31 January 2012

Hazeera berkaca mata hitam

hello blog,
owh sekejapnya dah 11.45.
apa yang aku buat dari pagi daa.modul baru baca 1 page
pergi bukak netbook sape suruh.huhu
hazeera sudah semakin besar
makin banyak cakap
dah tak pakai pampers/CD
wohohoho.selamat tinggal dunia pampers.lalalala
owh nak berentikan bf dia bulan 5 ni kot
pada umur dua tahun 6 bulan
tapi sekarang tgh kurangkan bf,ckp ada lipas
siap letak asam keping lagi utk buktikan ada lipas kat B.huhu
entry yang cerita ringan sahaja
mahu letak gambar ini budak kecik
comel tak saya

siap pakai topi


hazeera suka melawa
suka sikat rambut sambil tengok cermin
tapi sikat tak betul pun.huhu
suka main bedak.suka suruh mama sapu cream kat muka dia jugak
suka pakai lotion
dan suka jugak pakai timun kat mata
semua mama buat dia ikut.adoi


nota kaki:hazeera jugak suka baby!

30 January 2012

1st Time Naik ERL

hello blog,
alkisah haziq n hazeera ni tak penah naik ketapi
ketapi ape2 la komuter ke,lrt ke,monorail ke,erl ke,star ke
semua tak penah naik
kadang2 nmpk lrt atau monorail ,aku cakap nanti nak bawa haziq naik
kalau tengok berita pasal lrt ke haziq akan ckp ngan papanya
'haziq tak penah naik ketapi'
wah wah siannya anak aku.huhu
ala mama kecik2 pun naik ketapi KTM biasa tu je
dah kat u baru la merasa naik segala mak nenek lrt tu.huhu
so hari tu nak hantar kwn aku g klia,kitorang pun plan naik erl
dari salak tinggi.hoorey
suka la haziq
eh eh 1st time naik ketapi terus ERL tu!
so haziq n hazeera 1st time naik ERL pada 31/12/2011 yang lalu
sekali...
rupa2nya papanya pun 1st time naik ERL.kehkeh
aku biasa la jugak ERL ni sebab dulu nak g cyberjaya visit adik aku kat sek naik ERL ni
encik adam tak de sebab nak naik ERL ni,so ni sebab nak bawa anak2
1st time la bapak n anak2 naik ERL

nak tunjuk stesen ERL ye

ada plak model tak berbayar tuk blog aku.huhu

3 buah hati ku

1st time pakai pashmina-hentam-je.huhu
haziq ngan beg aunty munirah
*eh nyaris2 nak tertinggal beg ni tau

owh ada banyak sgt gambar pada 31/12/2011 ni
kat kedai mamak,kat ERL Salak Tinggi,kat KLIA
lain2 cerita dan gambar di entry lain,


nota kaki:nak bawa naik lrt dan monorail jugak.tapi tak tahu la bilanya.tahun depan ke tahun depan lagi ke

27 January 2012

Posh76 3rd Year Anniversary Blog Giveaway

hello blog,
jom join giveaway by Posh76.



Syarat~Syaratnya:
1.Wajib jadi follower Posh76(DONE)
2.Letakkan link Posh76 dalam bloglist anda(DONE)
3. Letakkan gambar diatas tu disidebar blog anda dan linkkan dgn entry ni (DONE)

4.Sila nyatakan apa yg korang sukerrrrr sgt pasal blog Posh76 ni...(DONE)
Saya suka baca blog Posh76 sebab saya suka baca cite2 dia wat makeover,g hairstylist,g promotion2 la,dapat freebies la,guna kupon la,guna voucher la.wah best la citer2 macam tu.i like it.Lepas tu aku baca entry2 posh76 ni macam ada ciri2 aku la.suka freebies la,suka sign up free trial  tapi tak nak amik package,suka terpengaruh tv la.hehe.macam klakar la pulak bila baca orang macam ciri2 kita skit.huhu.owh adakah kerana besdaynya sama ngan aku.1 feb.huhu
5.Lepas buat entry kat blog sila linkkan entry tu kat ruang komen yer(LEPAS NI)
6. Tag 1 orang jer member korang (DONE)
Saya mahu tag wanie

sekian penyertaan giveaway oleh saya,


nota kaki:jom join reramai yuk

Tutorial Pakai Shawl by Hazeera

hello blog,
hohoho.hari ni kita buat entry tutorial shawl kanak2.huhu
owh ni tutorial by hazeera bukan mamanya ye
tibe2 je blog ni bagi tutorial pakai shawl.biar betul

