29 September 2013

Itik Salai Kuala Pilah

hello blog,
balik kampung oo balik kampung
kali ni encik adam ikut balik kampung
selalu dia keje tak ikut balik kampung
so bila encik adam ikut
dia nak beli itik salai lak
jom beli
singgah tepi jalan kat kuala pilah ni
dekat2 ulu bendul
mmg byk gerai2 orang jual itik salai/ayam salai/ikan/daging salai


gambar selingan paprik ayam homemade

inilah gerai yang bukak pagi2.
kitorang balik lepas subuh,so cepat sampai kuala pilah ni.belum byk gerai bukak

tunggu la dorang salai jap

ikan salai pon ada

depan tu daging salai

haziq

dah sampai kampung.ada motor pak teh la.ape lagi jakun la anak2 aku

haziq siap press lagi motor ni.hish berani betul

taraa itik salai dah siap

mak aku yg masak.hihi


mula2 aku nak masak,tapi mak aku kate aku masak lambat
dia tung tang tung tang tetibe dah siap
hihi.kalau tunggu aku lambat lagi la siapnya.hihi
emm sedap itik salai masak lemak cili api

 

Potong Rambut di Palong

hello blog,
balik kampung potong rambut
selalu potong kat puchong je
kali ni sesaje potong kat palong plak
mak ndak g servis kete
haziq n hazeera ikut g potong rambut kat kedai sebelah

haziq

amik gambar kat cermin plak

hazeera plak

uncle kat palong ni bagus
dia pandai potong rambut hazeera
ada tu aku potong rambut hazeera kat kedai mamak puchong
dia tak pandai potong rambut budak pompuan,jd mcm lelaki rambut hazeera.adoi
kalau kat palong potong rambut budak2 ni rm5 seorang
kalau kat puchong tak tetap
kadang2 jadi sorang rm8.huhu
owh baru2 ni potong rambut kat sungai buloh
lagi murah rm3 je.haha
opss nak lagi murah botakkan sendiri pakai mesin kat umah je.haha
tapi encik  adam tak bagi pulak.

 

03 September 2013

Mandi manda di kolam putrajaya

hello blog,
hari tu g putrajaya kolam tgh renovate kan
so meh pergi lagi
ya ampun renovate lagi
emm jom la g kolam lain lak
putrajaya gak la

ni gambar kat playground lavender puchong

hazeera dah besar g masuk buai baby

hooyeh jom mandi

takut2 nak turun ke air

alahai zeera g yg tempat cetek je

alamak aku tak tahu la ni presint brape
aku pakai suruh je en adam bawa
tetibe dah sampai.haha

suka dorang

buat muka comel la tu

tgk la gaya haziq tu.adoi

mana nak cari papan yg mcm budak baju pink tu guna?

haziq

hazeera

ramai gak orang

kitorang g awal pagi.kaunter pon belum bukak

kitorang mandi dulu baru bayar
haha
laki aku buat muka garang kat security tu
lagipon semua orang lain pon buat mcm tu
mandi dulu baru bayar


 

Ayam Penyet vs Nasi Kandar

hello blog,
entry letak gambar

dalam masjid putrajaya

ayam penyet kedai mamak

kedai mamaknya nama restoran melayu kampung pandan
eh ni restoran melayu ke mamak ke indon ke.entah la .makan je la.haha

ni plak nasi kandar kayu

di bandar puteri gak.dekat2 giant.yam ampun sedap!
dan mahal.haha
sepinggan dalam 12.50 gitu.ke 14.50.mcm tu la.tp nasinya skit.sebab tu la rasa mahal kan.
betul tak betul tak

homemade paprik ayam

sekali sekala je aku masak
snap pon jarang2
kalau dah snap tu harus masuk blog kan.haha

 

02 September 2013

Hainan Tea @ Bandar Puteri Puchong

hello blog,
cite lunch di hainan tea bandar puteri
atas hainan tea ni restoran anggerik kuring

sama macam old town n paparich

buku menu

kawasan sekitar

meja orang lain aku snap

pilih2 menu.menu pon lebih kurang sama old town n paparich

ni la hainan tea nya

ni air white coffee kalau tak silap aku

nasi ayam ke ape ek.lupa daa.huhu

ni chicken chop


alkisah aku teringin western
tu la order chicken chop di kopitiam
tak seswai ok.hakhak
dah tu dpt la tak sedap
sape suruh gedik order western di kopitiam
naseb la labu
 

Roti John Putrajaya

hello blog,
puchong putrajaya dekat je
so jom papa g putrajaya
anak2 nak mandi kolam


hazeera bgn tdo

haziq n hazeera

alkisah kolam kat presint 9 dekat ngan foodcourt tu tgh renovate plak
emm main taman permainan  je la ye
lain kali la papa kamu bawa ye haziq n hazeera
alang2 tu makan je la
wei laki aku ni suka je foodcourt nt,masa dia bujang2 dulu selalu makan kat sini

nasi ayam for haziq n hazeera

hazeera suka wat peace

haziq sentap.benda2 kecik pon nak sentap.adoi

ni la roti john putrajaya

aku suka roti john putrajaya ni
aku kalau nak makan roti john gedik je nak yg putrajaya jugak.hakhak
lepas ni duk sg buloh tak dapek la nak g putrajaya selalu.huhu


 
Related Posts with Thumbnails

Photobook