28 February 2014

Persediaan anak sekolah 2014

hello blog,
dah .ni entry last untuk cite 2013
lps ni bole masuk cite 2014
ya ampun cite jan 2014 boleh masuk pada bulan mac.emm nak wat camne
dah gitew keadaannya.haha

melabel stationary anak2
kot2 nak bw g skola senang.hazeera pink.haziq kuning

ni je yg aku beli baru.kaler utk bw g skola
sebab tak nak bawa kaler besar yg 24pcs tu g skola,so beli la yg  12pcs ni
weh murah je ni aku beli rm3.99 je satu kat giant.untung2!huhu

haziq tak nak beg kartun dah
konon dah besar,padahal baru prasekolah

hazeera beg muslimah

wee...alhamdulillah dpt beli sebijik motor wat dorang bw g skola
eh wat main daa
eh ni bukan persediaan sek.ni sesaje belikan dorang.hadiah dorang duk kg 2 minggu.
beli kat KL,jalan ape ntah kat situ berderet kedai2 jual menan ni.rm145.murah tak murah tak

taraa.percubaan tesco online

alkisah hazeera sibuk nak mentega kacang sunbear
aku tak jumpa kat sg buloh ni
yg aku tahu ada kat tesco
mana ada tesco kt SB.adoi
dah tu tesco bg voucher diskaun rm20 klu beli brg online
ape lagi aku pon try la
ok la.senang,tak payah susah2 angkut brg dapur bagai
tetibe je org tesco dah bawa depan pintu.huhu
tapi tak seswai utk beli sayur,ikan,ayam bagai
yg paket2 or botol or tin ok
yg timbang2 tak ok
sekian cerita 2013 saye
proceed 2014 story pls!


 

27 February 2014

Mari berLenovo

hello blog,
entry letak gambar


kfc bile ntah

ayam mahal,rm12 ni.hukhuk
beli kat cafe dekat umah aku ni ha.laki aku yg beli


collection completed! #petroncar

haziq tgh wat latihan matematik
tgh mood dia nak wat,aku tak suruh pon,kang kalau suruh dia bukan nak,biar dia buat sendiri

hazeera pon bila haziq rajin dia pon tiru la

taraa.lenovo A850


mula2 nak beli SII je
tapi tetibe laki aku nak lenovo tu
emm..amik ler
owh aku yg belanja pakai duit hadiah aku tu ha.hahaha
yela dah laki aku yg byr yuran blaja tu kan
bagi la dia duit hadiah aku tu.
wee..soleh tak aku.hakhak

 

26 February 2014

BBQ Land @ Sungai Buloh

hello blog,
dah jom dinner
alang2 mak aku dtg kl masa konvo aku
terus la aku plan nak berbbq bagai
aterr aku tak penah lg buffet bbq ni
so ingat nak book island BBQ steamboat kat shah alam tu
tapi hari rabu aku call utk booking hari sabtu dah penuh!
adoi.pulak daa
pas tu aku google2 la cari steamboat n bbq buffet kat sg buloh je la
jumpa BBQ Land ni
bole la
terus book
owh dekat2 BBQ land ni ada gak Cafe D'Manggis
tapi aku dah book bbq land amik yg ni je la

ha yg penting penah masuk JJCMTV3.haha

aku,laki aku,haziq,hazeera,adik aku no 2 n laki n anak dia,adik aku no 4 n no6 and mak aku
adik aku 3 org  xde kat sini,yg lelaki jaga umah,yg no 7 g umah yg no 3

jom makan

aku rasa kalau pemalas tak seswai makan mcm ni
lebih seswai mkn buffet hotel.hakhak
opss tapi aku tak pemalas,so bole mkn ni,aterr kena masak sendiri kan.huhu

ha ni gambar haziq snap kot

gambar tak byk,letak je la mana yg ada 

puas melantak,mkn aiskrim lak

alamak lupa plak satu kepala berapa
dalam 20++ kot,gitu la
tak mahal pon sebab tempat dia macam kedai kampung2 gitu
sekian

 

