30 October 2012

Kedai Eco RM2

hello blog,
hari ni mahu share satu kedai
kedai rm2 je.haha
tapi kedai ni best ok
daku tiap2 bulan mengabes duit disini.haha
kalau budget nak belanja rm30 akan jadi rm80
kalau budget rm80 akan jadi seratus lebih.
begitula seterusnya.haha
kedai rm2 ni tak de kat puchong,mmg sey.
yang aku tahu ada kat:
*gemas
*bahau
*segamat
*taman yayasan
*port dickson
*melaka
*jementah
semua aku penah masuk,kecuali yang port dickson tu aku lalu je(ternmpk)
kedai rm2 ni namanya ECO
dia lain dari kedai rm2 cap ayam yang lain
ish sebagai contoh kedai rm2 di puchong,nama dirahsiakan,brg2 di dlmnya mmg hampeh
buruk2 dan mmg murahan.haha
tapi kedai Eco ni brg2nya best2,cantik,up to date,dan semestinya rm2.haha
ok lagi satu aku suka beli makanan kering seperti biskut.biskut-biskut di kedai ni semua biskut jenama yang biasa ada di pasaraya
contohnya biskut mcm chipsmore jenama munchy kalau kat carrefour rm3.29,tapi kalau kat kedai ni rm2 la!
very the untung tau
mana taknya aku selalu beli
*coklat cadbury pelbagai jenis(harga biasa rm2.80-rm3.10)
*biskut cream o(opkos harga di pasaraya biasa rm2++-rm3)
*biskut munchy
*biskut cracker oat
ish byk no aku nak tulis,yang sebenarnya untung beli kan sini
tapi kan kalau kedai rm2 yang lain tak de plak biskut2 yang best2 ni
almaklumlah anak2 aku mmg mkn segala mak nenek biskut coklat ala2 oreo n chipsmore tu
sebab tu aku suka kedai ni
eh brg2 lain pon ada
mcm set alat tulis angry bird
mainan2(ada mainan kat kedai ni,sebijik sebotol aku beli rm2,tapi aku ternmpk kat tesco rm5)
buku kaler2
buku tulis wat conteng2 anak2 aku
brg angry bird pelbagai jenis
pelampong(aku beli rm2 je,awal tahun hari tu,smpi skrg masih tahan)
bola
dllllllll.
penyapu rm2

anak2 aku,tengok berapa plastik beg aku mengabes duit.huhu
*haziq baru beli kopiah tu la dia try tu

ha tu la kedai eco rm2
*ni bahau punya

ish kedai ni byk menghabiskan duit aku.haha
kadang2 terbeli brg yang tak perlu pon
tapi sebab cantik dan rm2 jadi beli la
tak sedar2 dah puluh2 hengget
tapi biasa la brg rm2 ada jugak yang tak tahan
kalau tak tahan jadi la mainan pakai buang.haha
tapi setahu aku la brg2 yng aku beli semua aku jaga elok2
anak2 pon aku suruh dorang jaga barang elok2
ish kedai ni sgt best,sampai kan aku mesti belanja di sini tiap2 bulan
almaklumla aku balik kg tetiap bulan.haha
smpai adik aku kate aku ada share ngan kedai ni sbb tu asik shopping sini je
dan sebab terlalu syok shopping,selalu aku tak amik gambar pon
ni je la 3 keping gambar tuk letak kat blog.huhu
sekian
*ni bukan iklan berbayar ye
sesaje share je



 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

14 comments:

AnneRaini said...

samalah. sy kalau balik sgmt tak pernah tak pergi kedai Rm2 ni. takde benda nak belipun pergi jugak sbb akan beli..hahaha

mrs adam said...

Anne,
tahu xpe,kalau xde brg nk beli pon sesaje dtg tetibe dah belanja rm40++.huhuhu.serius sgt suka kedai ni.haha

Miss Volvo said...

sy da beli da beg tu tp xdpt lg sbb ada mslh sikit dgn co dorg. so sy xblh la nk komen best ke x. hmm tp klu tgk pd gmbr beg 2 mmg best la sbb 2 sy beli. klu da dpt nti sy akan tulis dlm blog :)

♥♥♥ jUe m0hAmAd ♥♥♥ said...

Eco rm2 kt segamat dekat mana?

♥♥♥ jUe m0hAmAd ♥♥♥ said...

Eco rm2 kat segamat kat mane?

mrs adam said...

miss volvo,
thank you for your response:)

mrs adam said...

jue mohamad,
alamak jue saya ni fail sikit bab kat mana kedai ni,slalu adik bawa je,kedai eco rm2 kat area bandar segamat yg tgh2 tu,yg ada secret recipe tu,area situ la

hairol azri said...

Sape2 nak buka kedai rm2 boleh la jupo satu supplier kt kelantan.. sykt ni adalh supplier utk brg rm2 dan siap bg tunjuk ajar dr a to z.. dan ramai yg dh berjaya... kol en nik 017 9897901

Nordiana Baharudin said...

Kedai eco rm2 melaka Kat mane ye..bru2 ni blk kg ade pegi kdai eco kt jejawi perlis.mmg best la..brg murah n cantik2..tp q x thn.org pye la rmai.x tau plak kt melaka pn ade.blh tlg gtau lokasi..tq :-)

mrs adam said...

Nordiana,
saya penah pergi kedai ECO dimelaka sebelah Hotel Prima Melaka
Hotel Prima ni dekat ngan bandar hilir,boleh jalan kaki g A-Famosa,
ni alamat Hotel Prima

Lot 364 & 365,
Kawasan Bandar XIX (KB19),
Jalan Kee Ann, Melaka Tengah,
75100 Melaka.
Phone: +606 2866886/9886
Fax: +606 2864886
Email: reservation@primahotel.com

*kedai ECO tu betul2 sebelah Hotel Prima.tapi kan tu saya pergi tanuh 2012,skrg 2016 tak tahulah wujud lagi ke tak ECO tu kat situ.huhu

Anonymous said...

Mrs Adam can please give address of eco shop in sungai buloh tq

mrs adam said...

Anonymous,

Sorry there is not exist yet eco shop in sungai buloh

mohd zawari said...

Masih ada lagi, baru semalam saya pegi(28.5.16)

mrs adam said...

zawari,
owh yeke.masih ada lagi ye.tq for info

Related Posts with Thumbnails

Photobook