dah try puting standard putih and kuning die xnak


juga dah try Avent wide neck pun xnak
(gambar ini hanya action shj--->tp die TAK minum susu ituu)


~kan betul die tak minum~
>
>
>
adakah dia hendak Adiri yg berharga rm89 jer tu.huhu
.
.
.
owh lupa nak bgatu hazeera hanya tido jika buainya bergerak
so...
.
.
.
inilah rakan baek anak saya
Baby Flower Auto Swing


sekian sahaja omelan ntah ape2 saya
.
.
.
.
.
yang menaip,
mama haziq and hazeera

nota kaki:suke tgk muka hazeera yang comel ni masa BF.gerammmmm....muah

14 March 2010

aksi haziq makan aiskrim

hari tu xingat pulak hari ape adelah papa si haziq ni beli aiskrim dua.satu tuk haziq and satu tuk hazeera mamanya.pulak tu ade kamera kat tgn si bapa.ape lagi terus amik gmbar terus menerus maklumla canon 8.0mp yang bukan DSLR tu leh amik sampai 10k gambar katekan.huh tp nikon mama yang beli pakai duit jpa masih tough tau.huhu.ni la aksi2 si aktif tu..

~mula2 dapat aiskrim mestila lap kalo tertumpah,yela baru dapat~



~mak oi 1 minit lepas tu terus jadi belacan,anak sape ni~



~malas la tgk camera sibuk tuk bapak aku ni nk amik gambar future model.huhuu~



~wow bestnye sudu ni leh attach kat mulut tanpa pegang pakai tgn laaa...~

emm..semasa haziq makan aiskrim ni,maknye jugak makan.ayahnye photographer.adiknya pulak tido.pas siap mkn aiskrim botol tetap nak..


~hazeera : ooo abang nak skit aiskrim yang abang makan td...
haziq : ala dik dah abesla sape suh tido mase papa balik kedai td~

sekian sahaja entry hari ni..
buhbye..

13 March 2010

release tension

hari yang gelap kini sudah terang sebab sudah siang(ala2 lagu indon tu)hehe tp tukar lirik,ntah ape2...hari ni telah pegi melepaskan gian tension g shopping...huhu..ala bukan shopping ape2 pun beli breastpump dll jer.saya ni suka beli sendiri cash & carry.searh n window shopping online tp xsuke beli online,tak taula nape maybe sbb suke  beli barang kot xpun xsuke barang tu dipegang oleh en.skynet dulu,nak beli and org 1st pegang.beli kat littlewhizz.com kat s.alam setgh jam dari umah..ramai gak customer kat showroom littlewhizz ni.ni barang2 yang dibeli..

~set idaman aku--->nape aku suke set ni aku tak tahu???~

~ni semua barang2 yang dikumpul~

~nak beli Safety Plus storage bottle tp sold out~

~setelah keluar dari kotak---->pas ni beg ni jd handbag aku~


emm kalo nak cerita pasal brg2 ni xabis 1 malam aku nk tulis entry.hehe.Disposible Breast Pad tu aku dpt free.best gak la g littlewhiz tu.mcm bole pegi lagi next time.pas shopping g hukm jumpa kawan plak.ape lagi die terus bawa makan free di kedai makan makciknya dan ambil roti john &burger goreng free yg dijual oleh maknya di pasar malam sg besi...wah sedapnyer....tq munirah & family
>
>
>                        
ni la gambar burger gorengnyer....yang hendak dimakan oleh haziq


 ~burger goreng & roti john yg superb sedap~

nanti bile2 aku wat entry pasal roti john murni dan burger goreng ni yer
till then
buhbye

nota kecil:adakah hazeera akan suke botol itu masih menjadi persoalan.

12 March 2010

macam-macam haziq

hari ni hari jumaat..emm sekejap je masa berlalu...tup2 dah hari jumaat.ramai orang suke hari jumaat.kalo budak sekolah suke coz esoknya cuti kalo orang bekerja pun suke sbb esoknya cuti ataupun half day.kalo surirumah suke sbb ape?emm...maybe sbb lakinya bercuti so bole la bawa family g shopping2 or jejalan..kalo hari cuti....bole bgn lambat..hehehehe..emm tapi kalo budak kecik yang tak tau hari?diorang suke ke hari jumaat?sbb pada diorang semua hari adalah sama ok.
bercerita tentang anak teruna intan payung penggarang jantung hati aku ni..adoi sangat memening and memutarbelitkan alam kepala aku ni.
kalo taip mcm karangan xpandai aku coz last buat karangan BM pun mase spm 9 tahun lepas.so kite amik point sahaja ape yang hero junior aku ni telah lakukan 1 hari je:


