31 October 2015

Coconut Shake Alamanda Putrajaya

hello blog,
mama kelas
papa jaga anak2

papa belanja tutti frutti

mama lunch coconut shake

saja try
biasa2 je rasanya,xde istimewa mana pun


beli makanan kat johnny restaurant,
tapau supaya tak bayar service charge,
makan kat luar,kat food court alamanda tu
kwn aku yg ajak tapau.huhu

okla tu je
 

30 October 2015

Masjid Cyberjaya,Basikal Baru Haziq & Kasut Monobo

hello blog,
nak letak gambar

masjid cyberjaya

laki aku singgah solat sini dia wasap aku gambar

oreo cheese kut
aku malas nak buat,aku tempah ngan kwn aku je,rm10 murah kot

taraaa basikal baru haziq
dia beli pki duit dia sendiri ni,duit simpanan dia

baru 5 hari beli break dah patah,haziq2
salah dia ni
tapi laki aku dah tukar break baru

taraa ni monobo ke2 dan ke3 aku.huhu

aku kirim kwn aku beli kat kelantan monobo tu
best jugak la kasut monobo ni
murah je pun.heee

 

Meatball Ayamas RM11.90

hello blog,
ok jom letak gambar makanan yg dimasak oleh aku

masak lemak dan asam pedas

ayam grg kunyit dan asam pedas semalam

ayam sambal,ayam kicap,sayur,asam pedas,salad

spot hazeera


kari dan sayur

nasi lemak

sup ayam,ayam goreng,sambal totok,meatball dan wedges
salad,timun jepun

ha meatball ayamas tu aku beli 800g rm11.90,murah
wedges tu aku buat sendiri
sos meatball pun aku buat sendiri.

aku buat meatball n sos tu sebab kalu kat kedai mahal
so goreng sendiri sudah
murah dan jimat

 

29 October 2015

Batang Aiskrim Warna-Warni

hello blog,
haziq darjah satu
mcm2 dia terpengaruh
nk beli itu ini kat koperasi
alahai
sabo je la
ni baru darjah satu,byk lagi cabaran sebagai ibu ini.hukhuk

mama kursus,papa uruskan haziq
bawa bekal ni aku sediakan pagi2,tghari bawa g skola
tapi hari tu bekal dia hilang!
bekal bawa nugget,sos n mayonis je pun.sian anak aku bekal hilang
ustazah kelas dia bg rm2 sebagai ganti bekal hilang
rezeki haziq la

ni mama tgh kursus

hazeera dgn alya n aish
(anak kwn aku)

pemadam bentuk iphone
ni dlm goodie bag besday haziq
lps tu dia bisnes jual pemadam ni jugak ngan kwn2 dia.huhu

ni la btg aiskrim,sibuk ada jual kat koperasi sek,dia nk beli
tapi aku ckp baik beli kat Mr DIY
byk mcm ni baru rm3.50 kat Mr DIY

mak usu haziq belikan topi untuk haziq


sekian bebelan random
 

28 October 2015

Selamat Pengantin Baru Eka dan Suami

hello blog,
hari jumaat balik sg buloh
ptg rehat
malam tusyen
pagi esoknya balik kg lak
sampai kg rehat jap
pas tu gerak melaka lak
owh ya semua pon bukan aku yg drive.huhu
aku duduk je la.hee
kenduri kawen belah lelaki
sepupu aku pengantin pompuan
kira kitorang hntr pengantin la ni

sampai melaka lepak homestay jap

sepupu2 aku dan makcik2 aku,ada sarah n mak aku tu

berkumpul sementara tgu pasukan kompang

adik beradik mak aku semua ada kecuali mak jang aku
yg kawen ni anak kakak mak aku

dah sampai meja makan
*gambar masa berarak tak masuk lak.hukhuk

yg paling gembira
haziq hazeera sebab dapat main bunga manggar

adik beradik mak aku dan pengantin

ha tengok tak abis lagi dia main bunga manggar

mlm tu ada bbq bagai
tapi mak aku nak balik
sebab esoknya adik aku sekolah
so aku ikut je la
babai melaka
selamat pengantin baru eka dan suami!
 

27 October 2015

Kea Farm dan Cameron Lavender Garden

hello blog,
so lepas semalam dah survey
kami telah membuat kesimpulan bahawa kea farm paling murah
so jom kita
semua benda beli
-jambu jeruk
-limau(yg warna merah isi dia tu)
-sayur2an
-keledek(dpt free)
-kotak pensel CH
-madu
-dried strawberi
-coklat
-gula2(dpt free)
-ubi warna ungu tu(keledek ungu kot)
(atas ni semua beli kat kea farm)

bergambar depan kedai

pilih2

senang kata macam2 la beli kat CH ni
ok jom balik
sebelum balik singgah lavender garden jap


tapi singgah luar je

amik gambar

hazeera

butterfly garden pon kami ada singgah
tapi parking depan je
sebab waktu suntuk tak berbaloi nak masuk
kalau masuk(dah la berbayar) tapi kejap je rugi je kan
so next time je la ye hazeera
lavender ni pon kalau cukup masa baru leh masuk
sebab waktu suntuk kita amik gambar kat luar je la.huu

balik lalu tapah,pon ada ladang teh bharat sebelah sini

konon singgah ladang teh ni sebab haziq nak g tandas
tapi tak jadi plak
owh la otw balik tu
singgah beli petai ngan orang asli kat tepi jalan
rm10 jugak petai tu
ok,abis sudah
babai CH
lain kali bertemu lagi
*best la CH

 

26 October 2015

Round @ Taman Sedia CH dan Sarapan @ Tanah Rata CH

hello blog,
dari rose centre kami singgah tanah rata plak petang tu
kat rose center byk peniaga cha ya nun alif
kat tanah rata ni byk peniaga melayu
so aku beli la t-shirt cameroon kat sini
anak2 beli topi bentuk binatang lagi
mcm2 gak dorang beli kat tanah rata ni
adik aku plak g order lauk utk mkn malam
alkisah nasi ayam aku byk lg
lauk je abis
so ptg tu tapau lauk je la
dah malam kami pon gerak balik
lepak2 kat RPPje malam tu
sambil layan tv
naseb baik tv ada astro.huhu
taraaa dah pagi jumaat
siap2 mandi kemas terus check out
adik aku ada keje skit ptg tu,so jom la balik
aku mmg suka g satu malam je
kalau bermlm2 boring
pagi tu lepas check out kami g round taman sedia dulu
sebab laki aku nak sgt g taman sedia kan
so jom kita
lepas tengok2 taman sedia tu kami g sarapan kat tanah rata


snap gambar dari kereta

produk yg boleh dihasilkan dari strawberi

 ada byk ladang2 strawberi kat taman sedia ni
taman2 kecil tepi rumah orang
kat taman sedia nibyk org melayu
org gak kalu g sini
kami just look around je la
dah jom sarapan

hazeera

selpie di meja makan

nasi lemak CH

nasi goreng

milo n teh tarik

tanah rata

pagi ni kami tak de aktiviti lain
selain shopping2 brg nk bawa balik selangor
so jom kita gerak
 
Related Posts with Thumbnails

Photobook