31 August 2012

Red Bull on the road

hello blog,
selamat hari merdeka!
owh hari ni mahu letak gambar
yang encik adam snap on the road
rajen plak dia snap2
so daku amik la gambar dia ni masuk blog.haha
ni ha gambar air tin redbull besar.haha

red bull giant

2 kali jumpa air ni di jlnraya di waktu berlainan dan jln yg lain jugak


agak2 dalam dia kosong atau ada air ek?

ni plak gambar lain yang encik adam snap
eh ni heli ke kpl terbang?haha

owh daku mmg suka letak gambar
tapi malas nak taip pepanjang
bebel pepanjang bole pulak ek
terima kasih la kat encik adam sebab slalu dengar celoteh mulut kepoh ini
haha.
eh aku rasa hazeera pon becok la.huhu,


http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

30 August 2012

Homemade:Burger dan Kek

hello blog,
hohoi jom sambung cite
eh nak tahu tak dulu2 aku update blog ikut suka aku
mana yang best aku citer dulu
pas tu skrg sudah tukar
aku update ikut turutan
tapi kan,ikut turutan dan lambat.haha
contohnya skrg dah 30ogos,baru nak cite kisah bulan jun
ah tak kira,nak buat mcm tu jugak.huhu
sebab aku tak suka cite kisah2 aku ni cecepat sgt kat alam maya
so mmg sengaja didelay.huhu
tak kisah la kan,masing2 ada cara sendiri update blog
lagipon aku buat blog saje sebagai catatan aku je
tuk rujukan masa depan.rujukan bila dah tua kan.haha kot2 dah lupa ingatan.haha
so meh cite kisah bulan jun cuti skola hari tu
iaitu aktiviti adik aku
aku bei je brg2 nak wat burger tu
adik aku no6(tingkatan 2) dan no7(darjah 6) yang buat
rajen kan diorang.haha,padahal kena buli ngan akak2nya.haha
jom layan gambar


burger in progress

rasanya diorang buat 9 biji burger,sempat snap 7 je
(eh apakah penjodoh bilangan bagi burger?betul ke biji?huhu)

hazeera bz sikatkan bear

hari lain adik ke2 aku buat kek coklat lak


aku rasa aktiviti di rumah mak aku hanyalah mkn ,mkn dan mkn
mana taknya gemuk!adoi
aku rasalah aku gemuk sebab mkn byk kat umah mak aku+mkn noriday+suka minum nescafe susu
owh bila nak kurus ni!*tetibe lari tajuk lak.haha

 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

29 August 2012

Terima Kasih Mialiana.Com

hello blog,
hohoho
entry terima kasih ini agak lambat
kerana daku exam + raya kan
tapi tetap nak buat
sebab nak ucap TERIMA KASIH
kat kak mia buatkan banner tuk blog picisan aku ni!haha.suka2
owh banner ni free je eh
cuma tulis komen kat entry yang kak mia offer banner tu
dia kali komen terpilih akan dapat banner
sekali tgk semua yang komen kak mia buatkan banner
wah untung2.best2!

thank you tau kak mia

ha nmpk tak banner blog ku di sebelah kanan tu?

sape2 yang sudi nak letak banner aku ni kat blog dia
silakan
kecil tapak tangan padang golf one utama aku tadahkan
haha.sengal
eh tapi kan kalau ada yang letak banner aku ni bgtau la,boleh aku letak banner kamu/anda/awak/ko semula
meh meh tengok banner ku...

 

ha tengok2,cantik tak cantik tak?
hehe.daku tak reti wat banner.kesian betul.huhu
ok la tu dah ada orang buatkan.lalalala
owh jom baca blog kak mia
kak mia ni seorang yang bermotivasi tinggi dan teratur orangnya
sampai sidai baju pon dia susun ikut jenis tau.hehe
ha kak mia kan penah tulis pasal aku tau kat blog dia
terharu+malu ai.huhu
sekian ucapan terima kasih saya untuk mialiana.com,

http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

28 August 2012

Juadah Hari Raya Aidilfitri 2012

hello blog,
masih entry berkisar raya
gambar je la ek
tak de ape mahu ditaip daa

haziq dan papa b4 solat raya
*encik adam first time pakai samping,last pakai masa nikah
ni pon aku yang pujuk rayu suruh

ni je satu2nya gambar juadah hari raya yang daku snap.huhu
bz siapkan tudung belit2,snap gambar pon skit je.haha
mak aku tetiap tahun masak ni je,tak tukar2
*nasi impit
*rendang daging
*ayam masak merah
*kuah lodeh

alkisah laki ku pulak suka nasi
tak kisah la nasi minyak or nasi beriani
dia kan suka beriani
nasseb baik jiran sebelah tetiap tahun masak nasi minyak
laki aku le yang makan nasi minyak tu
walaupon mak aku masak 4 tu je,tapi sebab tukar2 juadah ngan jiran2 n besan
haruslah ketupat,lepat,serunding,sambal kacang,kari,masak kicap,kambing dll ada
alhamdulillah
owh abis sudah cite juadah hari raya
jom layan gambar lain

papa dan hazeera lepas balik solat raya
*alkisah hazeera tak de mood sebab dia tak dpt ikut solat hari raya.lepas papa dan abgnya balik mood dia kembali
**eh hazeera ni kan selalu tak de mood lagi2 sejak nak berenti menetek ni.sabo je la.(belum berenti breasfeeding lagi ye.huhu)

gambar raya 2012

tahun ni 1st time beraya ada 2 adik ipar
adik ipar yang beraya ngan kitorang ni rajin plak snap gambar aku tgh salam2
*tgk tu encik adam suh ulang2  mintak ampun ngan dia,saje je kaco aku tau,mak aku tukang gelakkan,hazeera tukang kacau

mintak ampun ngan mak pulak

sekian cerita hari raya saya,
 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

