16 March 2012

. : Facial @ Home: .

hello blog,
aceceh tahun lepas dah g facial tiap2 bulan
aterr penat la jugak kot
bosan pun ye gak
so tahun ni kita tukar
selang2 buat kat umah,n g facial gak
mari beli barang2 duu
owh aku buat pakai-asal-boleh-je
tak la skema sgt
ala buat kat muka sendiri je pun

eh nape la guardian ni xde member card
yang ada member card tuk warga emas adela.huhu

skit je
*ni lum masuk yang beli online n beli kat daiso

hada labo,span,black/white head excavator,nose strip

ok tomato n timun jgn dilupa

eh jap aku nak cite ni
kan ke aku slalu wat facial
so aku blaja la skit2 macam mana step2 tu
pas tu google skit,tgk youtube skit
basically step2

1-cleansing
2-scrub
3-steaming
4-extraction
5-mask
6-facial massage
7-toning,moistoriser,sun-block

macam tu la lebih kurang,paling aku tak reti ialah extraction
kalau cleansing,scrub,mask,toner,moisturiser tu macam biasa la
kalau face steaming tu pakai air panas baru mendidih
letak dalam magkuk besar,letak muka kita atas wap air panas tu,cover ngan tuala supaya wap2 tu tak pergi lain ,biar dia pergi kat muka kita je
aceceh.beria terangkan.haha
tomato tu konon2 aku nak sapu kat muka hari2,tapi kadang2 terskip jugak,masker aku ada beberapa jenis
yang avon tu,pas tu yang charcoal daiso tu,pas tu yang DIY tu,pas tu mask homemade iaitu tomato,yougurt+madu+oat,putih telur la
wah wah beria ye.yela tak buat kat facial spa so kena la buat kat umah
urut muka tu ada cara pakai jari dari bawah ke atas tu,aku ada gak yang alat urut muka tu,tapi tu la asal nak guna je,haziq n hazeera pun nak guna tu jugak.ayoyo
owh lagi satu lupa nak cakap,cuci muka kena pakai span,aku ada terbaca budak ni penah keje facial salon,dia cakap kena pakai span so aku pun beli la span n satu alat pembersih kat daiso tu
emm lagi..
emm..baru beli gak vit c powder sbb nak wat vit c serum
emm..lagi..
eh ada byk lagi aku nak beli-tapi-tunggu dulu-sbb byk dah tepek kan muka ni ha
ok sekian bebelan


nota kaki:tunggu bio-oil abis nak beli cosmoderm!

4 comments:

POSH76 said...

facial sendiri wajib every week...

mrs adam said...

patutla muka posh76 awet muda.heee

GOSIP ARTIS MALAYSIA said...

yg span tu tahu tak ada jual kat mane? guardian ada tak? jenama ape yer? plizz nk tahu

mrs adam said...

yang span tu saya beli kat guardian,jenama Guardian RM10,tapi ada lagi tempat yang byk pilihan span ni iaitu di daiso.best.byk pilihan

Related Posts with Thumbnails

Photobook