31 August 2013

Review Burger Bakar Rawang

hello blog,
ya ampun belum cukup puasa 6
mcm mana nak raya ni.huhu
aku cuti puasa 3 hari je.haha
dah siap ganti,tinggal 2 hari lagi nak cukupkan 6 hari
asik2 jamuan raya la open house la.adoi
tak boleh jadi ni,ahad n isnin ni musti puasa.harap2 lambat period
eh ni cite burger bakar ke cite puasa 6.haha
ok jom letak gambar burger bakar rawang
aku biasala kalau nampak kat fb  je sibuk nak try.huhu
so jom makan burger bakar rawang!
tapi aku g yang cawangan puchong la.

cop2 iklan sekejap.ni gambar karipap gergasi

satu rm2.50,kat pasar malam puchong prima.rasa karipap la.tak de beza pon.cuma ia besar

ha inilah burger bakar rawang!sedap ok!

aku dah penah try burger bakar kaw-kaw,di mana testimoni aku ialah ia tak sedap.
tapi burger bakar rawang ni sedap!
mmg puas hati makan.dan mahu cuba lagi
aku suh kawan aku cuba dia pon kate sedap

ni menu2nya
macam2 ada

banner pon nak snap

burger bakar rawang in da making

aku n laki aku makan isabella dan burgembira
*macam2 nama burger bakar rawang ni,hot chic la,ombak rindu la,valentine la
**tapi kan aku ada tak suka nama 1 burger ni,ada ke namanya madu tiga!
hai burger bakar rawang,i think u should change your burger name la.huhu

kasi tunjuk skit

ya ampun .daging dia la sedap

ni la aku n laki aku makan.masa ni cuti sek.anak2 kt kg

aku nak try lagi burger bakar ni
tapi yang puchong ni dia dah tukar ke bukit puchong
masa aku pergi ni kat puchong indah
dekat je ngan umah aku
kitorang g naik motor lagi.haha
ni dah jauh ke bukit puchong lak
takpe2 pas ni aku nak makan yg kat rawang je
sebab aku nak pindah sg buloh.haha

 

22 August 2013

Ainan : New Baby in da house!

hello blog,
hohohoho.bukan cerita raya
alkisah gambar raya belum letak watermark.huhu
so meh cite kisah anak sedara ke2 aku
ainan hazimah bt ridwan
lahir pada bulan april 2013 di hospital segamat
selamat la kamu ainan sebab mak kamu dpt posting segamat sebelum lahirkan kamu
so ainan dijaga oleh mak aku
hamboi2 ni cucu manja ni.huhu
so mak aku dah ada 4 cucu di mana haziq seorang lelaki

ni gambar hari ke2

haziq n hazeera yg jakun di hospital

ni kan 1st time dorang jd pelawat hospital.haha

mama long n ainan,jugak haziq di belakang tu

hazeera n baby ainan

hazeera wat ape tu

haziq main kat katil sebelah plak

amik gambar lg

alolo comelnya

ni aksi haziq yg sentap lepas kena tegur ngan papanya
alkisah dia terkinja2 over sgt kat spital ni
*klakar la muka haziq merajok,huhu

mak usu cuba menghiburkan haziq.haha

ok tgh tunggu ayah ainan jemput.
*jap aku lupa ayah ke abah ke bapak ek panggilan ainan kepada ayahnya

main2 di lobi hospital

Hospital Segamat

balik singgah beli sate di taman yayasan

owh ainan dah nak hampir 4 bulan baru entry keluar kat blog
tak pe la kan ainan
jom publish muka ainan di internet.huhu
*alkisah gambar ainan beru 1 kat instragram aku,baru 1 kat fb mak pak dia
ni baru keluar byk kt blog aku


 

01 August 2013

Tempat makan halal di Bandar Puteri Puchong

hello blog,
ok nak letak gambar makanan jugak
koleksi makanan daa

daging masak kicap homemade

lipbalm rm2.80.mentholatum tu.huhu

soft drink @ pizza hut giant

aik nape aku snap gambar ni

megi.wei apesal megi ni sedap ha.ish tak nak beli megi lagi.huhu

sup kamping @ alfa maju puchong prima

air aku

gedik nak burger di kedai mamak.hakhak

ok2.dah byk gambar makanan
meh cite tempat2 makan halal di bandar puteri puchong
aku cite kat bandar puteri belah giant tu
sebab bandar puteri ni besar
yang dekat ngan opis aku yg dekat giant
yang halal iaitu melayu/mamak/fast food:
*restoran delima,depan ocbc bank
*kedai mamak,namanya restoran melayu kg pandan,opposite maybank
*kedai mamak baru,sebaris papa rich
*secret recipe
*food court giant
*chicken rice shop
*pizza
*kfc
tengok tu betapa sikitnya kedai nak g lunch.huhu
tapi yg glemernya ialah kedai mamak kg pandan n delima la
delima ni lg la masa luch sentiasa penuh ok


ha ni la gambar restoran D delima,masa ni pagi2.sempat la aku snap kejap.huhu

teh botol sosro @ anggrek kuring.gambar campur2 daa

sekian,
 

Fried Kuew Teow @ Uptown 7 Damansara

hello blog,
mari bercerita kisah makan di uptown damansara plak
uptown bukak mlm2
kitorang ptg2 dah pergi
antara customer terawal.haha


uptown 7 damansara

menu

air,teka mana air aku

ni la kedai pilihan en.adam

ha kan aku dah kate belum ramai org

besar gak,byk kedai

berapa byk angle daa

en adam gembira dia kuew teow gorengnya

ni aku punya,aku lupa daa namanya

tp dia campur kuew teow n mee la,sedap!
kitorang mkn 3 pinggan.haha.kiranya sorang sepinggan setengah la.huhu

en adam snap,alkisah ni dating berdua je.masa ni anak2 kat kg.huhu

aku plak snap gambar dia

sekian cerita
nanti nak g sini lagi
dengan anak2 ler pulak



 
Related Posts with Thumbnails

Photobook