Hadiah Buku Universiti

hello blog,
wee aku dah konvo!
ehemm..gambar n cite konvo tak de masuk fb or instagram
malu la.hakhak
alkisah kisah aku ni mcm cite hindustan pon ye
malas aku nak taip
sebab aku suka taip benda2 hepi je dlm blog aku
perit jerih masalah hidup stress dll aku tak tulis kt blog ni.lalalalala
so meh la aku letak gambar konvo
utk sape2 yg baca blog aku je.weee
konon2 feeling special utk blog reader gitew
padahal ntah sape la yg baca
yg pasti adik2 aku kadang2 baca blog aku ni


tgk hazeera beria pegang bunga aku kan
*masa ni stuck tak tahu nak g mana,sesat daa.huhu


budak2 kecik tak masuk,tunggu luar saje

hazeera siap tertdo
*gmbr tak ikut turutan,ni masa ni dah nak blk daa

adik aku no 2 ngan anak dia ainan

g studio photoshoot kat hotel sebelah pwtc tu
dah dorang wat amik gmbr kat situ,pergi la
amik pakej yg rm150,4 shoot,ok kot
studio photoshoot by pestige media studios

taraa dpt 2 bunga,dr laki aku n adik aku


wee..ni la hadiahnya utk Hadiah Buku Universiti

Alhamdulillah
hadiah utk mak aku.hukhuk

nah.satu je gambar aku,gmbr lain2 malu la nak tayang lebih2.hehe


hooyeh baru order photobook utk gambar konvo aku
beria photobook bagai
padahal photobook free photobook malaysia bagi sebab subscribe newsletter dorang
ala 6'x6' softcover je pon
shipping byr sendiri
ok la kot.tq photobook malaysia!huhu
eh ni cite konvo ke cite photobook ni.haha

 

25 February 2014

Pengantin Demam @ Taman Alam Warisan Putrajaya

hello blog,
selalug tmn alam warisan ni makan sendiri
kali ni kita g utk kenduri  lak
kenduri kawen adik kwn aku
jom

wedding @ alam warisan

sekitar majlis

alolo aish tdo

kwn2 keje aku

ceh gmbr aku tak de,yela dah aku snap gambar ni kan

cantik tak cantik tak

ha ada pon gmbr aku

aku g ngan kwn aku
anak2 kt kg masa ni
laki keje
feeling single.hakhak
peh sedap gile catering wedding ni masak
mknn catering tapi rasa asli mcm mkn kenduri masak rewang2 tu
tak mcm mknn catreing pon
eh faham ke ape aku maksudkan ni.haha
adoi tapi aku lupa nama catering ni
tu la lupa nak snap gambar pekerja catering yg ada tulis nama catering kat baju tu.hehe
sekian

 

24 February 2014

UTC Pudu Sentral

hello blog,
sesaje letak gambar
taraa
jakun katekan,1st time g UTC pudu sentral ni ha
temankan laki aku




ish aku snap 2 gambar je la
yela beria beno amik gambar macam wartawan bagai kan
g ngan laki aku je,anak2 xde
kalau ada anak2 boleh cover amik gambar anak2 nak amik gambar utc ni semua kan.huhu
emm..byk kan pejabat2 aku dah lupa
yg aku ingat SPAD,SSPN,Imigresen,JPN
ntah la aku dah tak ingat daa
ater ni cite bulan 12tahun lps kan.hukhuk
sekian,



 

Main layang-layang @ Taman Metropolitan Kepong

hello blog,
ok bila dah duduk SB ni
mari kita beriadah area SB jugak
tapi kali ni kita ke kepong
meh main layang2

snap gambar dr jauh

nmpk tak nmpk tak

ha masa ni g parking kat luar pagar je,ya ampun byk gile kete

aku nak snap ada papan tanda,awas kawasan main layang2 di hadapan

berderet kete

hooyeh dpt pon parking,berpeluh ketiak cari parking

byk layang2 dijual

kedai2 jual benda lain pon byk

ha tu dia layang2

tmn permainan pon penuh

org ramai

sedikit bekalan,tambah dgn ayam uncle bob,eh betul ke nama jenama ayam tu

spot haziq tgh cari layang2 mn yg nk dibeli

taraa ni la dorang pilih tadi

aku snap kwsn skitar kononnya

layang2 sape ntah

muka nakal bila mama nak amik gambar ye

mkn2 

air bukan main byk bekas

la beli layang2 lain plak,haziq nk sendiri2 tak nak kongsi

last2 sorang satu layang2,ada 3 semuanya

mainnya bukan reti sgt pon
bapaknya naikkan anaknya turunkan
aku skali terlibat kena lari bagai
tak pe la  sekali sekala riadah kan
tapi serius tempat ni mmg ramai gile org
parking pon susah
sekian,

 
Related Posts with Thumbnails

Photobook