30 September 2011

. : Bila perlu bagi anak ubat cacing? : .

hello blog,
aceceh gaya macam nak bagi tips penjagaan anak
adoi buat entry dengan berbagai gangguan
haziq n hazeera yang tak boleh duk diam
ade je aktiviti,kalau ok baguslah
kalau tak ok yang aku jadi tarzan
dulu kan aku berangan nak wat entry dalam bi
tapi bila tengok2 orang malaysia search kat google pakai bm
so aku buat entry bm la
buat assignment je bi.huhu
owh assignment kembali !huhuhu
orang kate kalau perut buncit,tak selera makan ada cacing
dulu tu aku ada tanya doktor yang check up haziq
dia kate kalau najis anak hitam semacam n tengok dalam najis cacing,tu maksudnya ada cacing la
tu yang dia kate la..
emm..aku bagi haziq n hazeera ubat cacing ikut dos yang dicadangkan kat botol
hari tu bulan 6 bagi diorang zentel
so nanti bulan 12 pun kena bagi jugak

haziq ni jenis senang makan ubat
dia lagi suka vitamin berbanding nasi,apa daaa
so bila bagi ubat cacing,dia suka je

hazeera pun suka
sebab dapat pegang botol sendiri

haziq sebotol,hazeera setengah botol
(kalau tak silap aku la)
almaklumlah diorang makan ubat cacing ni bulan 6
sekarang baru buat entry,tu yang lupa dos diorang tu.ampun

apa2 check label dan arahan sebelum bagi anak makan ye


senang je bagi ubat cacing ni
soh je diorang tonggang sorang sebotol
yang hazeera tu bila dah separuh aku abiskan la
owh ubat cacing tak boleh untuk orang pregnant ye
(tapi aku tak pregnant so boleh la makan)



nota kaki:rasa ubat cacing ni berangin2,tak pahit pun

28 September 2011

. : Selamat Pengantin Baru Noreen & Shafik : .

hello blog,
yuhuuu kembali semula ke puchong setelah hampir sebulan di segamat
aceceh banyak nak membebel
tapi keadaan tak mengizinkan
anak2 aktif yang memerlukan perhatian
buku2 modul yang memerlukan pembacaan
rumah dan baju2 yang memerlukan pengurusan!
owh kerja yang tak abis2
ok jom buat entry bergambar & caption ringkas sahaja

nikah pada 24/9/2010
tempat yang sama aku nikah 4 tahun lepas

opss terpakai inai pulak.huhu

the pinky bride

adik aku berjaya menguruskan badan.tahniah!

pengantin di pihak lelaki
Muar-25/9/2010

selamba je hazeera di red karpet
halang orang nak menepung tawar.haha

best gile udang dia

bukan saja udang
semua lauk pauk best,dah la di serve oleh pelayan
macam makan kat hotel daa



sekian entry dari gambar hp saye
banyak lagi gambar dalam kamera adik kedua yang aku snap
tapi gambar dah ke sarawak daaa




nota kaki:ni baru entry ringkas.huhu

22 September 2011

. : Khemah Sponge Bob : .

hello blog,
ini mak usu haziq punya khemah
tapi dia beli untuk bagi anak2 sedaranya main la
owh anak2 sedaranya ialah anak2 aku.haha
eh khemah ni murah je tau
rm40 je
emm beli di jb
kat kalang valley macam tak de je yang harga rm40
semua pun rm50 ke atas




khemah ini digunakan di dalam rumah sahaje...


nota kaki;masih di kampung daa..

21 September 2011

. : Goodie Bag : .

hello blog,
yahuuuu
daku dah siapkan 700 goodie bag
aceceh bukan buat sorang ye
buat la reramai..
ni hanya separuh
saje nak tepek kat sini



sekian,


nota kaki:goodie bag keje kawen

20 September 2011

. : Hobi Mereka : .

hello blog,
mari bercerita kisah hobi
hobi anak2 saya..
*ini cerita bergambar.ehehehe

hazeera suka tengok youtube!

ini barang2 'study' diorang.haha
eh kalau aku study anak2 aku pun sibuk nak study daa
so aku baca buku diorang kaler2 la,tapi kadang2 diorang nak kaler buku aku!hoohohoho

hazeera main itik.
*hobinya bukan main itik je,main semua mainan daaa

gambar hazeera saje
haziq sekolah masa amik gambar ni


aktiviti harian diorang
pagi2 bangun pagi ,mandi ,sarapan
haziq g skola,balik skola main2
kaler2,tengok youtube..
makan..tido..ikut mama shopping
emm..tu je ek aktiviti budak kecik.best kan jadi anak kecil
bebas tanpa masalah.haha
eh anak aku jarang tengok tv sebab aku pun jarang tgk tv
yang suke tgk tv encik adam
kalau dia pandang tv isteri kat sebelah pun tak pandang.huh



nota kaki:bila diorang nak kaler lawa2 ni!

