My Nuffnang

28 January 2019

Tengok Wayang dengan TNG E-Wallet

hello blog,
cuti sek bln 12 xde g memana pun
sbb bln 11 dah g melaka n lumut kan
bln 12 hanya g perpustakaan,blk kg dan tgk wayang je
ni aktiviti last cuti sek
tgk wayang
mula2 nak g tgk kelip2 kat kuala selangor,tapi dgn kondisi perut aku yg membesar ni,kita postpone la ye.huhu


nmpk tak aku sipi2 kat cermin tu.huhu







tgk transformer
guna e-wallet TNG,buy 1 free 1
31/12/18 ni last
dan kami g hari last ni la.haha
alkisah aku bz budak2 nak daftar kolej
mmg setiap akhir dan awal tahun bz,xleh cuti
ok done tgk wyg b4 bersalin
sekian cerita
 

27 January 2019

Longwan dan Soru Station @ Kota Damansara

hello blog,
gambar2 beli brg sek

hari tu dh beli kat gemas,
lps tu cari kat longwan plak
maklum la semua kedai aku survey.haha
pasaraya kat gemas,hari2,the store
ok kali ni g longwan plak ye
ada kasut getah rm9.90


ok dh siap beli brg sek
tak beli byk,beli mana yg perlu shj
baju sepasang je,yg thn lps boleh pakai lagi
beg masih elok
jadilah pengguna yg bijak
tak yah nak ajar anak tahun baru je semua baru
aku dulu tak mcm tu,anak2 pun tak mcm tu,beli yg perlu shj

ok.dh jom makan kat sini lak

g kedai ni sbb nmpk iklan kat fb.huhu

beratur pjg




ya ampun
laki aku order platter yg paling besar plak oi
aku suruh order yg kurang besar,sbb anak2 bkn kuat mkn,aku pun tak leh nk mkn byk


rm48

air rm10

nah.air giant tower katanya
air biasa.cuma dlm bekas luar biasa

boleh la sedap
pelbagai makanan dlm satu platter plak tu
order pun cpt smpi
 

26 January 2019

Selamat Pengantin Baru Ika & pasangan

hello blog,
bulan 12
ada 2 jemputan kenduri kawen

yg ni hari sabtu
dekat cheras
anak kawan kelas master upm dulu

otw.hari ahad plak

kat Rasa,Selangor


balik kenduri,singgah rawang tgk baby kedua kawan,novi

selamat pengantin baru ika!
semoga kekal hingga ke syurga
*gmbr tak ikut turutan.huhu

sekian cerita

 

25 January 2019

Terima Kasih Tesco Malaysia!

hello blog,
skrg tak larat nak beli brg dapur
so order online je la
selalu pakai tesco online
penah sekali try Happy Fresh,tapi aku tak suka
ada ke dlm byk2 byk aku order tu,14 barang tak de!
gila ke apa
tesco online paling2 xde brg 3-4 brg je la xde,ni 14 brg xde,baik aku g beli sendiri oi happy fresh
im not happy,and the item also not fresh
so xnk lagi guna happy fresh,uninstall apps terus.hahaha
tesco online
aku selalu pilih brg kat promotion punya section
berbaloi la jugak
hantar sampai depan rumah,cas penghantaran rm3 je


antara brg
sekali sekali je sempat snap oi

alamak anggur tanpa biji katanya

tapi ada biji?ayoyo

so being me
tak puas hati aku komplen la
aku bkn viralkan pun
aku komplen kat website tesco je
aku ckp ni dah mcm tipu pelanggan
jelas2 tulis "anggur tanpa biji"
tapi ada biji.ape ni.huhu
aku komplen bukan minta ganti pun
tapi utk future improvement
jgn la tesco terus menipu pelanggan.huhu

TAPI..
:
:
:
:
:
:
:
selang beberapa hari ada org tesco tel ckp nk hntr brg
aik aku cakap aku xde order barang
rupanya dia nak hantar anggur tanpa biji yg sebenar.hahaha
hurmmm
dah org hantar 
aku ambik je la
tq tesco malaysia!
hehehe


ha ni la anggur tanpa biji org tesco hantar

aku ni memang jenis cerewet beli brg
biar berbaloi dengan harga
yela bukan org kaya oi
so klu beli tesco online ni,mmg aku check satu2 brg b4 bayar
setakat ni aku ok je la dgn tesco online
walaupon kdg2 ada beza harga skit dengan yg kita pilih brg dan kita byr tu
tapi kira give n take je la,xde la aku g komplen bagai(walaupon niat nk komplen tu ada.haha!)
cuma satu hal yg pasal anggur ni je la.mmg aku tak puas hati
sbb rasa ditipu oi.huhu
ok la setel hal anggur
sekian cerita
 

24 January 2019

Koleksi Squishy Hazeera

hello blog,
gambar sesaja

squishy!

ni ha sekotak
aku kira2 roughly dlm 100+ oi harga dia
hukhuk.tercekik
ada yg dia beli pakai duit sendiri(dia bisnes kat sek + duit belanja sek)
ada yg aku belanja,ada yg adik aku belanja
gitu la

kedai depan the store

lepak sementara tgu the store bukak


yeay.the store dah buka


masuk the store nak tgk kain skirt sek hazeera
pengawas perpustakaan
kain nya lain dari kain sek
tapi kedai dlm the store ni mahal la plak
lgpun saiz hazeera xde
so hazeera kata xpe,beli lain kali je
pas tu kwn aku kata kat pasaraya grand buy ada
beli kat grand buy je la
murah rm25 je
yg dlm the store rm39
jadila pengguna yg bijak!
huhu
 

23 January 2019

Kelas renang @ Pusat Aquatik Shah Alam

hello blog,
mulai bulan dis 2018
anak2 masuk kelas renang plak
taekwando dah berenti,cukup la 5 tahun berkelas taekwando
anak2 dah boring
so jom la kita masuk kelas renang plak


yg ni haziq kelas badminton
ahad pagi

sementara anak2 kelas,mama nak survey buku rujukan anak2
beli buku kat SPP sbb diskaun 20%
klu xde buku kat SPP baru g pustaka rakyat
diskaun 10%

anak2 kelas renang
mak pak dating ,makan kat kedai kat pusat aquatik tu je.haha




minggu lain,mkn kat sini lagi
aik x boring ke.haha




yg ni kena terjun
hazeera takut.huhu

kat sg buloh ada gak kelas renang
tapi harga 2x ganda la
so kami decide ke shah alam
seorang rm70 utk 4x kelas(1 jam 1 kelas)
kira ni la paling murah aku survey
kelas dengan Ombak
Kelab Renang Ombak
so far setakat ni nmpk ok
pengurusan ok,cikgu2 ok
owner melayu
byk gak haziq hazeera improve walaupon baru g 4 kelas
ok la tu je cerita kelas renang
sekian
 
Related Posts with Thumbnails

Photobook