15 August 2012

Bazaar Ramadhan Puchong Prima 2012

hello blog,
sudah dah nak raya
daku tak abis2 dengan cite bulan 5
so mari kita skip kejap utk memberi laluan kpd entry bazaar ramadhan
daku tahun ni tak masak berbuka
tapi masak masa sahur
makan berbuka tu mkn la mknn sahur
alkisah ini dibuat demi diet kami suami isteri.haha
so 1 ramadhan sahur tomyam campur dan buka pon tomyam campur
ceh siap buat tomyam biasa(pedas) dan tomyam putih(tak pedas) lagi
owh tu satu ramadhan,seterusnya masak la hari2.
antara menu yg aku ingat ikan sumbat,nasi ayam,nasi beriani,ikan goreng,sambal udang,daging masak kicap,paprik campur,kari ayam,sayur masak lemak etc
masak masa sahur ye
tapi best jugak sbb petang2 tak yah masak,buat air je
1-4 ramadhan beli kuih,tapi lepas tu tak nak beli kuih dah
kate diet.so makan seminimum mungkin.huhu
owh masa 1 ramadhan keluar nak beli mcD foldover tapi lupa plak mcd puchong permai tutup.huhu
lalu bazaar ramadhan puchong prima ni
ya hampun,ramai gile orang.kete berderet2.tak sanggup mahu pergi
so 1-4 ramadhan hanya beli kuih di yang dijual di tepi2 jalan,bukan bazaar
eh tapi 8 ramadhan ingat nak g pasar mlm puchong prima
nak beli baju,tapi dah alang2 tu pergi je la bazaar ramadhan puchong prima ni
layan gambar

bazaar ramadhan puchong prima depan otk

gambar yg sempat disnap:nasi kukus ayam dara

rojak singapore
*satu cucuk RM2.masa aku g tgk ni ada sorang customer beli,aku dgr penjual tu kate RM15.00
mak oi,ada la dalam semangkuk besar(tak la besar sgt)boleh mkn satu family kot RM15 tu
amik gambar je,tak beli pon

cendol segar 'ori'

dan laksa utara

owh aku dan encik adam sekadar tengok2 je
encik adam tak nak beli ape
padahal kat umah tak de ape,sbb sahur nasi goreng
terpaksa wat nasi goreng sbb tak nk membaziq nasi
cadang nak wat bihun goreng je
so utk aku n encik adam beli ayam percik je
seketul tu wat buka n sahur,mkn berdua.betul2 diet ni.haha
yang haziq plak dia mula2 tunjuk satu item kat rojak singapore tu
dia nak satu tu je,tapi aku pon tak tahu ape benda yang dia nak tu
so tak bagi,dia bising gak
ajak beli lain,hazeera nak fishball,haziq nak ayam goreng
kalau ikut aku baik beli kfc je kalau nak ayam goreng
tapi sbb nak ikut kate dia,aku belikan jugak la ayam goreng bazaar RM 2 tu
TAPI
ayam tu busuk,haziq dah mkn skit
pas tu dia tak nak sbb dia mmg jenis tak suka mkn ayam pon
aku mkn bihun,konon nak rasa la ayam dia tu
rasa2 masa kali kedua rasa tu baru terasa ayamnya busuk.adoi
emm..pas ni tak mo beli ayam goreng di bazaar lagi.huhu

beli air soya
*haziq mmg mintak air soya dah lama,sbb asik je ternmpk iklan air soya kat tv kan
**eh haziq sudah terpengaruh iklan mcm mama daa.hukhuk

beli ayam percik RM4.50

nmpk air percik tu ok dan murah
tapi biasa2 je
siap ada darah lagi skit kat ayam percik tu.adoi
emm..beli di bazaar ni ayam goreng,fishball,kuih peneram,ayam percik dan air soya je
tapi lepas ni tak nak pergi lagi
tak best dan tak menarik.huhu
walaupun hanya sekangkang monyet kera dari umah
hari tu lalu bazaar ramadhan puchong utama macam best
tapi masa lalu tu baru kul 4
lagipon masa tu aku tak pose,mcm tak best je nak beli kat bazaar tapi tak pose
nanti bile2 nak singgah la bazaar puchong utama ni
owh tahun ni no bazaar ramadhan putrajaya or kampung baru
tak kuasa mahu lari jauh
sebab daku demam exam.huhu
owh tak mo buka kat luar or buffet ramadhan bagai
sebab tak suka crowded
lagipon nak diet
dah penah dah buka luar n buffet bagai tahun2 lepas,tak best pon
so tahun ni kita diet sudah
buka ala kadar,yang penting g terawih
tu lagi bagus
sekian bebelan,





 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

4 comments:

AnneRaini said...

amboi betul2 diet ni..kuruslah nnti masa raya..

mummY daniSha said...

hurmmmm...terukla dierang ni kan..buat aduan kang baru tau hahaa

mrs adam said...

Anneraini,
terpaksa diet sbb perut dah mcm org pregnant anak ke 3 ni.ni pon diet tak tahu la leh kurus ke tak masa raya nt.haha

mrs adam said...

mummY daniSha,
hurmm kalau buat aduan pon tak jadi ape kot.dorang tetap menjual kat bazaar tu.huhu

Related Posts with Thumbnails

Photobook