1.mula2 nmpk mama nak lipat inner n tudung,amikla satu.kan ada banyak mama tak lipat tu.amik satu je.

2.bila dah dapat,bawa jauh skit sebab nanti mama amik simpan pulak,pakai inner tu
*ikutla cara-suka-hati

3.kemudian pakai shawl pulak,caranya hanyal letak je shawl tu atas kepala
*eh senang jugak ek

4.lepas tu tunjuk kat mama,nanti mama selempang kan shawl tu ke bahu
*tak perlu pakai brooch ye,bahaya tajam.ni kan pakai shawl utk kanak2

5.last sekali boleh la beraksi comel sambil tengok tv
*eh ada orang snap gambar saya la.terasa model you

sekian entry tutorial untuk hari ini,


nota kaki:anak2 suka tiru ibu bapa kan.

26 January 2012

Sesi latihan bola bersama Pak Uda

hello blog,
ni cerita tahun lps
boleh la,bulan 12.ok ape.lum basi lagi.haha
mak ndak belikan bola angry bird sorang satu
aterr anak2 aku ni beli barang semua dua
mak oi.siap mak sedaranya nak belikan barang pun dua jugak la
naseb la ye adik2 aku
*eh nnt adik2 aku ade anak kena la belikan anak2 adik2 aku mainan jugak kan.huhu
eh xpe tu lama lagi
so dah ada bola sorang satu harus la main bola
sekali tengok bapak sedara baru haziq n hazeera ni suka la pulak main bola kanak2 ni.haha
main dalam rumah sebab hujan kat luar
tengah main2 tu haziq cakap
"mama amik gambar haziq main bola"
wah wah anakku.selaku ibu mithali aku pun amik la gambar dia
snap2 gitu je.huhu

haziq dan pak ude

haziq pegang bola
nak goal kan kat mak usu

hazeera duk tepi jek

haziq konker bola

aku biar je haziq main kat atas
aku layan netbook
kadang2 dengar dia nangis sebab tak dapat bola
hampeh kememeh anakku!
pas tu nak pujuk dia suh diam menangis pak ude bagi penalti
ntah ape2,nangis je dapat penalti!haha
huh kalau main bola ngan papa dia,lagi la si haziq tu letak bola kat tepi kerusi
dia tak nak main
aku tanya 'nape haziq tak nak main?haziq takut kalah eh'
pas tu dia jawab 'a'ah haziq takut kalah'
hahaha


nota kaki:kat umah ni dah ada 8 bola.mak oi

25 January 2012

Loving Couple

hello blog,
hohoho
jom ceriakan hari yang cuti ni tapi smart soleh sek haziq sekolah
adik aku sek ren cuti,cikgu sek men pun cuti
jom ceriakan hari ini dengan letak gambar loving couple.huhu
jgn muntah ye
ni loving married couple.ok la tu.haha

gambar amik sendiri
edit by doktor munirah
owh kwn aku ni tak de keje masa oncall dia edit gambar aku ngan laki aku
yela gambar ni kat galaxy tab dia
*watermark tu aku letak pakai batch editor photoscape
so semua watermark pun kat situ.so sad tutup muka aku yang cun tu.lalala

ni gambar profile fb ku.huhu
lokasi:kedai mamak dekat cheras
*watermark tutup muka haziq plak.haha

