30 May 2014

Homemade Lontong untuk sarapan

hello blog,
jom letak gambar lontong yg aku buat
sekali sekala je aku rajin oi
harus masuk blog.haha

kuah lodeh

rendang daging



emm siap pon lontong aku
haha ni cite bulan april
abis sudah cite april
abis mei,nanti bulan jun masuk cite bulan mei ye
sekian


 

29 May 2014

Cadbury's Choco and Choco Bars in da house

hello blog,
jom letak gambar dessert
owh ye aku suka beli dessert kan
macaroon,pavlova,red velvat,rainbow cookies,pretzel
ape lagi
semua aku dah beli.haha



cadbury in jar dan chocolat bars .ntah ni nama2 yg dorang bg je

yg ni aku suka
*aku rasa lepas ni nk buat sendiri la.haha



ni pon ok gak,tp ni coklat homemade biasa,bkn cadbury
kena rendam air panas b4 makan nk cairkan coklat tu
aku mula2 ingat cadbury,dh beli baru tahu coklat homemade
nak buat mcm mana,dah beli,tak kan nak pulang baik plak,kesian plak kat budak yg jual tu.huhu




haziq n hazeera n mama suka
sedap2,
 

28 May 2014

The Fabalous Bazaar @ Plaza Dataran Merdeka

hello blog,
wee kebetulan lunch kat hyderabad kat plaza dataran merdeka ni
kat bwah tu ada bazaar!
hooyeh
harus la singgah cuci mata.hukhuk
slalu tgk kat insta je kan
meh tgk real

fabalous bazaar katanya

aku snap skit je gambar

macam2 ada

aku beli ni je,cadbury choco n chocolate bar
ntah ape ntah namanya,macam2 nama dorang bagi,ikut org yg jual kan


oklah best jugak bazaar ni
tp aku tak beli la baju sbb aku nk kuruskan badan dulu baru boleh beli baju.haha :p
 

27 May 2014

Hyderabad Recipe's @ Plaza Dataran Merdeka

hello blog,
beli kupon sbb mcm murah je
2 set nasi arab rm28
ingat nak dinner
mcm hadramawt dulu
tapi hyderabad yg kat plaza dataran merdeka ni tutup kul 7
emm nak wat macam mana.dh beli kan
so lunch la kita






ni ha set nasi yg kalau tak beli kupon mahal no harganya
yg putih bulat tu dessert arab-lupa-nama

hujung skali warna coklat dekat watermark tu dessert arab yg-rasa-pelik-tekak-melayu-tak-masuk

roti nan

ni la hidangan yg bernilai rm28 klu beli kupon
klu tak beli kupon bapak mahal harga dia

mango jus

haziq snap plak gambar aku tgk bil air berapa kena bayar

alkisah mknn beli ada kupon
air kena la beli
air kosong rm0.50
mango jus rm10,watermelon juice rm8,teh o rm2.00
gitu la harganya
emm..rasa makanan ok..
tapi restorannya plain sgt,tak ekslusif sgt,tak seswai ngan harga mknn yg mahal
patut kalau kedai biasa2 harga mknn patut biasa2 jugak
klu kedai vogeh harga mknn vogeh jugak takpela sbb kita tahu dia letak harga mahal nak cover deco2 kedai dia tu.haha
emm..rasanya tak minat nak cuba lagi,klu hadramawt yg dinner tu aku suka la
eksklusif skit tmptnya
 

26 May 2014

Cantik berselfie dengan Ipod Touch

hello blog,
owh ni letak gambar anak2
ada satu je gambar selfie pon.haha

nak g skola

haziq but gaya apa tu

ni ha gambar selfie suka hati .eh apesal senget mulut aku.hakhak

zeera pakai 3 beg

haziq main app pip camera

emmm..suka2 amik gambar pki ipos touch ni
alkisah htc dah rosak
chop rosak kat tempat charge je,laki aku konon nk cuba baiki sendiri
tapi sebelum dia siap baiki aku dah order lenovo kat lazada.haha
dah ipod touch ni tak boleh call
bole la online n amik gmbr.bole la
 

23 May 2014

Kolam dan taman permainan KLCC memang best

hello blog,
alkisah beli kupon makan nasi arab
restorannya kat plaza dataran merdeka
alang2 nak makan kita singgah klcc mandi kolam jap ye

iklan jap,gambar anak kwn aku,aleeya

nak g kolam klcc,tp jln dr masjid asyakirin ni tutup,tunggu papa amik kete jap

gaya anak2 aku


dah smpi pon kolam
tak de parking,laki aku tgu kat kete je

nmpk tak tu haziq ke zeera ek

eh cpt plak dorang dah siap
alkisah dorang pon paham,kuar lmbt td.haha
patutnya kul 10-11 kat sini,tp jadi 11.30-12 kt sini
betapa tak puncualnya aku.haha

sekejap pon tetap hepi
tapi ada ayat kat hujung 'lain kali bawa pergi sini lagi ye'

dorang siap mandi cepat2 sbb nak main kat sini gak
walaupon panas!

tgk tu


dah dah jom balik
sekian


 

22 May 2014

Mari belajar solat

hello blog,
letak gambar anak2 lagi
blog aku ni mmg penuh cite dorang je.huhu


haziq solat,hazeera tgk2 buku solat

hazeera solat lepas haziq,tp masa ni aku tak snap gmbr zeera
alkisah nk snap smbil mengajar kan susah,ni dpt snap curi2 je ni
klu dorang tgk aku pegang hp abisla dorang tak sambung solat

makan zeera makan
*tgk tu hazeera amik pisau buat mkn,patutnya amik sudu n garfu kan,ni dia amik pisau ikea tu

haziq.nasi goreng je la dorang suka

haziq dah pandai baca!alhamdulillah

dia nak baca buku cerita sendiri


sekarang si haziq tahun baca n eja
abis segala papan tanda dia baca sepanjang perjalanan
subtitle tv pon dia try baca
pas tu tgh main pon dia eja barang2 mainan dia
ok la tu,dia eja2 baca tu masuk gak kat hazeera
ni la untungnya anak rapat.huhu
alhamdulillah haziq da boleh baca before umur dia genap 6 tahun
mama so proud of you haziq!
 
Related Posts with Thumbnails

Photobook