#pagi2 bukak rak kasut keluarkan semua kasut letak sebelah mama die yang tgh main farmville
#lepas tgk mama die wat dek je xmarah die so die decide nak buat yang lagi thrill iaitu memanjat meja dan mengambil botol2 susu simpanan milik adiknya
#lepas amik semua botol2 tu letak atas toto mamanya tetap xmarah(walaupun sebenarnya aku geram tp xmarah die je,yela bukan die kesah pun kalo aku marah),die bawa botol2 itu kedalam bilik
#makan biskut coklat comot2 sebanyak 4keping setgh
#amik semua mangkuk n tupperware kat tgkt ke3 rak pinggan mangkuk n bw ke ruang tamu(nasib baik die xsampai nk amik yg tgkat 1 & 2)
#alihkan buai adik die
#kuarkan semua2 brg2 dapur kat kabinet dapur
#makan drumstick smpi ke tulang2
#sepahkan brg2 ayah die
#gigit belakang ayah die
#try nak angkat adik die
#tutup plug laptop mama die
#off laptop pas tu on semula adoi rosak la aku punya laptop oi
#sepahkan fun fries atas lantai(papa jgn belikan haziq fun fries lagi)
#naik turun katil before tertido
.
.
.
.
.adoi ni adalah video potong jambul haziq tahun lepas tahun ni adik die pulak.harusla buat di rumah neneknyer..hehehehehe.td mak usunya asik tel.boring anak sedaranya x balik di kala2 cuti sekolah yang panjang ini..
>
>
>
>
>
sekian luahan hati seorang ibu yang tetap tabah (tabah ke?)melayan kerenah anaknya itu

nota spm:nasib baik adik die senang dijaga dan tak memingkan kepala


11 March 2010

FB vs malaysiakini

hai....
pagi td bgn sgt xlarat nk buat keje sbb demam
terus telan panadol
n tel mak mengadu mcm budak kecik padahal i ni mak org u.huhu
mak kate lets your husband do all the house chores..
yahoo...and ...
hari ni i on leave hahahhaha
emm sedang mengstabilkan suhu badan and diri supaya fully recover by tomorror
walaupun on leave FB and blog tetap on ok.
.
.
.
.
.
u know what is malaysiakini?
ape lagi web berita la kan.
tajuk entry kali ni FB vs malaysia kini coz i log in FB everyday while my hubby surf malaysiakini and all the news web/portal everyday
dah la bc paper n berita kat internet.pas tu tgk every berita kat tv and astro awani tu
kadang2 i rase die nk hafal semua berita2 tu ke.hehhehehe
emm n i will just ask him about the hot and newest news everyday
senang gak xpayah tgk berita ty ensiklopedia i je..hehehe
: :
: :
; :
the conclusion is my hubby like news and i like farmville.haha
hari ni haziq botak xamiklagi gambar die br botak
hari ni botakkan die xla susah mcm botakkan die 6 bulan lepas
tp bile die botak nmpk betul kebesaran kepalanya
>
>
>
>
ptg ni tgk cite na o mei.emm xdela best sgt cite tu cuma scene wat kat langkawi tu la nmpk best je
mlm ni ade cite penunggu gunung raya pulak
eh dah mcm rancangan tv kat paper pulak
adus
.
.
.
.
sekarang ni tgh pkir nape anak 2nd i tu asyik menjerit je
bukan menjerit nangis tp menjerit nak main2 n bercakap2 mcm org dewasa
adakah ade makhluk lain yg kaco die
xtau la sbb org tua2 kan kate budak2 kecik ni leh nmpk ape yg org dewasa tak nmpk
betul ke...?
/
/
/
/
/
ok hari ni nk letak gmbr kitorang g PD CNY hari tu
CNY cuti panjang siap g PD,JB and singgah gak kat air terjun bekok tu
.
.
.
.
tp pic kat PD je ade



ni je gmbr 4org kitorang
yg lain byk gmbr haziq n his papa jer
haziq,papa and mama wear the same t-shirt I Love Bandung bought by haziq's mak ude from bandung

sekian.from hot mama with luv

nota kecil:eh nape org selalu tulis nota kecil or nota kaki ni.huhu

10 March 2010

Malaysian Top Host,Asmaradana and fever

emm...
hai...how r u today..
hari ni xtau nk wat entry ape
Malaysian top host n asmaradana tu rancangan kat tv3 yg sama umur dgn i tu.huhu
emm asmaradana ni amik pelakon femes2 je

malaysian top host pulak diorang kena wat job bc brita
klaka gak la.haha
:
:
:
fever pulak..
emm i feel quiet cool n chill.i hv to wear sweater!OMG
but still can surfing,FB'ing,blogging etc
i hv take PCM and hopefully the body will recover tomorror morning..amin..
:
:
:
:
actually now im wondering of my 1st child behaviour...
why he is so notti like his father
.
.
.
.
.
hopefully he will not so notti after he can talk and understand what other people say
pray for me ok
'
'
'
'
'
'
fortunately his little sister is so innocent plus super cute

here is their candid pic



next year I-Allah they will play together..wow im so excited!

small notes:being a mother you and your husband have to be a superwoman so that they will get the best.gud luck!







