25 March 2012

. : Majlis Pihak Lelaki : .

hello blog,
jumaat nikah
sabtu majlis pompuan
ahad majlis lelaki
isnin keje dan skola macam biasa ye.huhu
owh majlis lelaki di felda yang sama
aku PT 3,lelaki PT 2
eh tapi jgn tak tahu aku dan encik adam sesat !lalalala
dah aku lambat bersiap make up2 kononpas tu tak tahu umah pengantin
orang lain semua dah pergi
hp batri kong pulak tu dua2
cari sendiri la jawabnya
naseb baik jumpa
tapi merasa la round kg halaman sendiri.haha!
eh aku sejak form 1 duk hostel ye,pas tu aku tak reti bawa motor
(penah bawa  pas tu jatuh trus quit.huhu)
sebab tu aku tak tahu jalan sgt.haha

naseb baik pengantin lum berarak masa aku sampai.huhu

eh ape nama alat tu?gong ke?

balai PT 2 beria sey.huhu

hazeera ngantuks

haziq naik kete lain.dah smpi dulu

sepupu aku dan isteri dan anaknya
*eh ni sepupu gaduh2 masa kecik2.tapi mak dia kate aku selalu buli dia walaupun aku pompuan.haha

ha tengok.bersanding kat panas lagi.huhu

meja pengantin
mak andam yang sama daa

tepung tawar
*aku kali ni aku pun ada buat tepung tawar ni.aku pakai hentam je.jakun sey.masa adik ke3 aku tu aku tak buat.malu.huhu.tapi tak de gambar la pulak

family lelaki.baju seragam tu

sekian.


nota kaki:abis cerita kawen

. : Dessert Lada dan Bunga Kristal: .

hello blog,
kali ni nak cerita pasal dessert bentuk lada
ada sepinggan lada di meja pengantin

ha dah malam2 mak aku keluarkan.ada simpan skit tuk kitorang rasa
wah lada manis.huhu.(batang lada pakai batang lada betul ye)

mcm ni la isi dalam dia

jiran depan umah aku yang sponsor.dia buatkan
*diperbuat daripada kacang kuda yang direbus dan di tumbuk/blenda
campur tepung casturd,pas tu celup agar.rasanya ialah manis2 diluar dan rasa kacang di dalam.sedap!

yang ni pulak bunga telur,bunga kristal

eh tak sempat aku nak snap dekat2
mahal kot kalau beli kat kedai
ni mak aku tempah ngan jiran sebaris umah
murah skit dari kedai



nota kaki:pernah tak tgk bonsai bunga kristal macam ni?

. : Aktiviti kakak pengantin? : .

hello blog,
eh sebenarnya nak buat entry tajuk aktiviti pengantin
sesaje letak kakak di depan.sebab aku la kakak pengantin tu.haha
owh aktiviti kakak pengantin ialah amik gambar,jaga anak dan simpan duit salam keruk ke tempat rahsia.haha
eh kena hati2 sebab kenduri kawen kat sellau barang2 hilang
pencuri mengambil peluang.so kena hati2 ye
yang ni pulak aktiviti pengantin

ada ke gerak sana gerak sini lepas make up.eh duk diam2 sudah pengantin oi
aku nak snap gambar pun susah daa

aku suh dia tunduk sebab nak tgk shading eye shadow tu
pink-ungu-biru.mcm tu la lebih kurang

alamak.tak reti nak edit bagi ilang jerawat tu.haha.eh bukan tak reti tapi tak sempat

inai kedai.bukan inai tumbuk
*eh inai kedai cepat ilang berbanding inai daun tumbuk tu

baru aku tahu kalau nikah tiara ni ditelangkungkan
*kalau sanding berdiri macam ni

ha tgk aku beria amik gambar

malam pengantin bukak hadiah
*pengantin malas nk bukak semua.dia bukak sebahagian je

khusyuk nmpk

eh gambar pengantin cuci periuk aku tak amik la pulak
aterr dah simpan kamera dan nak mandikan anak2


nota kaki:byk kan aku amik gmbr.huhu

24 March 2012

.:Gambar Tetamu la pulak :.

hello blog,
eh sudah seminggu majlis berlalu
masih belum basi
owh tetamu ramai tapi ni gambar sebahagian je la
eh harap2 tetamu yang tiada dalam gambar tidak terasa(eh macam la diorang baca blog aku.haha)
tak kot.sbb diorang tak tahu pon.lalalala

family adik mak aku(pak cik aku le tu)

gambar randon.anak sepupu aku
*eh laki aku yang tgk kamera la pulak
sepupu,makcik,atuk
*diorang lepak2 bwh pokok daa

sepupu,adik ke3,mak aku(tuan rumah)
*adik aku tu tgh pegang anak(cucu) jiran ye,bukan anak dia.huhu
**eh tgk mak aku tgh masukkan duit dalam kotak.ewah2
***kat belakang tu khemah karaoke dan sedara mare kumpul bawah pokok.tak masuk dalam umah la pulaks

adik ke 4 dan kwn2

sepupu aku dan anak2 dia dan jugak kwn adik aku

anis anak kak long(sedara yang aku tak tahu nak describe ape hubungannya,eh sebenarnya aku lupa.tak pe yang penting sedara.huhu)

anak jiran mak aku-kak zura dan baby sofea

abg aman(sepupu aku) dan anak last dia-nadia yang rajin merewang

ha ni la tan dan liew from sarawak

mak cik aku ,sepupu2 ,tukar port dalam umah laks

cik gayah(kwn mak aku) dan cucunya(anak kwn aku)

kwn aku sejak tadika.anak 2.aku tunggu dia anak 3 dulu.tapi dia tunggu aku anak 3 lak.eh eh
tak pe kita tgk sape dulu(ntah2 dia kot.huhu)

ok dah siap,


nota kaki:sabtu ahad pun ada entry daa

. : Gambar Bersanding : .

hello blog,
aceceh masa adik ke3 aku kawen aku lupa nak copy gambar ke netbook aku siap2
so entry kawen dia skit je
kali ni aku dah copy gambar kamera adik ke2 aku ke netbook siap2
so sbb tu la byk gambar.haha
eh kamera adik ke2 aku,tapi aku yg snap gambarnya
so meh layan gambar2 yang disnap oleh aku,bukan photog ye

ewah2 tak sabar la tu nk jumpa laki dia.huhu

rombongan pihak lelaki

byk gak tol diorang buat.haha

eh nape ek kena sanding kat luar panas2 ni dulu b4 masuk dalam?
ha ni gambar dari fb sepupu aku.wei nmpk tak aku kat tepi tu bz?
kat tepi tgh jln smbil pegang kamera tu.amboi2.huhu
tgk tu nak naik pelamin pun ada tol lagi

ha dpt pun bersanding setelah menempuh lebih kurang 4 tol

makan la pulak.pengantin lelaki je tukar baju ye

ok lepas ni gambar lain lak
kalau bosan skip la ye


nota kaki:try abiskan cite kawen mgu ni

. : Nikah @ Surau : .

hello blog,
jom letak gambar hari jumaat lak
aceceh
letak gambar je la
gambar berlabel.huhu

aku snap dari belakang je.huhu

sama je tempat nikah 3 beradiks

eh kwn adik aku dari sarawak datang

budak2 main kat luar

haziq n mak su

eh mama pun ade.haha

hazeera baring

haziq tgh main ABC ngan sepupu aku.mak cik haziq la kan

hantaran pihkan lelaki

pengantin lama dan haziq

eh byk nya gambar,
layan kan je la


nota kaki:Jumaat 16 Mac 2012
Related Posts with Thumbnails

Photobook