30 June 2011

Coklat,Lego dan Tabung

hello blog,
mak ngah bagi coklat
yeay
coklat besar...
makan banyak hari pun tak abis2 daaa
opss ada lagi tau
kat alamanda haziq pau mak ngah
tapi tak de gambar


smarties besar

yeay
dapat pun mama belikan haziq lego
mama ada baca lego bagus untuk kanak2
tanak liat pun bagus.tapi lum beli lagi
haziq beria main lego
mama nak beli lagi satu la kot

tapi lego cap ayam daa.huhu
ps:papa LEGO ori plss

mama ni kan semua dia nak beli
kadang2 papa perli nak sewa lori ke nak angkut shopping komplek
itu melampau.huhu
dan haziq dan hazeera dah ada tabung sekarang...
yahooo...
awal2 ada tabung haziq tanya mak2 sedaranya n neneknya;"ada syiling tak?"
ayoyo mintak duit orang pulak daa.huhuhu

yeay tabung thomas n friend
*mari menabung!


sekian bebelan,



nota kaki:wishlist yang panjang

29 June 2011

Model McD Rejected

hello blog,
adoi susahnya nak suh diorang ni bergambar ngan patung mcD

hazeera
McD IOI Mall Puchong

sarapan
McD Puchong Permai

siap kena paksa
*gambar tak jadi2 jugak!


gambar je,


nota kaki:er..er..

28 June 2011

Gaya kanak-kanak comel

hello blog,
opss sila muntah
comel konon..hehehehe
comel di mataku.huhu
entry gambar2...

main petang2

layan youtube

kacau barang2 mama
*conteng tangan pakai pen merah

nak bergambar jugak
*obses kereta

sebelum kena injection

layanzzz,


nota kaki:banyak entry tertangguh.huhu

27 June 2011

'Nampak' kurus di KFC

hello blog,
baca entry ni betul2 ye
'nampak' kurus ,bukan kurus betul2 pun!huhu
owh kfc idaman ku selalu
konon nak diet,nak katekan tidak kepada kfc
tapi hampeh
skit2 kfc,dah la kfc puchong prima 2minit je dari umahku.huhu
ni gambar ke kfc bersama adik2 aku
yang tak de mak ngah di sarawak,dan pak teh yang temankan nenek

tunggu order

ni la gambar yang 'nmpk' kurus
*bila la nak kurus betul2!

haziq buat kfc macam rumah sendiri
kena marah-merajuk-dipujuk oleh mak tam

haziq dan hazeera gembira
*boleh buat onar,papa tak boleh nk marah sebab banyak mak sedara jadi penguambela diorang

sekian laporan bergambar,




nota kaki:bila mahu kurus?

26 June 2011

Taman Jaya,depan Amcorp Mall

hello blog,
hari tu mama ada facial kat amcorp mall
facial kul 12,tapi dah sampai awal
so dapatlah haziq main2 kat taman depan amcorp mall tu
yeay


gaya hazeera

hazeera main semua

tasik tempat orang pancing ikan

haziq main dengan ditemani mak ngah

ada gelongsor dan tempat panjat2 yang tinggi

owh mama pergi facial dengan mak ngah
mak ngah banyak jaga haziq main kat taman permainan
tempat main yang best
ada tempat senam orang dewasa jugak
orang pancing ikan dapat ikan
nampak real real tu.*huh jakun



