23 June 2011

Perkembangan anak-anak

hello blog,
perkembangan anak2 perlu tulis dalam blog untuk rujukan masa depan
mak aku tak tulis pun perkembangan anak-anaknya yang tujuh orang itu,*tapi dia ingat semua~~ingatan yang kuat
tapi aku tak mempunyai ingatan yang sekuat mak aku
so aku kena tulis.huhu
haziq~~~
*haziq semakin besar,semakin faham bahasa,tapi masih teramat manja dan kuat menangis kalau kehendaknya tak dituruti
*haziq selalu ingat pasal cerita2 di tv,tarikh ,hari dan bulan(tapi dia belum tahu hari lagi,pakai sebut je),contoh:
"mama petang ni ada cite pabila esok?"(cite pabila esok=cite nora elena,sebab lagu dia dan bila esok)
"hari khamis ada cite hantu"
"hari sabtu pergi taman permainan",
"bulan 7 tempah kek bentuk kete"
*haziq suka naik kereta remote kontrol yang naik 10minit kena bayar RM5.adoi .2 anak rm10 ye.huhu.dah tu dia ingat kete tu ada kat carefour puchong yang jaraknya 7minit dari rumahnya
*haziq ikut perangai mama suka tengok iklan2 di tv dan suratkhabar/pamplet dan sewktu dengannya,lepas tu dia akan cakap"papa nak beli ni?"(bila tengok iklan syampu lelaki),"mama nak beli ni?"(bila tengok iklan safi rania) dan semua iklan pun dia tanya.penat nak jawab daa.pas tu nak try biskut baru la ,contoh nak beli biskut Mr Munchy sbb ada dalam iklan(apakah?)
*haziq dah pandai bila tengok guardian di mana2 cakap ngan mama"mama nak masuk sini tak?"(adoi)
*tengok pamplet guardian yang ada sale 44% tu nampak handiplus gambar doraemon,dia cakap"haziq nak beli ni"(padahal dia tak tahu pun ada kegunaan benda yang dia nak beli tu)
*haziq tak suka makan,dia seperti mengamalkan diet.suka makan buah,bijiran sarapan,biskut,coklat ,vitamin,dan air milo sedap
:
:
:
:
:
:
:
:
:
hazeera ~~~
#hazeera dah semakin besar,nak banyak bercakap dan ikut semua yang orang cakap
#suka main ketuk2 keyboard laptop mama!(yang ni aku geram)
#dah pandai panjat meja nak amik barang(macam abangnya)\
#dah pandai lawan abangnya sikit2(untuk defend diri tak pe)
#suka makan,dan suka sepahkan makanan(yang ni aku marah bab sepah2)
#masih kuat menyusu badan tapi kalau abangnya dapat botol susu berisi anmum dia nak jugak,tapi dia botol kecik.dia minum kejap je pas tu cari nenen,bf sampai pegang botol susu anmum(apakah?)
#mewarisi abangnya,suka sepahkan rumah dengan mainan,buku dan kaler
#suka kaler2 buku,kaler comot ye(dia nak kaler buku betul yang ada gambar dan ABC,bukan buku kosong ye)*perasan dah besar la tu
#dah faham apa orang cakap,pandai merajuk jugak
:
:
:
:
ok entry dah panjang boleh stop,
/
/
/
/
nak letak gambar tapi tak leh upload daa
kenapakah blogger.com?




nota kaki:sayang anak2

2 comments:

Kak Aya said...

hmm bagus juga, kan simpan rekod tentang anak-anak di blog, sekurangnya boleh share dengan ibu-ibu lain juga

mrs adam said...

a'ah Kak Aya,tulis kat blog untuk rujukan masa depan.hehe

Related Posts with Thumbnails

Photobook