21 December 2010

\Dekorasi biskut bersama Chef Haziq\

hello blog,
tajuk yang agak poyo di situ
huhuhu
haziq ni kalau kat rumah mesti ada je aktiviti dia
tak boleh duk diam
tak de kerja cari kerja
selain bermain,menyepahkan rumah dll
haziq jugak menghias biskutnyer...

~serius je muka hias biskut.huhuhu~

bila mama dia tengok je
terus amik gambar la jawabnye,





nota kaki:laptop penuh gambar.huhu

20 December 2010

\Her first time\

hello blog,
selalu haziq je main kat playground
kali ni bagi hazeera pulak merasa
*padahal lum pandai jalan.huhu


~duk situ je~

~naik kete mainan pulak~

susah jugak nak jaga dua anak ni kat dalam kwsn playground tu
yela tu tempat kanak2 main
tak boleh la mak pak dua2 masuk
so mak sorang je masuk,jaga dua2
huhuhu
*ish susah tul nak taip entry ni si haziq kacau!
adoi,




nota kaki:hazeera dah boleh menapak 4 langkah

19 December 2010

\1st Lucky Draw Blog Suka Hati Aku\

hello blog,
tag dari muzai



1-Terbuka kepada semua blogger seluruh dunia dengan syarat ada address kat Malaysia.-OK

2-Menjadi follower blog suka hati aku. Yang ni wajib. No follow no lucky draw no luck lah jawabnya-DAH
3-Letakkan blog suka hati aku dalam blog list korang. Yang ni pun wajib. Senang nak tahu update terbaru daripada aku.-DAH
4-Copy & Paste banner lucky draw di atas dan buat entry pasal lucky draw ni pastu link kat entry aku ni. Buat tajuk "1st Lucky Draw Blog Suka Hati". Mesti letak banner dalam entry ye... Kalau suke boleh letak banner kat side bar korang dan link.. tapi kalau rasa macam menyemak, tak nak letak pun takpe...Kalau rajin boleh buat sticky post...-DAH
5-Bile dah siap entry korang tu, silalah letak linknye dalam ruangan komen entry ini.-DAH
6-Oh ya jangan lupa tag at least 3 orang kawan. nak tag lebih lagi bagus. make sure diorang tau diorang kena tag..-DAH

Fashya
Zahira
Cik Lily Putih

sekian penyertaan lucky draw dari saya,


nota kaki:hadiah dia best!

18 December 2010

\Contest Si Manjaku Comel\

hello blog,
tag dari ibu husna





1- jadi follower blog Masyimalo Heart -DONE

2- anda mempunyai blog sendiri.-OK
3- buat satu entry berkenaan contest si manjaku comel ni dan sertakan gamba Si comel anda yang paling comelll skalik -DONE


Si Manjaku Comel.muah2

4- tampalkan banner kat atas tue kat side bar dan entry korang.-DONE
5- last sekali tinggalkan link entry korang kat comment entry ni-DONE
6. Yang buleh join baby dari baru lahir hingga 6 tahun..-OK
7. tag rakan2 anda 5 org-DONE

Atia
Zahira
Ciare
Sumijelly
Zaila

sekian penyertaan contest dari saya,

17 December 2010

\mari membaca\

hello blog,
sifat membaca adalah bagus
kalau mamanya nak baca PaMa anak2 pun nak join jugak
tapi diorang tak nak la baca buku kanak2
diorang nak PaMa jugak!!
hohoho
so amikla PaMa yang lama bagi diorang sorang satuuu

~jangan koyakkan tau!~

~fokus nampak~

~beria tengok fesyen~


haziq suka kacau mama dia baca paper
hazeera pun sama
emm...anak2...




nota kaki:sabar je lah!

16 December 2010

\hasil rembatan di Muaz Textile\

hello blog,
hohohoho
hari yang cuaca lembab
adus menyampah.huhu
ok hari ni nak letak hasil rembatan di muaz textile


shawl rm4,rm5
tudung syria rm6
tudung instant rm5

tudung hazeera rm3(terus pakai)hehehee

inner rm2.80
1 colour-4 colour*semua ade*

peaceeeee....

lepas menghabiskan masa di jalan Tar
solat kat masjid kg baru
encik adam beli rotan rm2 kat kg baru
senang nak takutkan haziq
huuuuu
kesimpulan:bestnye dapat beli tudung banyak!






nota kaki:sekejap je dah tengahari!

