23 March 2013

# Skuter untuk kanak-kanak

hello blog,
hooyeh dpt belikan anak2 skuter
mainan ni org panggil skuter
bukan skuter motor tu ye
aku pon tak tahu nape dipanggil skuter,aku tiru je.haha
tengok yang kat uptown danau kota macam best
tapi masa tu survey2 je
ingat nak beli kat situ
tp encik adam beli kat nilai 3 je
kawan dia kate ada kat situ

pink utk hazeera

biru utk haziq

beraksi sekejap

mama suh amik gambar byk2.haha

hazeera lagi,dia ni kalau aku keluar pakai tudung sarung dia pon nak pakai tudung,
tapi kan kalau aku keluar pakai shawl kan,dia tak nak pakai tudung plak.haha.mcm kelakar pon ye

haziq plak

gambar dari belakang plak


wei apesal gambar2 aku dlm blog ni jadi menegak ni
ntah mana aku tahu
sebab amik pakai htc cap ayam ke.haha
tp xpela yg penting htc ni lagi best dari nokia.haha

 

19 March 2013

# Fun Fair dulu2 vs sekarang

hello blog,
nak letak gambar je ni
sambungan citer fun fair hari tu
eh fun fair dulu2 satu token 50sen je kot
skrg satu token rm2.huhu
aku rasa last g funfair masa skola menengah
ni je la br g fun fair lagi
layan gambar je la

kawasan sekitar

macam menakutkan je  ni.haha*dasar penakut

gambar ape ntah aku snap

aku bukan tangkap gambar org ye

tu kuda2

ni naik

makan ais krim plak

byk gak permainannya

ada org jual2

dah2 nk balik

otw balik terserempak kete2 byk lampu ni tgh konvoi.sempat snap satu je kot.haha

sekian
otak jammed nak tulis pepanjang,
 

12 March 2013

#Random

Hi.ish rasa bersalah mrh hazeera pg td.ish .menci tau.sesaje letak gambar random.sekadar mengisi masa lapang.

11 March 2013

#Fun Fair 2013 @ Stadium Shah Alam

hello blog,
aku ajak encik adam bawa anak2 main skuter kat putrajaya je
tapi dia ajak g fun fair lak
emm..
pergi je la
dekat stadium shah alam
*aku ingatkan ni fun fair murahan,tak berjenama macam i-city
mmg pun tak berjenama
TAPI tetap la mahal .huhu
satu token rm2,naik mainan2 tu kena pakai min 2 token
maksudnya sekali naik rm4 atau lebih
ish ni dah harga mcm i-city ni.adoi
nak wat mcm mana main je la.huhu

main ni ketapi ni pusing byk kali

puas la dorang main

satu ketapi tu byk tempat

tapi ada 3 org je naik,wah mcm ketapi tu anak2 ak yg punya.haha

sebenarnya sebelum naik ketapi tu kitorang dah naik ferris wheel
(ala yg mcm eye on malaysia tu)
satu kepala rm5,4 org rm20 la
tapi encik adam tak amik gambar
ayoyo.

adik aku n encik adam main game2 yg ntah ape2 tu,
encik adam menang 2 cawan kecik,adik aku menang 1 keychain.haha.kesian

masa ni tgh fikir nak main ape

kawsan sekitar

encik adam tgh fikir kat mana nak buang duit tu.haha.ish membazir je tau

haziq n hazeera tgh tgk2 sekitar

haziq tgh tgk umah hantu

dia nak masuk,tp aku tak bg,takut kot
*aku ckp nt dah besar haziq masuk la.wei aku tak penah masuk umah hntu kot,takut.haha

last2 kitorang naik permainana ni

tak tahu ape nama permainan yang last ni
mcm duduk dalam cawan
pas tu cawannya berpusing2
cawan tu berpusing setempat dan berpusing ikut roda la,susah nak terangkan,tp dia berpusing 2x la
mula2 nak masukkan haziq n hazeera je la
sebab satu kepala rm4,kalu aku naik sekali rm12 la
so dorang naik 2 org
tp mamat yg jaga tu kasi aku naik jaga anak2.free.fuh selamat duit aku.haha
tapi kan
mmg la patut aku jaga dorang sebab naik cawan tu sgt takut!
berpusing2 cawan tu,laju plak tu,aku bertiga dalam tu
mak oi
sempat snap satu je la gambar tu
cadangnya nak amik gambar proper
tapi sgt takut,berpusing2,mcm nak eksiden.aku bayangkan.huhu
takut ok!aku dah la penakut
haziq siap baca bismilla kuat2 lagi
*lawak pon ye.hahaha
ish sumpah tak naik cawan ni lagi!
sekian
 

10 March 2013

# Mainan free vs mainan berbayar

hello blog,
jom letak gambar
haziq n hazeera main kete
biasalah 10 minit rm5
kali ni kat giant bandar puteri lak

alamak kete rosak la pulak

ha dpt pon main sama2

kete haziq abis bateri,hazeera boring main sensorang

atas tu mainan berbayar
bawah ni mainan free lak

playground @giant bandar puteri

hazeera

haziq

muka mcm bosan je,oo kalau free bosan,kalau kena byr nak byk kali eh

snap gambar lagi



sekian perletakkan gambar,

 

09 March 2013

#2013

hello blog,
hohoho.sudah 9 mac baru sempat nak tulis citer tahun 2013
jan ye.huhu
lantak la sana
yang penting aku try wat entry ikut turutan.hee
2013,anak2 pon balik dari kg setelah sebulan bercuti di kg
balik2 je ajak encik adam ke tesco
beli bekalan makanan dorang
alkisah masa tinggal berdua je bukan kisah ada makanan ke tak kat umah
budget mak paknya nak diet

haziq main boling*fake

hazeera seperti biasa.gaya beria

ni anak ke ayah yang main ni?

hooyeh dpt planner 2 lg.ish tp yg warna coklat tu sayang nak pakai

pemandangan otw palong--->puchong
*cantik tak cantik tak

kat n9 ni


hari first sekolah tahun 2013
*haziq 5 years
*hazeera 4 years




mak oi beg besar

sekian cerita permulaan 2013
semoga tahun ni lebih baik dari tahun sebelum2nya,
 
Related Posts with Thumbnails

Photobook