19 April 2013

#Klinik Alam Medic @ Taman Tasik Prima

hello blog,
gambar bulan januari
demam la pulak
jom g klinik

muka malas nk bergambar

sebab papa dia suh duk atas kusi je

ni la budak yg demam nya

alamak tu je gambar kat kliniknya
daku lupa lak nak amik gambar sekitar klinik
owh selalu g klinik zuraidah 
tapi kali ni g klinik alam medic ni
sebab dekat ngan umah
nak prudential cover.huhu
emm first time nak pakai kad prudential ni
emm...klinik yang biasa2 je
doktor pun bole la
tapi aku tak nak g sini lagi
sebab dia cas prudential tinggi
mmg la bukan aku yg bayar,tapi kalau dia cas banyak2 nanti tinggal sikit la baki kad prudential anak2 aku tu.huhu
owh aku amik prudential yg cover GP(general practitioner-doktor biasa) sekali
sebulan tambah rm16,boleh claim GP sampai rm1500 setahun
owh sejak ada PRU clinic care card ni tiap2  bulan la pulak anak2 aku sakit.huhu
bulan feb g piliklinik permai puchong permai plak
bulan 3 plak g klinik putra puchong utama
huh naseb baik duk puchong yg byk pilihan klinik yg prudential cover.haha
owh boleh check baki kad online,sebab tu aku tahu berapa dia cas setiap kali aku dtg klinik
eh panjang lak aku bebel pasal kad klinik anak2 aku ni ha
jakun katekan.haha
ok dh siap klinik,jom makan

roti telur

nasi lauk kicap?
hazeera mintak nasi lauk kicap di kedai mamak.ini cerita benar.adoi

mama punya mee goreng mamak

*cis semalamnya encik adam punya mee goreng mamak nmpk sedap
bila aku rasa mmg sedap pun
bila aku order tak sedap la pulak,yg aku punya ni
menci tau
kedai yg sama ye

klinik alam medic yg cas mahal kat prudential

ada ke demam biasa dia cas hazeera rm65,haziq rm45
aku syak dia cas lebih sebab aku pakai kad prudential kot
entahla.aku agak je.haha
tapi kan kalau bayar cash,dia cas sampai gini sekali,mmg cekik darah sebab rm110 utk demam biasa.huhu
sebab kan dia bukan klinik pakar kanak2 pun
sebab aku biasa g klinik zuraidah demam biasa rm30 je kot


 

#Pasar Malam Terpanjang Di Malaysia

hello blog,
sape penah dengar pasal pasar malam terpanjang di malaysia ni
aku pun tahu dari isteri kawan laki aku
masa tu dorang nak g sini la
pasar malam terpanjang di malaysia
kat setia alam
emm..masuk majalah 3 katanya
sebab tu dia tahu
kalau google mmg ada info pun pasal pasar malam terpanjang ni
jom pergi

otw nmpk org bakar mercun pun sibuk nk amik gambar.huhu

ha tu la mercun nya

hooyeh dh sampai,alkisah terpergi lambat sikit
sebab mula2 aku majuk ngan encik adam tak nak g.haha
ada la sebab2nya tu.huhu



owh bahagian depan byk kedai melayu

bila dah sampai belakang banyak kedai cina

majoriti peniaga cina

dan daku terasa berada di hong kong.haha

kalau jejalan tu bole kira la berapa pengunjung melayu.huhu
tak kisah la kan
1malaysia katekan.huhu
emm...
pasar yang best
tapi pilihan tudung tak banyak la
boleh la pergi utk cuci2 mata
owh aksesori smart phone byk gak kat sini
emm...tapi kan aku rasa tak la panjang sangat
sebab daku berjaya abiskan jalan sampai abis
kalau pasar tani shah alam tu lain la
panjang tak abis jalan satu hari.huhu



 

17 April 2013

#Homemade Nasi Ayam

hello blog,
ish aku mmg tak leh nak wat ww
aku tetap nk membebel.haha

ayam kicap

sos

nasi ayam

lukisan haziq,dia buat polka dot utk mama

baca peter n jane

nasi lunch @ giant

emmm,
ww jugak ni kan.haha


 

15 April 2013

#8 Treasures Bowl Set

hello blog,
opis aku mmg dekat ngan old town ni
bukan suka sgt pon
tapi tak de pilihan daa

emm  bukan white coffee aku

ni la treasures set nya

sebelum dibuka

taraa

set dengan air sekali

sape punya ntah,aku snap,kwn aku la

ni la airnya


kira murah kot set tu ngan air
sedap pon sedap
tapi skrg dah tak de daa
tu sempena cny je
biasanya entry kuar lambat.huhu
 

14 April 2013

#Bila la mereka nak boring

hello blog,
bila la anak2 aku nak boring main mainan2 ni ek

kena makan dulu baru dpt main

main gendang

main ape ntah,aku lawan haziq,haziq kalah dia nangis.haha

emm..
dorang mmg suka main ni
tapi kan kalau ngan bapak dia tak berani nak mintak
ngan aku je dorang berani.huhu

 

12 April 2013

#Kerajinan Haziq melipat baju

hello blog,
letak gambar random


dpt hadiah

bukan aku yg bagi,jiran yang bagi.wah baik betul.huhu

ni la hadiahya

gambar kat skola

kalau awal sempat la mama bersnap gambar bagai,kalau dah lambat.terus je pergi.huhu

hasil lipatan baju by haziq

entah nape ntah si haziq tu dtg angin dia nak lipat baju
aku tak suruh pon
basuh pinggan pon kdg2 dia nak buat
tapi aku kate jgn
sebab aku mls nk basuh lagi sekali
haha

 

11 April 2013

#Selamat Pengantin Baru Ain & Iqbal

hello blog,
ya ampun
ain dh kawen bulan januari
entry ni kuar april la pulak
emm 3 bulan kira pengantin baru la jugak kan.huhu
hooyeh jom jumpa kawan2 di majlis kawen ain

laki aku snap 2 in 1,gambar aku n gambar pengantin kat belakang tu sekali

tengok tu si haziq buat muka nakal

hazeera muka hepi dpt goodie bag,wei anak2 aku mmg suka goodie bag kenduri kawen.haha
haziq biasa la muka merajuk tak bole kena tegur

nak snap gambar kwn2 aku tgh bergosip

meja sebelah

ala tak sempat nak amik gambar pengantin tepi kolam

ain!selamat pengantin baru,semoga cepat dpt baby.huhu

hazeera gedik nak salam ngan haikal anak kwn aku,huhu

geng2 yg rapat dulu.perangai tak berubah walaupon dh kawen.haha

gambar beramai2,tapi ni tak cukup ni.ish aku rasa aku yg tua sebab anak aku dh besar kan!padahal semua sama umur.adoi

dush gambar senget.sila pusing kepala anda,ataupun pusing screen laptop anda.haha

kek yang mengikut tema.putih merah

haziq n hazeera  di candy buffet

bergambar kat pelamin lak

dah2 turun2

hantaran perempuan

hantaran lelaki

haziq bawa gula2,tetiba ada sorang budak ni mintak.kena la bagi sebab budak ni pakai name tag 'cousin'.ain ni cousin ain kan.huhu

taraa.dpt gak snap gambar ain n suami

mia dan anaknya,najmi kat belakang

goodie bag

suka ni,customize yaasin

dan coklat


emm best jugak pergi ain kawen dpt jumpa kawan2
selamat pengantin baru ain dan iqbal
semoga kekal ke anak cucu,



 
Related Posts with Thumbnails

Photobook