28 February 2011

{aksi diorang di majlis}

hello blog,
kalau ade anak kecik ni kadang2 senang
senang bila ade kenduri tak payah rewang sebab jaga anak
haha.hari tu masa adik aku bertunang aku cuma tolong mak aku kelim karipap je
malam sampai ke pagi ngadap karipap daa
huhu.ade berenti kejap bf hazeera .
tu je keje aku buat.lepas tu aku jaga anak2 je..lalalala
tengoklah diorang ni masa kenduri pun main jugak
almaklumlah...nama pun budak kecik


~haziq isi barang2 dia dalam tin~

*barang2 haziq:botol susu,gula2,biskut,coklat dll

~dengan sepupu aku(mak cik dia la kan,darjah dua)~

~berebut kereta mujahid~

~selamba je main ,orang sibuk nak makan daa~

sekian,



nota kaki:dapat amik skit je gambar

26 February 2011

{CooL wiF SunGlass!}








Syarat-syaratnya:
* mesti ada blog-ADE
* be ths blog follower-SUDAH
* and my contest blog as well-SUDAH
* put ths banner in ur entry & side bar too(make sure both must b link back to ths page)-SUDAH
* buat 1 entry wif da title *cool wif sunglass!*(1 pic pakai sunglass je ok..xmo banyak2)-SUDAH
(ori or edited pic smua i terima)
* tag 2 fwens at least-SUDAH
saya mahu tag
muzai
ciklilyputih
* yg msk ga ni pls inform me sape yg tag uols k..-OK
bg id follower dia(sbb org yg mengetag pun akn dpt hadiah)
* link kan entry anda smua kat entry ni jer ok-SUDAH
* tarikh tutup : 19 march 2011(sempena my dad bday)

hadiah???
sumthing yg kawaiii =)
1. utk yg join contest
2. org yg mengetag pemenang (id follower dperlukan)

GA akan terbatal scra rasmi sekiranya penyertaan di bawah 10
so ajak kawan ramai2 join..
jom join jom!




hohoho
aku tiada gambar pakai sunglasses la
huhu.ade pun gambar dalam album dalam laptop tak de
boleh je la gambar encik adam ini.
hehehe
sekian,

 
nota kaki:lagipun sunglasses ku tak cantik.huhu

{gambar bertiga}

hello blog,
harini cuma letak gambar je

~3 orang kesayanganku~


sekian,


nota kaki:encik adam makin b*ncit

25 February 2011

{cerita lempeng}

hello blog,
anak2 ku ni kurang makan daa
si haziq lagi la masa kat kampung bulan 12 hari tu
sangat sikit dia makan
ade sekali mak aku buat lempeng dia suka
so balik sini aku buat la pulak lempeng untuk dia
aku lebih suka buat lempeng berbanding jemput2 sebab jemput2 ni leceh nak kena bentuk2 kan
haha.kalau lempeng senang je
dan anak2 ku suka..
kalau aku malas,diorang makn lempeng je la
aterr anak2 ku yang suka bukan aku malas masak nasi ok.huhu
owh encik adam tak reti makan lempeng atau jemput2 ni
haha.yela dia makan roti canai atau tose je
eh ke capati ek.haha

~makan sendiri~

~lempeng kosong je~

~pandai senyum ek~

owh aku wat lempeng letak air n garam je
kadang2 tak letak garam ganti ngan tumix
tak pun letak kiub ayam/daging
ade sekali tu aku bagi makan lempeng n gula merah
tapi haziq makan sekali dua je,pas tu dia kate tak nak gula
haha!bagus.selamat.tak bagus jugak kalau makan bergula selalu kan,





nota kaki:teringat lagu lempeng hangus

24 February 2011

{pak ngah=tok salleh}

hello diary,
hohoho
aku selalu tulis hello blog/hello dairy kan
aceceh macam la blog ni nak hello balik kat aku.huhuhu
aterr blog ni kan macam online diary
so tulis la hello diary pulak,haha
owh pak ngah aku adalah anak first tapi panggil pak ngah sebab dulu atok aku ade pregnant anak first
tapi meninggal dalam kandungan kot
pak ngah aku adalah abang mak aku
so pak ngah aku adalah atok sedara haziq n hazeera la kan

~Haziq,tok salleh(pak ngah aku),hazeera~

bukan boleh diam pun haziq n hazeera tu bila orang lain dukung
tu pun kebetulan sempat snap.haha
ni pulak diorang ngan papanya

~hazeera,papa,haziq~

seperti biasa haziq bila orang dukung hazeera dia pun nak jugak
masih manja,tapi ade hati nak sekolah
haziq haziq..
jadilah anak yang baik dan kurang nakal ye,


nota kaki:hazeera jugak!