27 August 2012

Gambar Raya 2012 Satu Family

hello blog,
entry letak gambar raya 2012
satu family tanpa adik kedua dan suaminya
di beraya di rumah mertuanya iaitu 2.8km dari umah mak aku.haha
pesanan haziq untuk adik kedua aku:mak ngah jangan lupa ye tahun depan turn PT3
harap2 dia baca la entry ni.haha

ni pakai hp cap ayam aku
encik adam yang snap,so dia tiada dalam gambar

gambar di snap oleh adik ipar ketiga*pak ude haziq dan hazeera
so dia tiada dalam gambar

ni encik adam snap pakai kamera hp htc

ni self auto pakai kamera hp je
yang tiada dalam gambar:arwah abah,mak ngah,pak ngah dan baby haura
*baby haura tgh tdo


alkisah kamera mak ngah beraya di PT2
kamera haziq tak boleh self timer plak,tak tahu la nape,kamera lama kot.huhu
kamera pak ude lupa bawak,dia bawa charger je.haha
pak teh(adik aku) ajak beli kamera b4 raya tapi aku tak bagi beli
sebab tak de diskaun kan
dan akhirnya snap je la pakai hp.huhu
jadi la..buat kenang-kenangan kan


 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

24 August 2012

Haziq dan Hazeera di Hari Raya 2012

hello blog,
masih mood raya
walaupon daku selalu update lambat
mahu memriahkan suasana raya di blog
upload la gambar raya cepat.haha
padahal cite bulan June belum cite lagi
kita abiskan cite raya lepas tu cite June la
owh daku mahu catat di blog sebab daku dah semakin tua
dah semakin tak ingat.haha
so tetap catat tak kisahla lambat atau cepat
owh raya adalah untuk anak2
anak2 yang byk baju raya
dan siap beli kasut raya
tahun 2010 belikan haziq kasut murah je,buat2 pakai nak bergambar
tapi tak amik gambar pon dan dia pon tak suka pakai kasut tu
sabo je haziq tak nak pakai kasut cap ayam.haha
opss bukan tak nak pakai kasut cap ayam,tapi kasut tu tak selesa kat kaki dia
seb baik kaki kamu terima bata haziq,kalau mahu adidas ori enggak bole dong
adidas uptown bole la.haha
pas tu tahun lepas(2011) tak beli pon kasut raya sebab kasut dorang elok lagi
tahun ni haziq kate kasut dia dah tak lekat pelekatnya
so memang kena beli kasut
sebab beli nak raya dipanggil la kasut raya
padahal kasut tu jugak akan bawa g skola n g jejalan
papa n mama pakai kasut yang ada je
dah beli sebulan lepas dan dah pakai pon.haha
so kiranya ni first time la belikan anak2 kasut raya yang proper
owh daku dan suami sambut raya biasa2 je
jom layan gambar haziq dan hazeera di pagi raya

baru lepas siap,hazeera lum pakai tudung

hazeera terpejam mata la pulak

ha ni ok skit
*gambar dlm hp papa lum transfer ke netbook la pulak

duduk plak,dan pakai kasut raya
*haha.mama n papa je beria suh anak2 posing

haziq dan mak tam dan mok su

haziq dan baby haura
*entry baby haura nanti ek

haziq sedang bermaafan dengan nenek.muka serius dan insaf kan.haha

haziq bermaafan dengan papa pulak

salam pak ude
*pak ude berdiri jauh sebab dia tukang amik gambar

salam makcik2 plak
*makcik2 dorang adalah adik2 aku.haha

alamak hazeera dah ilang mood,tak dpt snap gambar dia lagi
*ngantuk kot

hazeera beraya di rumah besan nenek

hazeera tgh tengok kawan

hazeera di pagi raya
*mood dah dtg semula.haha

dah tukar baju raya lain

haziq pon photographer of the day.haha
*gambar2 dalam kamera nikon lama mama haziq lum transfer sebab lupa bawa usb

hazeera bermaafan dengan nenek

sekian cerita haziq n hazeera di pagi raya
cite lain di next entry,


http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

23 August 2012

Keseronokan bermain bunga api dan mercun

hello blog,
entry letak gambar je la
gambar anak2 main bunga api
sempat snap skit je
eh anak2 aku main bunga api n mercun bawang je la
owh laki ku jugak main mercun
*sabo je la kan
eh main bunga api ni best masa akhir2 puasa dan malam raya
bila dah raya kedua tak rasa sebest main malam raya kan
dan raya ke5(hari ni) bunga api anak2 ku lum abis daa
dah bapaknya beli sekotak,pak udenya beli jugak
tu la jadi byk tu.huhu

ni main masa seminggu b4 raya
*mak ndak n mak su nya yang belikan bunga api



ni main mercun bawang balik terawih
*daku yang belikan



ha pak ude bawa seplastik mercun+bunga api

encik adam beli setotak bunga api n sekotak mercun das je

hazeera n haziq dari belakang

haziq main bunga api


owh daku sebenarnya takut bunyi2 mercun tu
terasa macam bahaya je kan
tapi demi anak2 g jugak keluar nak rakam video n tangkap gambar
dan mulut tak abis2 membebel 'hati2' dan melatah.haha
hamboi2 mercun bawang je aku beli 8 kotak,mak aku beli 12 kotak
jumlahnya 20 kotak haziq n hazeera kerjakan
tapi kotak mercun bawang tu kecik je kan
tu lum campur yang mok su n mak ndaknya belikan.
adoi bakar duit.huhu


 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida
Related Posts with Thumbnails

Photobook