19 September 2011

. : Kasih Pak Teh : .

hello blog,
selamat hari isnin semua
daku di kampung.lalalala
hari tu adik aku yang lelaki sorang tu duk umah aku sebula
keje sementara nak masuk uitm bulan nov ni
alkisah dapat gaji dia belikan anak2 aku mainan daa
ececeh..banyak tul mainan kamu haziq dan hazeera!huhu

kete mainan kecik2

pistol sabun ada lampu n bunyi2


eh ada lagi 2 biji kete mainan aku tak amik gambar
aceceh adik aku ni
macam2
owh selain tu dia beli kan mak aku n kakak2nya tudung jugak
eh adik aku yang lelaki ni aku jarang cerita kan
alkisah lelaki sorang pemalu pulak tu.haha
ape2 alhamdulillah dia dapat masuk uitm nov ni
16/11 daftar
anak ke5 ke ipta
owh sekian bebelan isnin dari saye...



nota kaki:minggu ini minggu rewang

18 September 2011

. : Dewan Tunku Canselor UM : .

hello blog,
aceceh saje je nak letak gambar dewan tunku canselor um ni
alkisah aku ada hal kat um ni
alang2 lalu tu snap la gambar
dah beberapa kali g um,ni je snap n publish
eh kenapa aku amik gambar tak lawa ha?
nyampah sey tangan tak fotografer.haha






sekian entry tayangan gambar,


nota kaki:dapat bawa netbook balik kampung!haha

15 September 2011

. : Raya dan Demam : .

hello blog,
ayoyo haziq dan hazeera demam masa raya
balik puchong baru ok..
dua klinik pergi
berbotol2 ubat makan
berjaga malam aku..
huhu
tapi walaupun demam diorang tetap aktif!

tak macam gaya demam pun.huhu

klinik Rama rompin

mama pun nak interprem

demam,main tetap main


panjat lagi tu

owh semoga diorang tak demam lagi
nak balik kampung lagi seminggu ni
almaklumla kerja kawen.huhu




nota kaki:en adam tak bagi bawa balik netbook ke kampung!uwaaaaa

08 September 2011

. : Bazaar Ramadhan Puchong Utama vs Kampung Baru : .

hello blog,
ok2 puasa dah abis
tapi aku nak jugak letak gambar bazaar ramadhan.huhu
aku g bazaar ramadhan 3 kali je
wah wah..emm..yang lain2 kirim encik adam je.haha
ok masa g bazaar ramadhan puchong utama jumpa Rina Salleh juara gadis melayu tu
aceceh..nampak dekat2 tu,tapi aku tak tegur la
pulak tu masa tu aku tak bawa hp nak amik gambar daa
emm..rina salleh tu kurus gile sampai aku tengok cardigan dia pakai besar semacam.
aku nampak la muka dia tak make up.ehehhe.owh masih cun ye
bazaar ramadhan kali ni aku suka roti john bazaar puchong utama
sedap gile ok!tapi roti john tu tiada nama la
dia tulis roti john je
ada perisa ayam black pepper dan daging kari.dua2 sedap!
bazaar ramadhan kampung baru pula pergi lalu je..
eheheh.beli bubur lambuk kampung baru je
tu pun kebetulan ke kl sebab ikut encik adam ada hal.

bazaar ramadhan puchong utama
*dekat carefour
*ada bas rapidKL lalu tepi bazaar daa..
*roti john SEDAP!


bazaar ramadhan kampung baru
*meriah
*popular
*bubur lambur SEDAP
*crowded



owh sekian cerita puasa yang lalu,


nota kaki:update berterusan.haha

. : Gambar Hari Raya Aidilfitri 2011 : .

hello blog,
selamat hari raya
daku masih cuti
aceceh bukan kerja pun.so memang cuti
eh lupa surirumah tiada cuti ok.huhu
tapi bolehla dikatekan cuti sebab aku kat umah mak aku
tak payah masak,jaga anak2 pun dibantu adik2 aku
so memang cuti.lalala
eh ni entry raya,bukan entry cuti daa
hari raya 2011 berempat..owh bukan berempat tapi bersebelas.haha
tempat biasa di kampungku feldaku
owh turn memang sentiasa di kampungku sebab suamiku tiada kampung.opss
hari raya tahun ni biasa2 je
tiada apa yang menarik
cuma umah mak aku la banyak barang baru,tv plasma la,kereta la,almari la
eh banyak la tak perlu la nak tulis semua.huhu
owh raya tahun ni mak aku bz nak beraya semua umah sedara mara sebab nak hantar kad kawen adik aku daa
so raya aku biasa2 je
kecuali umah mak aku bz nak wat persiapan kawen
so aku tepek beberapa gambar la

haziq tetap membotol walau di pagi raya
*eh tengok netbook tu,encik adam pagi2 raya pun sibuk bukak berita online,tapi dia merungut tak de berita.haha.pemberita pun nak beraya la

gaya gedik haziq

haziq , hazeera dan mak sunya.belakang tu pak teh diorang.adik aku la

susah nak snap gambar diorang

eh manik baju jahit sendiri.huhu

owh aku geram tak leh nak amik gambar yang proper sebab hazeera bad mood semasa sesi bergambar
aduss
haziq anak yang baik siap ikut papa solat raya
dia yang nak sendiri,tak de sesiapa yang suruh
wah sejuk perut aku mengandungkannya.alhamdulillah

sarah amik gambar

encik adam amik gambar

gambar candid

ni je yang macam ok



ok la,tu saje cerita raya pertama saya,



nota kaki:raya tapi anak2 demam daa
Related Posts with Thumbnails

Photobook