{hanger tudung 28 lubang murah}

hello blog,
hohoho aku suke buat entry ada perkataan murah
lalalala.kalau orang searh kat google jumpa blog ni.haha
contoh entry kedai tudung paling murah kat jalan TAR tu paling ramai baca.haha
ok jom cerita pasal hanger tudung 28 lubang
ramai kan orang jual,kat blog la,fb la
harganya tahun lepas dalam puluh2,paling murah boleh dapat rm18
pas tu kat jalan tar nampak ade orang jual rm12,kira murah la tu
sekali....
minggu lepas aku g pasar malam puchong utama dekat carefour tu ade satu rm10 je.
*pasar malam di puchong ni banyak*
isnin-puchong intan
selasa-puchong utama
sabtu-puchong prima
ada satu lagi tu kat puchong bt 14 3 kali seminggu pasar-isnin,selasa n ahad
lalalala.nak beli...
tapi tak beli lagi...
ingat nak beli minggu ni kat pasar tu,sekali semalam g pejabat pos kt bangunan hijau
ade jual...

~bangunan hijau puchong perdana~

beli kat sini je la
owh kiranya hanger tudung ni dah murah la,rm10
tapi...ade je orang jual satu rm25 kat fb
ade tu rm18 termasuk kos pos
aceceh..
baik beli kat pasar or bangunan hiaju ni,rm10
ntah2 kat jalan tar pun harga dah turun jugak

~haziq sibuk nak bawakan barang mama~

ingat nak beli warna merah
sekali tengok warna meroon purple ni macam lawa je

~yeay!~

ok lepas tu tak tah nak susun macam mana
hentam je la labu..
huhuhu..
~dah penuh!~


sekian bebelan hanger tudungku,



nota kaki:kena beli satu ke dua ek?

23 February 2011

{susah jugak...}

hello blog,
aceceh tak pernah ku buat wordless wednesday kan
haha
ok jom cerita pasal tajuk tu
susah jugak...
...(sambungannya)kalau nak amik gambar sambil jaga dua anak kat taman permainan kan
adoi..

~playground puchong utama~

~kolam dan playground putrajaya~

tapi betul la
susah jugak nak amik gambar ni
dan encik adam bukan rajin nak amikkan gambar
sekali sekali leh la suruh dia tu.huhu
emmm...




nota kaki:amik je la sekadar yang boleh.haha

22 February 2011

{faceblog}

hello blog,
biasa la aku..
orang join aku pun join.lalalala







SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

TERIMA KASIH


21 February 2011

{selipar dalam rumah yang murah}

hello blog,
jom cerita pasal selipar...

~selipar dalam rumah~

masa pantang kan kena pakai stokin la,selipar dalam rumah la
tapi aku tak de la beli khas masa nak berpantang lahirkan haziq or hazeera dulu2 tu
selalu pakai adik aku punya je
lepas pantang hazeera kakiku gedix
nak berselipar ni jugak
rasa tak best kalau kaki kena simen/mozek
aterr kenalah beli...
first time beli kat carefour alamanda tahun 2010,harga dalam rm13 kot


~dulu dah pernah letak gambar ni~

pas tu beli selipar kedua sebab nak tukar2 kalau basuh
beli kat giant,harga tak tahu,sebab pakai amik je pas tu letak dalam troli
masa bayar tak perasan la harga dia berapa.huhuhu
tapi yang beli kat carefour lagi best
yang beli kat giant tak de gambar la.huhu
pas tu yang beli kat carefour tu(selipar biru) pun tamat  riwayat selepas setahun lebih berkhidmat di kakiku,huhu
jadi...
jom beli selipar baru...
kat tesco ade rm10
kat pasr pun ade rm10 jugak
belum dapat yang berkenan...
last2 selesa lepas dapat yang berkenan!
yang penting berkualiti dan murah.huhuhu
gambar no1(selipar coklat tu) la yang baru beli
satu rm8,dua rm10
harus la beli dua
pas tu penjual tu bg free satu lagi
so 3 rm10 la..hahaha.kat pasar malam puchong utama
tu yang best tu.so satu leh letak kat umah mak aku*untuk aku guna la
aterr kaki dah gedix nak beralas,nk wat macam mane.huhu
haziq suka jugak main selipar aku ni,si hazeera budak kecik tu pun ade hati nak sarung
ingat nk belikan diorang sorang satu la...
tapi tu la rm10 satu,pas tu bukan pakai sangat,buat saje2 beli macam tak berbaloi je
kalau ade yang sepasang rm2 kan best.haha
pernah nampak selipar dalam rumah tuk budak kecik kat Amcorp Mall
kedainye dekat ngan giant amcorp mall tu
pas tu google ade orang kate ade sipar budak kecik untuk pakai dalam rumah kat carefour
wah2...*encik adam carefour jom
owh umahku ke carefour puchong hanya 5min ok.huhu
contoh gambar selipar budak di bwh:




ish si haziq kalau nampak gambar sipar budak ni mesti dia nak suh beli,
nasib baik dia dah tido,



nota kaki:aman.