15 December 2010

\Nasi Kukus dan Ikan Bakar @ Awan Besar\

hello blog,
sebenarnya tajuk tu nak tulis nasi kukus,ayam goreng berempah dan ikan bakar @ Awan Besar
tapi tak cukup panjang daaa..huhu
en.adam suka betul makan nasi kukus ni
ntahlah,sedap memang sedap
tapi asyik2 ajak makan kat sini je
*tak de variety langsung.huhu
dah beberapa kali makan selalu order ayam goreng berempah
hari tu makan ikan bakar dia sedap!nak try lagi la
haziq makan sayur je.dia tu mmg suka sayur dari ayam
bagus tul anak aku tu.huhu
kat R&R Awan Besar ni yang glamer di mataku ialah
satay kajang ,nasi ayam kampung dan nasi kukus la


~paling hujung sebelah kiri~

~menu:nasi kukus,ayam goreng berempah,ikan bakar~

~haziq~

~beratur panjang tu!~

kalau makan kat sini
bila2 masa pun nasinya sentiasa panas
nasi kukus ok
jom la try,




nota kaki:tgh terfikir macam mana nak kukus nasi.haha

14 December 2010

\Kedai tudung paling murah di Jalan TAR\

hello blog,
yahuuu.....
akhirnya encik adam bawa g jalan tar
hari tu last pergi masa nak raya
acececeh,dulu masa study hampir tiap minggu pergi jalan tar ni.huhu
misi:membeli banyak tudung
hahahaa.kejap je encik adam dan anak2 ikut
pas tu,haziq ngantuk.diorang tunggu la dalam kete sambil tido
daku pun tawaf satu jln tar
dan jumpaaaa.....

MUAZ TEXTILE
No.185,Tingkat G,
Globe Silk Store,Jalan TAR
50100 KL
03-26944030

*rajin kan aku salin alamat dari plastik kedai ni
huhuhu

~tudung murah!~

~banyak pilihan~

~cantik2,geram!~

~tengok haga betul2,RM3,RM4~

~belilah runcit dengan harga borong~

~first time amik gambar kat cermin jadi~

~tudung RM1 pun ade?~

mula2 aku dah tawaf kedai2 tudung kat belakang tu(area tudung nur kasih)
dah puas la jugak memikir nak beli yg mana
dah beli 3 helai tudung dah
pas tu terus jalan lagi
peh masa jumpa muaz textile ni
rasa best gile!
macam tak nak keluar dari kedai ni
hahaha*bengong*
rasa nak bagitau je semua orang jom beli kat kedai ni
sebab murah,murah dan cantik ok
bukan murahan.huhuhuhu
ok hasil rembatan entry lain la
sebab dan panjang entry ni
lagipun esok ku ade exam
huh




nota kaki:rase puas hati selepas shopping.huhu

\Kuda Baru @ Klinik Zuraidah\

hello blog,
hazeera dah injection setahun
emm..alhamdulillah..
haziq tengok doktor keluarkan jarum injection
lalu bertanya "tu ape tu?"
aceceh haziq...siap tanya eh kau
berat hazeera 8.5kg je
huhu tak berat mana,tapi normal la
klinik zuraidah dah ade kuda baru
opss macam bukan kuda ke,tapi gajah
tapi selalu orang panggil kuda la
yela kuda lama dah rosak,so diorang ganti la kuda baru
heee...
eh klinik zuraidah ni selalu ramai orang la
hari tu g amik nombor pas tu g sarapan dulu
dapat no 13,lepas sarapan dah no 11,so sekejap je la tungguuuuu
yahuuuuu

~haziq main kuda sorang,bg hazeera duk sekejap jek~

sekian bebelan pasal klinik zuraidah

nota kaki:lepas ni injection setahun setengah,lagi 6 bulan laaaa

13 December 2010

\watermelon milk shake @ Ayam Penyet\

hello blog,
huh aku n en.adam ni jenis setia
kalau makan asyik2 kat situ je walaupun byk je kedai makan kat malaysia ni
asyik2 ipoh station,baser,JM beriani,Ayam Penyet AP,nasi kukus awan besar
emm..balik2 kedai2 ni je la kitorang makan
fast food lain cite ok.huhu
ok ni gambar ayam penyet kat ioi
sedap jugak watermelon milk shake tu
*boleh minum tu lagi!

~daging rendang sapi tu sedap!~

~watermelon milk shake n milo ais~

dah beberapa kali makan ayam penyet ni,
pendapat aku:
-kalau nak order yg best:ayam penyet,ayam pop,ayam rendang sapi padang,sup rawan
-yang tak best:bakso,sup ekor
*bakso tu serius tak sedap!
*sup ekor cair,baik lagi ani sup utara!
apa2 pun pilihan utama:ayam penyet dan ayam pop!




nota kaki:kedai ayam penyet ni selalu tak ramai orang masa aku makan,terasa makan di rumah sendiri!haha

12 December 2010

\Rahimah's Kitchen Puchong\

hello blog,
Rahimah's Kitchen ni dekat2 ngan Ipoh Station
blah belakang,restoran ni lebih baru dari ipoh station
antara menu utama:nasi kukus ayam goreng berempah,nasi dagang,nasi kerabu,keropok lekor terengganu,nasi goreng kenyir dan mee sup
menu airnye pun menarik2
first time makan nasi dagang,sedap!
pasni boleh mkn nasi dagang kat sini lagi

~bersih,kemas,selesa~

~laki aku tu malas  nak layan aku amik gambar~

eh aku ni kalau tulis pasal tempat makan mesti tak letak alamat kan
haha
nak wat macam mana aku tak tahu alamat daaa
lagipun laki ku yang drive
tibe2 je dah sampai kedai
amik gambar dan makan...
heeeee



nota kaki:kalau google ade kot alamat.heh

11 December 2010

\Mini Car Ride @ IOI Puchong\

hello blog,
dulu dah pernah cerita kisah haziq
main kereta
mini car ride ni dulu ada banyak kereta
sekarang ada byk jugak,tapi kereta yang ada remote control ada 1 je!
huhu.tak payah g sini lagi
beli je kete macam ni tahun depan.huhu