09 March 2010

haziq and hazeera's activities

haziq:cute,notti,active,learning to talk(bile nk pandai ckp ni)




daily activities:
*wake up from sleep and crying..huh,
*drink milk...
*breakfast(depend on mum's mood,whether bread,koko crunch,honey star,lempeng,cenkodok,poridge etc)
*playing
*on and off radio and television while listen to nursery rhymes song(fav song-baa baa black sheep,cari jodoh wali band)
*climb table and chair
*explore shoes rack..OMG
*take bath,and run to avoid mum put on drypers
*kiss his little sisters-cute baby
*oh stop writing or this entry will be soooooooo long

hazeera:cute,polite,innocent,sleep in auto swing-baby flower,dont want cow milk



daily activities:
#wake up with happy face..so cute..marvellous!!muah..muah
#BF
#sleeping again
#BF again
#take bath
#smiling
#screaming
#moving around toto
#crying
#emm..so easy take care of this cute baby..tq baby

~HaziQ aNd HazEEra~



mAma & PApa love ouls soo damn much

nota kecil:best jugak jadi hot mama kepada dua-org-anak ni
p/s:papa pas ni xnak masak bayam lagie

sekian

from hot mama with luv

08 March 2010

air terjun ulu bendul

-kalo balik kg lalu bukit putus mesti la lalu ulu bendul ni..
-penah tu dating berdua je ngan cik abang sbb anak nenek die yg jaga.huhu
-tp masa g berdua xamik gmbr plak yela dating pas kawen kan,kalo dating mase lum kawen amik gmbr beria..huhu...
-yg ni pulak pic mase picnic satu family
-disbbkan excited nk bawa anak mandi sehingga terbawa hp mandi sekali ok
-ni gmbr picnic tahun 2009 la.bln april rasenye

haziq mmg xmandi kt umah sbb nk mandi kt ulu bendul



mama yg excited bw anak n hp mandi

nota kecil:kalau berpicnic better masak n bawa bekal sendiri,byk kelebihan bw mknn sendiri g berkelah
1)boleh decide mkanan apa,jenis n brape byk
2)makan puas n xde catu2
3)dijamin kebersihannya(yela masak sendiri kan,xpun mak masakkan.huhu)
4)jimat
5)murah n berkualiti
6)boleh tunjuk n asah skill memasak(hehe)
7)suami semakin syg.haha
8)lu pikirla sendiri(ni bkn ayat aku,tp ayat nabil)

sekian
:
:
:
aik,apesal bc lagie
:
:
:
tataaaaaaaa........

07 March 2010

my love

jeng..jeng..jeng....hye today i want to 'tayang' my-only-one-so-love-muah-muah-husband


"hai bole berkenalan..."kate pemuda di dalam gmbr diatas...teka die bercakap dengan siapa?
?
?
?
?
?


taraa.................mestila dengan perempuan ini.....hehe...

hehe hari ni no idea what to write in dis blog,actually recently im trying to pump EBM for my little-cutest-innocent-daughter...emm..huh quite complicated...OMG pls help me...how i gonna make 2 weeks EBM stock for my-little-fussy-to-drink-cow-milk-via-bottle..

pray for me
/
/
/
wish me luck
/
/
/
gud luck!!!



and boy...pls dont disturb your mama pumping for your sister...
/
/
/
/
very cute right...(hehe)...
/
/
tq
/
/
/
bye

small notes:direct BF is more easier than pumping

06 March 2010

fenin vs pening

what is pening?or what is fenin?
/
/
/
/
emm ok fenin is not in malay dictionary.
/
/
/
usually people said pening refre to pening kepala or headache.
/
/
in malay also have term name 'pening lalat'.pening lalat is lighter than pening kepala.
/
/
why people get headache?is it migrain ?or tension or too many thing to think or what.some cases headache is symptom of other illness like hypertension,brain cancer,neuronitis or whatever.
/
/
when i was 20yrs old,i got headache almost everyday.then i start to think -ve like i have brain cancer,my life is short and so on.hehe.i hv check up with uni panel clinic for 2 times.dr check my eye whether i 'rabun' or not,check my blood pressure whether high or not,then he said that is migrain.he only give NSAID and paracethamol(PCM) to me.huh..
/
/
/
/

pic:headache entertain my son behaviour



headache look the brother insist to disturb his little cute innocent sister

another scene make me headache



but whatever his activity that make me headache also make me smile all the day
/
/
/
have a-cute-but-notti-son and a-little-innocent-super-cute-daughter is a wonderful in my life
/
/
/
till then
/
/
/
/
/
thanks for reading

05 March 2010

papa i want my breastpump

hopefully my hubs read dis post
;
;
by next week i WANT my breastpump
'
'
'
i think i want avent-ISIS
;
;
;
;
so lets shopping by next week :))

;
;
;
;
fifisuri said:muka bersedia nk beli B pump
Related Posts with Thumbnails

Photobook