nota kaki:asik2 taman permainan.adoi

23 June 2011

Perkembangan anak-anak

hello blog,
perkembangan anak2 perlu tulis dalam blog untuk rujukan masa depan
mak aku tak tulis pun perkembangan anak-anaknya yang tujuh orang itu,*tapi dia ingat semua~~ingatan yang kuat
tapi aku tak mempunyai ingatan yang sekuat mak aku
so aku kena tulis.huhu
haziq~~~
*haziq semakin besar,semakin faham bahasa,tapi masih teramat manja dan kuat menangis kalau kehendaknya tak dituruti
*haziq selalu ingat pasal cerita2 di tv,tarikh ,hari dan bulan(tapi dia belum tahu hari lagi,pakai sebut je),contoh:
"mama petang ni ada cite pabila esok?"(cite pabila esok=cite nora elena,sebab lagu dia dan bila esok)
"hari khamis ada cite hantu"
"hari sabtu pergi taman permainan",
"bulan 7 tempah kek bentuk kete"
*haziq suka naik kereta remote kontrol yang naik 10minit kena bayar RM5.adoi .2 anak rm10 ye.huhu.dah tu dia ingat kete tu ada kat carefour puchong yang jaraknya 7minit dari rumahnya
*haziq ikut perangai mama suka tengok iklan2 di tv dan suratkhabar/pamplet dan sewktu dengannya,lepas tu dia akan cakap"papa nak beli ni?"(bila tengok iklan syampu lelaki),"mama nak beli ni?"(bila tengok iklan safi rania) dan semua iklan pun dia tanya.penat nak jawab daa.pas tu nak try biskut baru la ,contoh nak beli biskut Mr Munchy sbb ada dalam iklan(apakah?)
*haziq dah pandai bila tengok guardian di mana2 cakap ngan mama"mama nak masuk sini tak?"(adoi)
*tengok pamplet guardian yang ada sale 44% tu nampak handiplus gambar doraemon,dia cakap"haziq nak beli ni"(padahal dia tak tahu pun ada kegunaan benda yang dia nak beli tu)
*haziq tak suka makan,dia seperti mengamalkan diet.suka makan buah,bijiran sarapan,biskut,coklat ,vitamin,dan air milo sedap
:
:
:
:
:
:
:
:
:
hazeera ~~~
#hazeera dah semakin besar,nak banyak bercakap dan ikut semua yang orang cakap
#suka main ketuk2 keyboard laptop mama!(yang ni aku geram)
#dah pandai panjat meja nak amik barang(macam abangnya)\
#dah pandai lawan abangnya sikit2(untuk defend diri tak pe)
#suka makan,dan suka sepahkan makanan(yang ni aku marah bab sepah2)
#masih kuat menyusu badan tapi kalau abangnya dapat botol susu berisi anmum dia nak jugak,tapi dia botol kecik.dia minum kejap je pas tu cari nenen,bf sampai pegang botol susu anmum(apakah?)
#mewarisi abangnya,suka sepahkan rumah dengan mainan,buku dan kaler
#suka kaler2 buku,kaler comot ye(dia nak kaler buku betul yang ada gambar dan ABC,bukan buku kosong ye)*perasan dah besar la tu
#dah faham apa orang cakap,pandai merajuk jugak
:
:
:
:
ok entry dah panjang boleh stop,
/
/
/
/
nak letak gambar tapi tak leh upload daa
kenapakah blogger.com?




nota kaki:sayang anak2

22 June 2011

Photobook Murah

hello blog,
serius murah
ni bukan main-main.huhu*tibe2 ayat yang sangat serius

40 pages imagewrap large landscape/potrait photobook by Photobook Malaysia


aku ni memang jenis buat kajian kupon2 ni.huhu
so ni memang berbaloi beli
cadang nak beli untuk gambar2 2011
expired feb 2012 okey
jom beli
klik sini untuk beli,






nota kaki:jom daftar groupon
nota kaki 2:encik adam saya mahu beli,boleh kah?

Survey Tadika di Puchong

hello blog,
hohoho,haziq dah skolah
tapi aku ada amik gambar dia sekali je masa hari first,tu pun belum masuk laptop lagi gambarnya
alkisah bz wat assignment
dapur tak berasap,rumah tunggang terbalik.
ok jom cerita pasal survey yang aku buat .owh nak masukkan anak ke sekolah haruslah buat survey dulu
opss ni survey bulan 12 tahun lepas.aceceh.masih boleh consider lagi kot
aku survey di internet je,pas tu call mana2 yang aku berkenan
kebanyakkan tadika amik kanak2 umur 4-6tahun ye
yang amik budak 3 tahun tak banyak.adoi
ok ni senarai yang aku copy-paste-save-dalam-word-copy-paste-semula-ke-dalam-entry-ni

1-Tadika Krista (sebulan rm250)
Krista Pusat Bandar Puchong
No 71, Wawasan 2/12 Pusat Bandar Puchong 47100 Puchong
03-58823518

