25 July 2017

Homemade Shell Out @ Rumah Mak

hello blog,
raya ke 5
rehat duk umah.je
hurrmm tak de nya duk umah je, hazeera ajak g kedai eco,kedai rm2
so g kedai rm2,lps tu g tf shopping brg dapur skit
jom wat homemade shell out









sekian projek shell out di raya ke 5
masak sendiri, makan sendiri
adik beradik.hehehe
alhamdulillah
ok abis cerita bulan jun 2017
 

24 July 2017

Beraya @ Umah Pak Ngah,Pak Uda, Pak Itam, Mak Ndak

hello blog,
raya kedua malamnya
g beraya umah pak ngah aku, pas tu umah pak uda aku plak
dorang suruh beraya malam tu jugak sbb esoknya dorang xde,dorang nak g beraya
so jom kita
yg ni umah pak ngah aku




yg ni umah pak uda aku


esoknya tengahari check out dari umah atok aku
ni raya ke3
pas tu beraya umah tok teh
pas tu beraya umah pak itam aku plak



jom gerak umah next
iaitu umah mak ndak aku



ok dah jom balik segamat


sampai segamat singgah minum cendol jap b4 gerak ke palong timur


cendol segar amat


sampai umah mak aku
dalam kete mmg dah fikir,nk makan nasi putih ,sardin dan telur goreng
sbb dah penat makan mknn raya,nasi impit ,rendang segala.hhuhu
malam tu dlm kul 11, mak cik aku ,adik mak aku plak sampai
dorang beraya n tdo umah aku



esoknya (raya ke 4)  dorang balik,ni gambar depan umah mak aku


hari jumaat raya ke 6 dah balik sg buloh
jom,adik ke 6 aku drive.almaklum iouls tak berani drive jejauh.hukhuk

hari jumaat tu petangnya,mak cik aku dtg umah aku plak
beraya n tdo umah aku sbb esoknya dia nk hntr anak dia kat pelangi damansara
maaf ler gambar senget tak 

peh panjang plak entry aku kali ni ye
haha.gambar skit2 je
so gabung semua cite
dapat jumpa semua pak cik mak cik n sepupu belah mak aku
sekian cerita
 

21 July 2017

Beraya @ Rumah Atuk,Felda Cahaya Baru

hello blog,
check in umah atok aku @ felda cahaya baru
rehat2, mandi, pas tu kuar beraya lagi.hehehe
lepas tu tdo umah atok aku
esok tengaharinya balik,sebelum balik harus la singgah beraya

bergambar sebelum g kuar beraya malam



yg ni bergambar sebelum balik dr umah atok aku


raya umah atok sedara, tok teh


umah tok teh kat felda cahaya baru gak

sekian cerita raya kedua dan ketiga
 

20 July 2017

Raya @ Pulai Indah dan Scientex Senai

hello blog,
dari pontian jom g beraya
ni cerita raya kedua
mula2 g umah sepupu aku
anak pak uda aku
umah kak suzi kat pulai indah




bergambar ramai2 jap

lepas pulai indah,kita gerak kitorang gerak ke taman scientex senai plak
umah sepupu aku gak
anak pak uda gak
umah ojan adik kak suzi




lepas tu gerak balik kg plak
jom check in umah atok aku
tdo umah atok aku plak



 

19 July 2017

Raya ke Pontian ( 1-2 Syawal, 2017)

hello blog,
petang raya pertama kami gerak ke pontian
jom beraya pontian n jb plak


haziq yg bergaya
dia yg request nak paki kemeja dgn vest and tie tu
1 kenanga n jln tar cari brg dia.huhuhu

hazeera dh tdo

umah adik ke 3 aku @ pontian

lepak pontian sampai raya ke 2,adik aku masak mee sup,mee hailam ,nasi lemak
aku nak tolong dia kata xpayah.wah bestnya jadi tetamu.haha!



bergambar sebelum balik,nk beraya jb plak
adik aku ni nak balik muar plak
mak aku dah masuk kete masa ni

otw pulai indah.jom

sekian cerita beraya pontian
 

18 July 2017

Raya Pertama 2017 @ Felda Palong Timur 3

hello blog,
seperti biasa beraya di rumah mak iuols


selpie jap b4 g solat raya

sesi bermaafan



sesi bergambar




tahun ni anak ke2 dan ke3 turn umah mertua
so ada 2 je la cucu kat umah mak aku di hari raya pertama ini
alhamdulillah dpt beraya bersama keluarga
sekian cerita

 
Related Posts with Thumbnails

Photobook