{Susu Tepung Perisa Strawbery}

hello blog,
aceceh..jom cerita kisah susu formula
owh orang selalu cite pasal breastfeeding,aku cerita susu formula
aterrr susu formula haziq
hazeera memang exclusive fully breastfeed.huhuhu
aku kan masa haziq kecik belum ada kesedaran pasal breastfeeding ni
haziq menyusu 6 bulan je...tu pun ade campur anmum sikit,sian anak mama
pas tu nenek dia jaga,aku kat cni meleleh-leleh B.huhuhu
haziq minum anmum dari kecik sampai la ni...
aceceh kalau kira susu dia masa kecik ratus2 sebulan tu.huhu
yela susu formula tuk infant lebih mahal dari untuk 1 tahun ke ats
makin besar makin murah
aterrr susu haziq anmum tak de masalah....



cuma....aku gedix nak tukar ke susu perisa coklat
sebab tengok haziq macam dah boring je susu putih(tengok je,haziq tak de cakap pun)
so...sesaje je tukar la ke susu yang ade perisa coklat
anmum tak de perisa coklat,so kenalah pilih yang lain
aceceh..padahal anmum ni encik adam yang pilih.dia menjadi pembeli tegar anmum materna,lacta,infant dll sejak 2008 you...huhuhu
last-last pilihla sustagen coklat...
tengok haziq suka


                    sumber

ni cerita bulan april tahun lepas,tapi minum 2 kotak je,lepas tu kat nirwana taman yayasan tak de sustagen

so encik adam gedix kate jom beli dumex coklat sebab dumex pilihan artis (vanida imran kan modelnye)
gedix je alasan dia tu.aku pun ikut je la...aceceh wat experimen susu nampak.haha


                    sumber

aterr anak dah setia kat anmum ,mak gedix nak tukar
minum dumex sekotak pas tu dumex tak de kat OTK(masa nak beli la dia abis eh)
encik adam tepon dia kate nak beli dutch lady coklat



sumber:google


sekali tengok haziq tak sesuai minum susu murah dutch lady
sebab dia poo poo setiap kali minum dutch lady
terus...
tukar anmum semula....
lalalalala....
ok kronologi cerita di atas berlaku antara bulan 4-6 tahun lepas
lepas tu haziq minum anmum semula..
aterrr haziq suka anmum madu ade sekali tu encik adam beli anmum plain
dia tak suka,aku tambah la air gula sirap sikit--->jadi la bandung
tengok iklan raya tahun lepas ada ribena bandung
so buatla....anmum+ribena
haziq minum tu je la...
lama tu dia minum susu berperisa(bergula tu!)
bila dah beli anmum madu pun dia suh tambah gula sirap/ribena
dia kate nak air bandung
adoiiiii*tu la aku la ni yg perkenalkan kat dia!adoiiiiii.geram sey ngan diri sendiri
nak jadi cerita bulan 1 2011 nak beli anmum kat nirwana taman yayasan(sebab masa ni berada di kampung)
tapi anmum stage 3 tak de...so beli la dumex coklat
lagipun ingat kalau dah tukar susu coklat tak de la haziq minum air bandung iaitu susu bergula yang tak bagus untuk kesihatan itu!
tapi haziq tetap nak bandung....
so untuk mengelakkan dia minum anmum+air gula sirap
aku pun try la ni.....


~dumex strawbery~

wah wah mula-mula ingat susu dia pink,sekali bukak susu warna putih...
alamak...tapi bila letak air dia jadi pink cair
so kira bandung la pada haziq!
yesss!no more sugar in your milk haziq!huhuhu
tapi ada masalah lain:susu strawbery ni edisi terhad!
tengoklah nanti macam mana kalau susu strawbery ni dah tak de...
kita pikir kemudian.haha
alamak panjangnye aku membebel.....



nota kaki:gambar botol susu tu tak jelas susu warna pink cair(macam warna bandung cair),yela bukan DSLR!huhu

20 February 2011

{Itik naik motor?}

hello blog,
ni la kerja si haziq yang suka menyusun permainannye...