Krista Bandar Kinrara
No 106, Jalan BK 5/11 Bandar Kinrara 47100 Puchong
016-3636645
Krista Puchong Utama
No.31 Jalan PU 5 Puchong Utama 47100 Puchong
0169292893
Krista Bandar Puteri Puchong
49, Jalan Puteri 10/13 Bandar Puteri Puchong 47100 Puchong Selangor
012-2202650

Krista Taman Puchong Hartamas
76, Jalan PH2 Taman Puchong Hartamas 47100 Puchong Selangor
03-80627030
Krista Taman Saujana Puchong
No 1, Jalan SP 10/6 Taman Saujana Puchong 47100 Puchong Selangor
03-80684181 / 012-6931008
Krista Bandar Bukit Puchong 2
No 21, Jalan BP 11/10 Bandar Bukit Puchong 2 47100 Puchong, Selangor
012-6931008
2)Little Caliph Kindergarden
LITTLE CALIPH PUCHONG(TADIKA RESTU IBU)
No. 2, Jalan BK 5/11, Bandar Kinrara
47100 Puchong, Selangor
Person In Charge : Nur Afni Bt Jamal Ab. Nasir
Tel: 017 - 971 7212
E-mail: restuibu.littlecaliphs@gmail.com
3-El-Khawarizmi Little Muslim
No. 1 Jalan Prima 2/3 & No. 2 Jalan Prima 2/4, Taman Puchong Prima, Selangor.
4-CIC(Children Islamic Centre)
CIC Taman Tasik Prima,
No 5-2 & 6-2, The Wharf, Jalan Tasik Prima 5/1,
Taman Tasik Prima, Puchong
(Above Klinik Alam Medic and My Mydin)
Yuran masuk:rm460(program2-3tahun,playschool)
Bulanan:rm250
5-Q-Dees(ada mandarin)
No 197, Jalan PP1/2, Taman Putra Prima, 47100 Puchong, Selangor.
019- 222 5149, 603- 8060 5360
Yuran rm290 sebulan

6-Tadika PASTI
NO 1 JLN WAWASAN 2/20, PUSAT BANDAR PUCHONG
TEL: 03-5882 2924 (OFIS), 019 2617276 (KAK YAH),
013-341 7204 (EN.SYED)
Yuran daftar rm170
Rm67sebulan

7-REAL Kids(CEC)
No. 25-27, Jalan Putra Indah 9/16, Putra Heights, 47650 Subang Jaya.
03-5192 0513
Lot 5500, Jalan Kasawari 6, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong
03-8075 7686

No. 61, Jalan Puteri 10/3, Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong.
03-8060 5414

8.Genius Aulad
52-1 Jalan Puteri 1/4, Bandar Puteri,
Puchong, Selangor,Malaysia
bputeripuchong@geniusaulad.com.my
03 - 8063 5351 (tel)03 - 8063 5350 (faks)
017 - 6201 663(hp)

9-Smart Soleh Integrated School
Smart Soleh Puchong
No. 51, Jalan PU5, Taman Puchong Utama,
47100 Puchong, Selangor DE
Tel: 019-2333908

10-Smart Reader
Smart Reader Puchong
No. 14A (1st Floor), Jalan Tempua 2A, Bandar Puchong Jaya
47100 Puchong, Malaysia
0380766757

owh sangat banyak tadika yang tumbuh bagai cendawan di puchong ni
ni aku senaraikan yang glamer2 je.huhu
ada jugak tadika lain yang biasa2(pada pendapat aku) tapi aku tak letak dalam senarai ni
sebab panjang sangat daa
lagipun yang aku tak senaraikan tu kadang2 xde website sendiri
owh..
encik adam nak anaknya masuk tadika yang islamic+english+dekat dgn rumah
so senarai pendekkan dari 10 diatas,tadika pilihan ialah:
-G.A
-CIC
-Smart soleh

selepas senarai pendekkan kenalah telefon satu2 tadika tersebut untuk bertanya maklumat lebih lanjut
owh cerita pasal telefon di entry lain
sebab entry ni dah panjang daaa
ok jom tepek gambar photoshoot utk selingan entry ni,
*cerita photoshoot di lain entry jugak

sekian,


nota kaki:panjang proses pemilihan.huhu*ibu bapa yang cerewet,byk cekadak

21 June 2011

"Contest by Ciare Baha:Priceless moment with my baby"

hello blog,
jom masuk contest by Ciare Baha

hadiah tajaan alaanggun butik

gambar pilihan untuk contest ini ialah.. 

