30 October 2012

Kedai Eco RM2

hello blog,
hari ni mahu share satu kedai
kedai rm2 je.haha
tapi kedai ni best ok
daku tiap2 bulan mengabes duit disini.haha
kalau budget nak belanja rm30 akan jadi rm80
kalau budget rm80 akan jadi seratus lebih.
begitula seterusnya.haha
kedai rm2 ni tak de kat puchong,mmg sey.
yang aku tahu ada kat:
*gemas
*bahau
*segamat
*taman yayasan
*port dickson
*melaka
*jementah
semua aku penah masuk,kecuali yang port dickson tu aku lalu je(ternmpk)
kedai rm2 ni namanya ECO
dia lain dari kedai rm2 cap ayam yang lain
ish sebagai contoh kedai rm2 di puchong,nama dirahsiakan,brg2 di dlmnya mmg hampeh
buruk2 dan mmg murahan.haha
tapi kedai Eco ni brg2nya best2,cantik,up to date,dan semestinya rm2.haha
ok lagi satu aku suka beli makanan kering seperti biskut.biskut-biskut di kedai ni semua biskut jenama yang biasa ada di pasaraya
contohnya biskut mcm chipsmore jenama munchy kalau kat carrefour rm3.29,tapi kalau kat kedai ni rm2 la!
very the untung tau
mana taknya aku selalu beli
*coklat cadbury pelbagai jenis(harga biasa rm2.80-rm3.10)
*biskut cream o(opkos harga di pasaraya biasa rm2++-rm3)
*biskut munchy
*biskut cracker oat
ish byk no aku nak tulis,yang sebenarnya untung beli kan sini
tapi kan kalau kedai rm2 yang lain tak de plak biskut2 yang best2 ni
almaklumlah anak2 aku mmg mkn segala mak nenek biskut coklat ala2 oreo n chipsmore tu
sebab tu aku suka kedai ni
eh brg2 lain pon ada
mcm set alat tulis angry bird
mainan2(ada mainan kat kedai ni,sebijik sebotol aku beli rm2,tapi aku ternmpk kat tesco rm5)
buku kaler2
buku tulis wat conteng2 anak2 aku
brg angry bird pelbagai jenis
pelampong(aku beli rm2 je,awal tahun hari tu,smpi skrg masih tahan)
bola
dllllllll.
penyapu rm2

anak2 aku,tengok berapa plastik beg aku mengabes duit.huhu
*haziq baru beli kopiah tu la dia try tu

ha tu la kedai eco rm2
*ni bahau punya

ish kedai ni byk menghabiskan duit aku.haha
kadang2 terbeli brg yang tak perlu pon
tapi sebab cantik dan rm2 jadi beli la
tak sedar2 dah puluh2 hengget
tapi biasa la brg rm2 ada jugak yang tak tahan
kalau tak tahan jadi la mainan pakai buang.haha
tapi setahu aku la brg2 yng aku beli semua aku jaga elok2
anak2 pon aku suruh dorang jaga barang elok2
ish kedai ni sgt best,sampai kan aku mesti belanja di sini tiap2 bulan
almaklumla aku balik kg tetiap bulan.haha
smpai adik aku kate aku ada share ngan kedai ni sbb tu asik shopping sini je
dan sebab terlalu syok shopping,selalu aku tak amik gambar pon
ni je la 3 keping gambar tuk letak kat blog.huhu
sekian
*ni bukan iklan berbayar ye
sesaje share je



 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

29 October 2012

Coklat Dove dan Quaker Oat Cookies

hello blog,
vavava
sgt tak boleh tgk blog
asgnment lagi penting
tapi wat juga entry.haha
cop cop entry letak gambar je la.huhu

jakun first time makan Dove
Dove bukan syampu je,coklat pon ada.hanis zalikha la ni asik2 tayang dove sbb tu aku nak try beli gak.haha
*emmm..rasa coklat dove?ntah la biasa2 je,sama je macam cadbury,toblerone dll tu,bole la.tak de la tak sedap.so boleh gak kalau nak beli lagi

ni plak biasa la encik adam yang suka new arrival

asal ada produk baru je nak terpengaruh try beli
encik adam le tu.huhu
bole la sedap gak biskut oat ni
tapi keras skit la,anak2 aku tak suka
so aku ngan encik adam je la makan ni
dan..rasanya manis gak
kalau tak nak rasa keras sgt cicah air le
sekian entry letak 2 gambar je dari saya,