~terpaksa naik kereta barbie!~

~hazeera sempat naik kejap~

berdekatan mini car ride ni ada mesin ogawa lagi
yang kena masukkan kad tu
bagus betul diorang ni,sambil tunggu anak main kete,parents boleh berurut,huhu
sekian bebelan pasal ioi,


nota kaki:kete lain tu kena pandu sendiri~sesuai tuk kanak2 yang dah besar 3-5tahun kot

09 December 2010

\Klinik Pergigian Puchong\

hello semua...
hohoho..
rawatan gigi mahal
oleh itu jagalah kesihatan gigi anda..

~ade skit je gambar~

KLINIK PERGIGIAN PUCHONG

4209A, 1st Floor,
Taman Paik Siong,
Batu 7 1/2, Jln Puchong
47100 Puchong,
Selangor Darul Ehsan
Tel : +603 - 8070 3582
Fax : +603 - 8070 6533
Mobile : +6016 - 205 0206
Email : enquiry@drnedu.com

senarai klinik gigi kawasan puchong:

Prestige Dental Care
22A-1 (First Floor), Jalan Puteri 1/4, Bandar Puteri, Puchong 47100, Selangor
p: 03-80603389 f: 03-80603389

TIEW DENTAL CLINIC
No 1, First Floor, Jalan Perdana 3/3,
Taman Puchong Perdana,
Bt 12 ¾, Jalan Puchong Perdana,
47100 Puchong,
Selangor. Darul Ehsan,
Malaysia.
Tel : +603-8061 5688
Fax : +603-8061 5688

32T DENTAL CLINIC
17-1, Jalan Merbah 3, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Phone: +603-80708085
Fax: +603-80768085
Mobile: +6012-9202886
E-mail: info@32tdental.com

KLINIK PERGIGIAN DR. HO DAN RAKAN-RAKAN

17A, Jalan Kenari 1,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03-58828228
H/P: 016-2748978

SUBANG ORTHODONTIC AND DENTAL SPECIALIST CENTRE
25-2, 1st Floor,
Jalan USJ 9/5N,
47620 Subang Jaya,
Selangor.
Tel: 03-80241002
Fax: 03-80244002

sekian,



nota kaki:mencegah lebih baik dari mengubati

07 December 2010

\bloglarian?\

hello bog,
pernahkah anda dengar bloglarian?
emm..daku pun baru dengar (baca)semalam
jom buat...tag dari muzai
cara2nya.....
1) Letak banner ni dan link kan ke http://bloglarian.blogspot.com/
DONE







2) Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)
saya suka berblogwalking kerana nak baca cerita ceriti kawan2 blogger especially pasal shopping,sales,tempat makan dan perkembangan anak2 yang comel2...ops tidak lupa jugak gosip2 terkini.hehe(24 patah)
DONE

3) Follow Bloglarian
DONE

4) Tag 3 orang atau lebih rakan
nak tag...
zaila
atia
munirah
DONE

5) sila beritahu rakan yang anda Tag melalui comment
DONE(jap lagi bagitau pas post entry ni)
6) Tinggalkan link post anda di comment entry ini...
 DONE(jap lagi comment pas post entry ni)


7) peserta akan di listkan ke dalam BlogLarian mengikut turutan..

8) tiada tarikh tutup buat masa ini




\hanya\

hello blog,
ini kisah lucu
haziq panggil hanger--->hanya
kelakar2!
hanya...?huhu
haruslah mamanya betulakna--->h.a.n.g.e.r
hanger
last2 tahu pun sebut!
selain untuk menggantung baju
hanger haziq juga digunakan untuk....

~haziq ajar hazeera~

macam2 la anak2ku.....




nota kaki:beri kebebasan anak explore!

06 December 2010

\Yes\

hello blog,
yes
hahaha
ni saje je letak tajuk yes
macam iklan yes.com.my tu
huhuhu




emm..bagus ke yes tu?entahlah...yang penting daku masih setia ngan tm,panggilan percuma u!
huhuhu
*tibe2 je promote tm
ok sekarang bukan nak cerita pasal yes atau tm
tapi pasal......
tadaaaaa
.
.
.
.
.
yes!
berat badanku dah 55kg!
ceh setelah hampir 4bulan dia statik 57kg je,akhirnya dapat jua daku bmi normal
lalalalalala
emmm....
tapi nak turunkan ke 53 pulak...
hahahahaha
ok berat 55 ni aku nak tengok  2 kali kat mesin penimbang
emmm..nanti nak suh encik adam verify
dan amik gambar..*mesin penimbang tu
hahahaha
*gila*
ok sekarang mood hepi sebab berat badan dah ideal!
babai




nota kaki:usaha tangga kejayaan!
Related Posts with Thumbnails

Photobook