Haziq with his papa-Priceless moment with my baby

Nama anak:Muhammad Haziq b. Muhammad Adam
Umur:2 tahun 11 bulan
Tarikh lahir:17 Julai 2008
Tempat Lahir:Hospital Putrajaya


sekian penyertaan contest dari saya,



nota kaki:jom masuk sama2

19 June 2011

Bebelan malam

hello blog,
adoi.mama nak buat assignment la haziq
tapi haziq kaco mama ayoyo
naseb baik hazeera dah tido
opss nanti mama tak tdo hazeera bangun pulak
hoho setiap minggu aktiviti full,facial la,photoshoot la,slimming la(trial je)
emm..
banyak nak tulis tapi tulis skit2 je la.haha
ok xpe esok mak ude haziq datang
import bibik dari kampung.opss.bukan bibik ye,mintak tolong adik aku jaga anak aku sementara aku boleh setelkan assignment
haha.bagus kan.
rasa nak beli tablet pc...
tapi macam bukan keperluan,lebih kepada kehendak.haha
emm..tengoklah nanti
rasa nak belikan haziq kete yang ada remote control tu,tapi kena beli dua la pulak
kalau dua dah lapan ratus.
tadi cakap ngan haziq mama boleh beli satu je,boleh tak kongsi ngan hazeera dia jawab tak boleh
aceceh..tak boleh tak payah beli la ye.huhu
kat website mydear kate warehouse sale diorang 30jun-10julai ni!
wah wah *tengah fikir nak beli ape
##owh teruk gile aku ni,semua nak beli!
lagi satu hari ni gembira sebab masa pakai seluar jenas terasa longgar semacam
haha.tak tahula perasaan atau perasan
tak timbang lagi,sebab malas nak tengok angka yang bukan target aku tuh!
haziq ni dah besar,ikut perangai aku skit2
dia tengok majalah ada iklan body syampu upin ipin
terus cakap kalau body syampu dia dah abis dia nak beli body syampu upin ipin warna oren
ewah2!
hazeera pulak nak cuba2 tekan keyboard laptop.ayoyo.
owh lupa pulak nak tulis haziq dah skola,tapi gambar lum ada
baru seminggu skola.aceceh skola 3 tahun tak leh nak masuk genius aulad ye sebab genius aulad amik 4 tahun -6 tahun
so skola kat smart soleh puchong
lagi..
photobook dah siap tapi lum amik gambar nak tunjuk kat blog
gambar photoshoot jugak dah siap,next week sampai
aceceh...macam2 kan aku ni,photobook la,photoshoot la..
emm...tak sangka dapat buat photobook harga ratus2 tu,*tapi aku beli kupon ye,50 hengget je,harga sebenar rm278.berbaloi2.huhu
emm..photoshoot jugak beli kupon..99 hengget je,harga sebenar rm300,2 jam outdoor photoshoot+100pcs 4R print+1pcs 8R print+DVD,tempat dan masa kita tentukan sendiri
detail dan gambar di lain entry ye.ni jugak berbaloi2!huhu
yeay angan2 nak photoshoot di anniversary ke4 tercapai.huhu
tahun depan berangan nak studio photoshoot pakai baju pengantin,haha
semoga ni pun tercapai.huhu
emm..apa lagi yek
ha nak tengok wayang bawak anak2..tak tahulah boleh ke tak.harap2 haziq dan hazeera ok
tengok wayang pun beli kupon ye,separuh harga
*ok aku dah gile kupon sekarang!
tapi serius memang untung beli kupon2 ni sebab harganya kurang dari harga biasa
dan cerita last ialah 2 julai ni nak pergi event hada labo di Full House Sunway Giza
lalalala..selamat dapat daftar 100 terawal.yabedabedooo
sekian bebelan malam seorang ibu yang tengah tunggu anaknya tido sebab nak stay up buat assignment,


nota kaki:nak perah otak buat assignment..