~disusun oleh haziq~

yang paling tak tahan ialah dia letak itik atas motor n kereta bomba
adoi..huhu
kelakar la haziq ni,



nota kaki:gemar menyusun

19 February 2011

{Entry menunjuk}

hello blog,
hahaha!
tajuk selekeh je
bukan nak menunjuk ape pun...
tunjuk skaf baru je pun...lalalala

~comel tak~

selalu pakaikan headband
ni pakai skaf je
seperti biasa kalau pakai headband sekejap,pakai skaf pun sama daaa
pakai tudung pun 2x5 jugak
ikatkan rambut dia cabut pulak
owh hazeera...
jangan nakal sangat yek,




nota kaki:RM5 beli kat pasar malam

18 February 2011

{Tidak boleh berkongsi}

hello blog,
anak-anakku ini...
main kereta satu asik nak gaduh ajeee
ayoyo...ingat beli satu leh la main sama-sama
tapi haziq tak bagi hazeera naik kete tu pulak
dia rase kete tu dia sorang punya
last2 beli la lagi satu..
sponsor by mak ngah hazeera yahuuuu....*hadiah besday
so haziq punya warna kuning,hazeera warna pink
tapi kadang2 diorang tukar-tukar main
asalkan tak gaduh

~budak ni suka memanjat!~

hazeera ni suka hati je dia panjat kete tu
mana ntah dia dapat idea panjat kete
padahal haziq tak buat pun..
ayoyo zeera...


~aksi memanjat~

dan sekarang nia de kereta mickey kecik yang boleh gerak2 tu
ada satu je la pulakkkkk
seperti kena beli lagi satu
sebab asik gaduh je main
padahal kete tu tak payah pegang kalau dah on tapi dua-dua nak pegang daaa
aku yang pening,


nota kaki:semua nk kena beli dua!

{Otak-otak Place@IOI Boulevard}

hello blog,
ok yang ni belum tulis lagi
pasal otak-otak place.pernah baca mamaelly pergi mkn kat otak-otak place
aku membayangkan dia kedai makan biasa je
nama pun 'otak-otak',iaitu makanan yang biasa jual tepi jalan tu.huhu
ok jom pergi


~IOI Boulevard~

first time nak pergi IOI Boulevard ni
selalu lalu je tak tahu ape yang ade dalamnya
laki ku kate ianya business lot.so byk opis2 kot kat atasnye
yang bawah2 tempat makan.senang je nak cari otak-otak place ni
sekali masuk....

~cantik~

ok suka suasana dalamnya.macam ade class gitu
nampak macam makan kat tempat mahal tapi harga biasa je tak mahal pun
kat depan kedai tu ada basikal besar*tak sempat nk snap gambar daaa
kat dalam atas kaunter cashier tu ada hiasan basikal kecik2

~suami membayar,haziq amik lollipop~

gambar atas tu amik masa nak balik
owh lollipop Chupa Chupa tu dah naik harga ke
dulu 60sen,hari tu dah jadi 80sen kat kedai majalah News@ Carefour
tapi kat otak-otak place ni dah jadi rm1.00 daaa
dua lollipop rm2.00 la
ceh lolipop 20sen ade jual kat kedai biasa je
kalau tesco,mydin,carefour.kedai mamak semua jual Chupa Chupa
aceceh padahal rase same je
btw Chupa Chupa dan gula2 lain kat otak-otak place ni diorang letak dalam balang kaca
kat kaunter cashier tu
nmpk lain skit la

~fokus:bantal empuk n susunan cawan~

yang ni aku suka.ada sofa-sofa empuk
terasa seperti dirumah
haziq siap sepah2 kan je sofa tu.ayoyo anakku


~fokus:resepi n kad permainan~

kat atas meja ada kad permainan
agaknye diorang suh main kalau bosan menunggu kot.haha
tapi tak lama pun tunggu order ,kejap je.tak ramai orang pun
biasa la aku suka makan kat tempat tak ramai orang
aman,privacy,anak nak wat onar pun tak pe
resepi tu tulis
resepi asam pedas:
1-ikan
2-lada
3-bawang
4-RM10
cara-cara:
ketepikan bahan no 1,2 dan 3,bawa bahan no 4 ke otak-otak place dan nikmati asam pedas siap ada baki duit lagi
*haha.sengal tak?huhu.tapi itulah yang aku baca kat board hijau tu,tulis pakai kapur lagi...
ok makanan,aku makan chicken chop,encik adam makn nasi ayam*dua-dua sedap*
owh diorang jugak sangat peramah n baik
laki ku mintak piring n sudu untuk makan kek harijadiku,diorang bagi
kira layanan/customer service tip top la
cashier tu(aku rasa manager dia) siap tanya laki ku dari mana .haha
padahal umah dekat je.
lepas makan,laki ku keluar isap rokok haziq ikut keluar bila masuk balik si haziq tu boleh bagi salam pulak
'Assalamualaikum'(dalam bahasa pelat haziq)
ayoyo anakku.ade customer cina sebelah meja ku senyum aje .haha.naseb baik skit je orang.
alamak panjangnye entry......



nota kaki:ada buaian dengan meja kat luar nya.sesuai dating.
Related Posts with Thumbnails

Photobook