 

http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

27 October 2012

Mengidam Lemang la pulak

hello blog,
selamat hari raya haji!
daku beraya biasa2 saje
tapi makan byk.adoi
lepas tu beraya dengan asgnment.haha
best gile kot.lalalaaaaa
ok ni cite encik adam gedik nak mkn lemang
masa tu dah seminggu lebih syawal mana la ada org jual lemang lagi
dia mintak rendang homemade dan lemang beli(ni permintaan raya puasa)
permintaan raya haji plak ialah daging salai masak lemak cili api
beriya aku salai daging semalam.haha
first time kot.hahah
owh sambil tunggu daging siap boleh sambil buat asgnment tu
terer kot.padahal terpaksa sebab nak dekat due date!hakhak
ok dah dah letak gambar skit je
nak sambung berkubang ngan asgnment ni
best gak wat asgnment kat kg,sebab adik2 aku ada nak jagakan haziq n hazeera tu

mcm tembam je gambar aku ni.adoi

dpt gak lemang.lemang puchong yg tak berapa sedap pon.ni je yang ada.naseb ler.huhu

alamak lupa snap gambar rendang.dah abis le pulak

sekian bebelan saya yang sedang buat asgnment,kepala kenoneng.huhu
 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

24 October 2012

Gula-gula angry bird yang mahal

hello blog,
ish aku kan kalau boleh tak nak bagi anak2 aku gula2
tapi kan makin halang makin la itu yg dorang suka
so aku lebih fleksibal
sekali sekala boleh la
haziq paling suka mentos
pastu lolipop tu asik je nak kan
dah la kalau kat tesco,carrefour,7E,farmasi kaunter semua jual lolipop jenama churpa churpa
ish jenama je mahal,satu 60sen,skrg dah 70sen kalau tak salah
eh 60sen mahal la tuk lolipop kan
bukan berkhasiat pon,rosakkan gg lagi kalau tak gosok gg lps mkn lolipop tu.huhu
kalau 10sen or 20sen baru la murah.haha
ok dah dah
tu citer lopipop
ni citer gula2 bentuk angry bird pulak
lagi mahal
rm2.99 satu!hamboi2
ish ni harusla bukan aku yang beli
mak ndak dorang yang belikan
rm2.99 utk gula2 tak berkhasiat mahal la kan,kalau rm2.99 utk sehelai t-shirt baru la murah.haha

kena snap ni gula2 mahal katekan.haha

rasa gula2nya biasa je kot.ni haziq punya

terus makan

ni hazeera punya

muka beria

haziq makan separuh je

lagi separuh simpan,esoknya baru sambung makan lagi

hazeera pegang je lebih gula2 tu
*tapi dia tak abiskan pon gula2 tu!

duduk la seminggu gula2 mahal tu dalam peti ais
si haziq pon tak nak mkn gula2 angry bird hazeera
cis tak ke membazir di situ
hazeera cuma jilat skit je gula2 dia tu
tak luak langsung ok
lepas ni mmg xde la nak beli lagi gula2 mahal macam ni.haha



 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

23 October 2012

Bila Simplysiti Sales

hello blog,
kan hari tu aku citer pasal barang idaman tu
alkisah aku cakap dalam hati
mesti dah nak dekat tarikh expired,sebab tu buat sales kot
biasa la tu kan bila brg dah lama,mestila dorang buat sales mahu clear stock
so bila try beli satu,tarikh dikilangkan(manufactured date) ialah 2011
so tak la lama sgt,kira 2012 masih boleh guna
so ....
jom beli satu set!
dah beli baru ckp dgn buat muka comel dan manja ngan encik adam!
selamat dia ok je.huhu
haruslah aku buat muka 44 kalau dia tak bagi kan.
haha.lagipon dah beli pon.lalalalalaaaa

hooyeh brg dh sampai

harus snap.jakun katekan.haha

susun plak

bila dah bukakkotak
exfoliate,cleansing lotion,toner,c cream,serum

owh sebenarnya skincare ada lagi
serum je tak de
alkisah beli DIY vit c serum
tapi tak seswai ngan muka aku
selamat serbuk vit c tu boleh wat serum or buat air
so serbuk vit c tu aku minum je la
jadi tak de serum
eh serum serum bagai.gedikje kan
setahu aku serum paling murah(selain serbuk vit c) tu ialah safi rania
TAPI
serum simplysiti ni lagi murah lepas sales!
jom beli
tapi brg2 lain pon murah jugak.harga dia 9.90(cleansing lotion,exfoliate),10.90(toner),24.90(serum),29.90(2 c cream)
ini mmg murah gile.sebab tu aku beli.hukhuk
ah beli je la semua!haha.suka2
nak tahu tak aku jarang beli skincare satu set
aku selalu beli asing2,mana yang abis aku beli la
so kali ni dimaafkan la beli satu set,sebab murah dan berbaloi.huhu
bila brg2 ni sampai
hada labo,cosmoderm simpan dulu
kita bersimplysiti dulu.lalalalala
sila ke simplysiti online store,beli yg sales je tau.haha
ish hari tu lagi la dorang jual lipstik,eye shadow,make up2 murah2
tapi brg make up aku ada lagi
jadi tak le beli walaupon geram je tgk!