ni haziq pakai topi papa
aunty munirah snap gambar ni

owh ngantuknya pagi ni
adalah lebih baik isi masa dengan baca modul dan solat dhuha
daripada tdo ye(peringatan tuk diri sendiri)


nota kaki:hazeera hidung sumbat la pulaks

24 January 2012

Bil yang panjang

hello blog,
owh esok haziq sekolah
smart soleh tak cuti macam sek adik aku daa
emm..
jom letak gambar sesaja

hazeera pegang bil yang panjang
*bil barang dapur
baru anak 2 panjang ni,kalau tambah anak lagi panjang itu bil.hohoho
eh tapi ni tak la berapa panjang
ada panjang lagi ni.huhu

bz kaler conteng nmpk

gambar dari belakang

hari lain.adoi comot

sekian perletakan gambar.huhu


nota kaki:nak bersiap balik puchong ni

23 January 2012

Asik-asik kaler air

hello blog,
owh sebenarnya nak save as draft dulu entry ni
tapi tertekan publish la pulak.adoi
owh gambar anak2 aku main kaler air
ok gak aktiviti ni
bukan sekadar main
tapi sambil belajar gak
ECE katekan...
owh dulu awal2 aku kena amikkan air
dan tukar2 air
sekarang haziq buat sendiri,aku duduk je.hoorey makin senang keje aku.haha

hazeera tgk haziq buat mcm mana

ok hazeera pulak nak kaler

kaler sama-sama
*kaler kartun NST je

owh sekian entry saya utk hari ini,



nota kaki:layankan je la,walaupun kadang2 malas

Kuala Lumpur International Short Film Festival

hello blog,
jom join giveaway by makdara.ini giveaway orang filem tau.huhu


Syarat2:
1) Follow Blog Mak Dara(DONE)
2) Buat satu entry bertajuk " Kuala Lumpur International Short Film Festival " dan letakkan logo KLIS di entry itu(DONE)


3) Copy paste ayat ayat dibawah : (DONE)
KLIS adalah nama singkatan kepada Kuala Lumpur International Short Film Festival yang telah dianjurkan oleh syarikat KLIS NETWORK. KLIS ialah festival bertaraf antarabangsa yang mempertandingkan filem pendek dari seluruh dunia.Ia juga meupakan satu acara rasmi bagi sambutan hari jadi saya Hari Wilayah Persekutuan 2012.
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
Penganjuran Festival Filem Pendek seperti ini adalah yang pertama dilakukan di Malaysia. Terdapat lebih 1136 penyertaan diterima dari 75 negara dan hanya 40 buah filem pendek sahaja terpilih ke peringkat akhir. Festival ini akan bermula pada 30hb Jan hingga 1 hb Feb depan.Sempena dengan KLIS yang akan datang. Untuk keterangan lanjut sila ke https://www.facebook.com/klis2012

4) Siap hantarkan entry anda di komen box di bawah(blog mak dara) sebelum 25hb Jan 2012(LPS NI)

ok dah siap entry.jom join ramai2.semua peserta giveaway dapat jemputan ke klis ni ye.
sekian penyertaan giveaway dari saya,

nota kaki:Hari Wilayah adalah besday aku juga ye.huhu

21 January 2012

PhotoGuestbook

hello blog,
ini adalah entry jakun.heeee
sebab aku baru tahu pasal photoguestbook ni
ye jakun.so?huhu
owh kan masa aku g kenduri kawen adik kawan laki aku tu
diorang ada sediakan kaunter tuk tetamu2 amik gambar
dan sign guest book
ia dinamakan PhotoGuestbook
owh sekali aku tgk kat fb kwn laki aku tu diorang upload gambar2 tetamu
hoorey

muka depan the PhotoGuestbook

kaunter
*ada printer,yang terus print tu.kecik je printer tu
*ada marker tuk tetamu tulis ucapan kat buku tu
pada mukasurat yang sama dia tampal gambar tetamu tersebut




emm aku suka la jugak gambar ni
sebab aku nmpk mcm cun.ye perasan!lalala
macam je!tak cun pun.adoi
eh adakah aku nmpk mcm ada anak 3?alamak
satu lagi tu adik bongsu aku ye



nota kaki:seperti biasa haziq n hazeera tak pandang kamera
p/s:all pictures credit to Rosebay Creations