16 June 2011

Aktiviti Di kampung

hello blog,
owh fikiran bercelaru
banyak kerja,tak cukup masa.ayoyo
banyak kerja tapi nak main fb jugak
banyak kerja tapi nak wat blog jugak.huhu
adoi.ape2 la
semoga dapat siapkan kerja mengikut waktunya.*sila buat ye.
owh jom layan gambar anak2 aku kat kampung felda
opss aktiviti di kampung tiada la masuk kebun buah atau pancing atau mandi sungai
ni kampung moden.hahaha


gambar atas:main basikal ngan mak ude
gambar bawah:g tangkak nampak ketapi
*terus haziq kate"haziq tak penah naik ketapi"

hazeera sepahkan umah
mak su/mak ndak/mak tam kemas
(ulang 5x sehari)

baca buku ngan pak teh
tgk tv layan maharaja lawak

main kete mujahid,tak kan nak bawa balik kete dari puchong pulak.
makan aiskrim tak bagi mama

sekian bebelan aku yang kerja,



nota kaki:anak2 pulak makin aktif.adoi

13 June 2011

Restoran Nasi lemak USJ

hello blog,
adik2 aku datang haruslah jejalan
pas tu g makan
owh jejalan malam
sebab siang aku ada kelas.huhu
owh aku suh encik adam bawa kat kedai makan yang best
ala-ala kedai mamak tapi bukan kedai mamak
*maksudnya nak kedai yang suasana happening macam kedai mamak tapi bukan kedai mamak
(owh fahamkah apa yang aku maksudkan)huhu
dia bawa g sini

Restoran Nasi Lemak USJ

suasana kedai dan adik2(4 je ,lagi 2 kat kg temankna mak aku)

bubur,bil,hazeera

papa suapkan hazeera bubur

nasi lemak,bubur

owh baru persan aku tak amik gambar lamb chop dan fish n chip
owh restoran ni banyak menu
ade char keuw teow penang,sate,bubur,western etc
TAPI masa kitorang pergi ni kul 11 lebey semua dah abis daa
yang ada cuma nasi lemak,bubur,lamb chp 1,fish n chip 1
ayoyo..
emm..order je la apa yang ade
lamb chop dia bagi separuh harga sebab portion lamb tu kecik
siap bagi percuma mushroom soup n garlic bread lagi.huhu
nasi lemak yang sedap,harga rm6.50 ke rm6.70 macam tu la
fresh oren yang sedap tapi lambat siap,




nota kaki:yang penting berkumpul ramai2.huhu

09 June 2011

Mini Steamboat at Foodcourt Maju Junction

hello blog,
owh hari tu berdating dengan munirah di kl
konon2 nak g kg baru tapi hujan la pulak
so decide g maju junction
foodcourt maju junction ni best jugak
dulu2 masa student selalu g
tak tahu la sekarang ni best lagi ke tak
yang pasti weekdays ramai orang,sebab orang kerja ramai makan kat situ
aku g hari sabtu tak ramai daa
oppss  aku mmg suka tmpt tak ramai orang.haha
mini steamboat ni aku suka makan kat sini


-kuah sup atau tomyam
*nak ikutkan aku nak kuah tomyam tapi sbb nak kongsi ngan anak2 kenalah pilih sup
**opss bukan tak nak order dua,tapi anak2 aku tak kuat makan,aku pulak nak diet tak leh makan bebanyak,kang kalau order dua,diorang mkn suku aku makan satu tiga perempat pulak.so baik beli satu je.huhu

-encik adam beli mee kari

-mini steamboat kedai hujung sekali.
*masih tak berubah sejak dulu.huhu

-suasana tak de orang.hari sabtu katekan
*kalau bulan pose,penuh sampai tak cukup tempat nak berbuka

-munirah,haziq,hazeera

-lepas tu jejalan,nampak kereta mestilah diorang nak naik

owh kesimpulannya,foodcourt maju junction masih tak berubah
maju junction pun masih macam gitu jugak
owh dulu student g jalan kaki je dari ukm kl tu
sekarang naik kete kena bayar parking lima hengget duk sejam lebey je.eh mahal jugak eh.berkira.huhu



nota kaki:tiada wayang di maju junction
Related Posts with Thumbnails

Photobook