 

http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

22 October 2012

Baby Haura in da house!

hello blog,
vavavava.ok sekarang masa kritikal,struggle siapkan asgnment
eh last2 minit baru byk idea nak kuar kan.haha
ha update blog kejap
mari kita letak gambar haura di internet.lalala
bukan apa haura ni,mak pak nya tak upload pon gambar anak dorang dalam fb
sape nak tengok kena dtg umah la.huhu
so haura adalah anak saudara pertama aku.lalalala
eksited ok dapat anak sedara
pas tu penat pikir nak suh dia panggil aku ape
mula2 ingat nak suh panggil autie fida
pas tu macam tak best je
tukar ke mama long*bluek.sila jgn muntah ye bila membacanya.hakhak
bukan ape,aku tak nak la dipanggil mak long
macam tua sgt je*tak sedar diri*hakhak
so sedap tak kalau panggil aku mama long.hahahha
ha haura ni lahir lambat,kena induce kuar gitu
so dia lahir 16/7/2012
iaitu sehari sebelum besday haziq
maybe dia keluar lambat supaya besdaynya nak dekat2 ngan haziq kot.haha
jom layan gambar2 haura
masa ni umurnya baru beberapa hari.belum sebulan pon

nangis la pulak

nenek tgh pujuk

alamak terambik gambar dia comot lak

syhhhhh..tgh tdo

snap kejap ye haura

gherammmnya

hey haura bila nak blk kg ni

ish macam dah lama je tak beli baju haura
aterr tak jumpa baju baby yang comel
haura haura sila balik kampung tau
mama long rindu nak dukung haura.
owh nama sebenar haura ialah Haura Bushra
kemain lagi kan nama dia


 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

20 October 2012

Alahai KFC Playland

hello blog,
kfc tasikprima ni baru bukak
awal tahun hari tu
masa bulan 3 pergi masih cantik
entry kfc playland masa bulan 3
tup tup bulan 7 pergi sudah ranap daa
eh tapi ni gambar bulan 7,ada mainan rosak
hari tu aku g bulan 10 semua dah dibaiki
bagus!
eh nak tahu tak petang tu encik adam nak bawa anak2 g playground
pas tu hari mcm nak ujan
so decide g kat kfc ni la
beli air je
boleh tak,sebab dah lunch mcd
tak kan petang nak kfc plak,boring la
so main kat kfc,beli air je
aku harus la suka air kfc oreo tu kan
ape ntah nama betul dia.

hazeera

ha nmpk tu ada mainan rosak,siap tutup pakai plastik hitam n ada kertas tulis dilarang main lagi

snap sesaja

ha krusher nama betul dia
*dah abis pon.haha


sekian cerita,

 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

19 October 2012

Hey susahnya nak daftar Chicky Club KFC!

hello blog,
seperti biasa hari jumaat hari keluar ngan anak2
mama malas masak
padahal sabtu ahad pon malas gak.haha
eh isnin-khamis pon masak gitu2 je.adoi
ok dah jom citer
minggu sebelumnya pergi mcd,pas tu next weeknya pergi kfc plak
ada sekali tu xtau nak g mana,tetibe encik adam nak join kitorang sebelum solat jumaat
terus dia ajak makan kedai mamak tau.haha
ok ni cite yang kat kfc
alkisah anak2 aku kan suka mainan lebih dari makanan
so aku ingat nak daftar chicky club kfc tu
boleh dpt less kan
masa aku g kfc bulan 3 ke 4 masa tu aku ada tanya
tapi kat kfc puchong prima tu kan dia kata kad chicky club tu dah abis
so tak boleh apply
ok fine.1st time ok lagi
pas tu aku ada g kfb tasik prima lak bulan 5-6 macam tu la
tanya pasal chicky club tu
dia kat kfc tasik prima xboleh apply chicky club,cuba kfc puchong prima
ok fine.2nd time.ok lagi
pas tu kali ni lak bulan 7,aku tanya lagi pasal chicky club tu
dia kata tak de lagi!
ewah ewah ni dah 3 kali ni
ape ni kfc????
hampagas punya kfc
pas tu aku report kat CS dia tak de respon smpi skrg
first time aku report kat CS company besar tak de respon
aku penah report CS dominos,mcd,rapidkl,hospital putrajaya,tm
semua respon dalam 1 hari
kfc punya CS hampagas.huhu
*CS=Customer Service
dah.kesimpulannya aku belum apply lagi kfc chicky meal ni
ayoyoyo

haziq

hazeera

haziq yang tak suka makan ayam
*kali ni naseb baik la dia nak makan

spiderman

gambar haziq lagi

ha kena amik ni gambar dia makan ayam.sebab jarang2 dia suka makan ayam

hazeera apesal ni tak de mood

patutla haziq beria makan ayam,sebab nak upah ni

ni king's kat otk

dorang main tiga2.dah la dia tahu mama byk duit syiling
sebab tu la suka2 je nak main semua

ni la spidermannya.balik umah baru buka

spiderman climbing

spiderman swing

sekian cerita
eh bila la nak dpt apply kfc chicky meal ni
kena g kfc ioi kot
masalahnya kalau dah kat ioi wat pe pergi kfc
byk lagi kedai n restoran lain kan
haha


 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida
Related Posts with Thumbnails

Photobook