21 February 2011

{Susu Tepung Perisa Strawbery}

hello blog,
aceceh..jom cerita kisah susu formula
owh orang selalu cite pasal breastfeeding,aku cerita susu formula
aterrr susu formula haziq
hazeera memang exclusive fully breastfeed.huhuhu
aku kan masa haziq kecik belum ada kesedaran pasal breastfeeding ni
haziq menyusu 6 bulan je...tu pun ade campur anmum sikit,sian anak mama
pas tu nenek dia jaga,aku kat cni meleleh-leleh B.huhuhu
haziq minum anmum dari kecik sampai la ni...
aceceh kalau kira susu dia masa kecik ratus2 sebulan tu.huhu
yela susu formula tuk infant lebih mahal dari untuk 1 tahun ke ats
makin besar makin murah
aterrr susu haziq anmum tak de masalah....



cuma....aku gedix nak tukar ke susu perisa coklat
sebab tengok haziq macam dah boring je susu putih(tengok je,haziq tak de cakap pun)
so...sesaje je tukar la ke susu yang ade perisa coklat
anmum tak de perisa coklat,so kenalah pilih yang lain
aceceh..padahal anmum ni encik adam yang pilih.dia menjadi pembeli tegar anmum materna,lacta,infant dll sejak 2008 you...huhuhu
last-last pilihla sustagen coklat...
tengok haziq suka


                    sumber

ni cerita bulan april tahun lepas,tapi minum 2 kotak je,lepas tu kat nirwana taman yayasan tak de sustagen

so encik adam gedix kate jom beli dumex coklat sebab dumex pilihan artis (vanida imran kan modelnye)
gedix je alasan dia tu.aku pun ikut je la...aceceh wat experimen susu nampak.haha


                    sumber

aterr anak dah setia kat anmum ,mak gedix nak tukar
minum dumex sekotak pas tu dumex tak de kat OTK(masa nak beli la dia abis eh)
encik adam tepon dia kate nak beli dutch lady coklat



sumber:google


sekali tengok haziq tak sesuai minum susu murah dutch lady
sebab dia poo poo setiap kali minum dutch lady
terus...
tukar anmum semula....
lalalalala....
ok kronologi cerita di atas berlaku antara bulan 4-6 tahun lepas
lepas tu haziq minum anmum semula..
aterrr haziq suka anmum madu ade sekali tu encik adam beli anmum plain
dia tak suka,aku tambah la air gula sirap sikit--->jadi la bandung
tengok iklan raya tahun lepas ada ribena bandung
so buatla....anmum+ribena
haziq minum tu je la...
lama tu dia minum susu berperisa(bergula tu!)
bila dah beli anmum madu pun dia suh tambah gula sirap/ribena
dia kate nak air bandung
adoiiiii*tu la aku la ni yg perkenalkan kat dia!adoiiiiii.geram sey ngan diri sendiri
nak jadi cerita bulan 1 2011 nak beli anmum kat nirwana taman yayasan(sebab masa ni berada di kampung)
tapi anmum stage 3 tak de...so beli la dumex coklat
lagipun ingat kalau dah tukar susu coklat tak de la haziq minum air bandung iaitu susu bergula yang tak bagus untuk kesihatan itu!
tapi haziq tetap nak bandung....
so untuk mengelakkan dia minum anmum+air gula sirap
aku pun try la ni.....


~dumex strawbery~

wah wah mula-mula ingat susu dia pink,sekali bukak susu warna putih...
alamak...tapi bila letak air dia jadi pink cair
so kira bandung la pada haziq!
yesss!no more sugar in your milk haziq!huhuhu
tapi ada masalah lain:susu strawbery ni edisi terhad!
tengoklah nanti macam mana kalau susu strawbery ni dah tak de...
kita pikir kemudian.haha
alamak panjangnye aku membebel.....



nota kaki:gambar botol susu tu tak jelas susu warna pink cair(macam warna bandung cair),yela bukan DSLR!huhu

3 comments:

mya said...

yaya dulu minum susu mesti nak campur milo sikit..
pastu sy pun tukar lah ke susu perisa coklat :)

ღnFashyaღ said...

belila banyak2 buat stok. Expried date lambat lagikan?

mrs adam said...

mya,
wah kak maya komen blog saye!terharu.huhuhu.yaya bila nak dapat adik.hehehe

fashya,
expired date bulan dec 2011,tak lama jugak tu.hari tu masih ade byk kat tesco.haha

Related Posts with Thumbnails

Photobook