20 January 2012

Betul ke Angry Bird Berhantu??

hello blog,
hohoho tajuk tak menahan
ok tu hanya persoalan aku saje je ye
bukan aku buat cerita atau aku ada terbaca kat mana2
aku cuma terfikir je angry bird ni berhantu
sebab semua barang sekarang nak letak cop angry bird
you nama it
*baju
*beg
*selipar dah beli sabtu hari tu
*anak patung
*sarung bantal
*selimut dah beli isnin hari tu
*bola
*segala mak nenek mainan
*alat tulis
*jam tangan
*purse,wallet
*earphone
*sticker
*buku kaler,buku tulis
*jajan
*kad
**and the list increase
wah wah disebabkan byk barang angry bird,so aku rasa angry bird ni berhantu
sebab akan menyebabkan orang mahu membelinya.aku la tu!.adoi
asal nmpk je brg angry bird mesti rasa nak beli
kalau tgk kat senarai diatas,yang aku besarkan tulisan tu anak2 aku lum ada
yang lain semua dah ada
eh bila nak jumpa selipar angry bird yang selesa dipakai dan ada saiz ni.huhu
so kesimpulannya angry bird ni berantu kat aku!haha
eh kena stop ni beli2 brg angry bird sebelum encik adam membebel.huhu

buku tulis n sticker


gambar ada satu je
yang lain2 aku ada letak kat entry koleksi angry bird haziq n hazeera
beg,bola,buku kaler,crayon--->yang ni lum amik gmbr
emm aku rasa ke'berantu'an aku terhadap angry bird ni akan berakhir juga satu hari nanti
tapi tak tahu la bila.haha
dah la haziq request besday kek angry bird bulan 7 ni
wah wah haziq angry bird je ye

nota kaki:main game angry bird tu tak de la sgt.skit2 je

19 January 2012

Menu @ Alissara Thai Cuisine

hello blog,
ini sambungan entry restoran alissara
jom letak gambar mknn yang kami mkn di alisarra
jap aku tulis ape yang aku ingat

1)tomyam campur-aku pilih
2)kelabu mangga-encik adam pilih
3)lala pedas-adik aku pilih
4)telur dadar-semua pilih


tomyam campur
*kalau yang semangkuk kecik sorang mkn rm10 ke rm 15 gitu la hrga dia
*yang ni ni aku tak tahu berapa harganya.huhu

5)brocolli ngan udang.*dah luak
menu anak2,hazeera mkn udang,haziq mkn brocolli
*boleh pulak mcm tu ye?huhu

kerabu mangga*apesal ntah encik adam mengidam
aku tak reti sgt mkn kerabu2 ni.haha

6)ha yang ni aku lupa nama sebenar dia

ia adalah ikan siakap masak kari hijau
*kat buku menu tu dia tulis green curry chicken macam tu la lebih kurang ayat dia

bawah dia ada api
*ceh hp cap ayam ni mana la nmpk api tu!adoi
sila imagine ye
takut tau nak amik ikan bawahnya ada api.haha*gile jakun

hazeera letak tgn kat dagu tu.ntah ape2.haha

semua clean n clear
*kecuali kerabu mangga encik adam.haha

encik adam kate kerabu mangga dia tak berapa sedap
sebab tak de kacang tumbuk tabur atas dia
ntah aku mana la tahu
sebab aku tak tahu sgt pasal kerabu bagai ni.haha
ikan kari hijau tu sedap gile!semua mkn hirup kuah sampai licin
haziq makan nasi lauk telur n brocolli je
hazeera mkn nasi n udang je



nota kaki:lala dia tak fresh la pulak.*tiba2 teringat kupang fresh muar.glurp!
Related Posts with Thumbnails

Photobook