14 January 2012

Bila aku jadi babysitter

hello blog,
owh hari tu bulan 12 balik kampung
nak dekat bulan 1,so cikgu-cikgi mestila busy meeting bagai
so baby auni pun dihantar ke umah mak aku
adik2 aku pergi segamat ada hal bagai
yang tinggal aku,anak2 aku,mak aku dan adik last
so tengahari mak aku nak masak
aku kena la jaga auni
owh merasa la diriku kalau ada anak 3
sebab kena jaga haziq,hazeera dan auni serentak!haha
jaga budak kecik ni susah tau,auni berumur 10 bulan pada bulan 12 tu
dia suka pergi sana pergi sini,nak capai laptop
nak capai segala benda
bila aku pegang je dia marah.haha.eii comel tau.geram aku.huhu
so mari kita amik gambar dia

auni nak masuk khemah

auni sini sini tgk kamera
*terus dia senyum nak bergambar

wah wah pandai bergambar ni

senyuman cara auni
*tgk kat belakang tu hazeera tgh main penimbang

senyum nmpk gigi plak
*nmpk tak kaki haziq tgh berlari tu

wah wah tak sangka aku auni tahu senyum depan kamera
macam dh praktis je
aku tanya mama dia biasa amik gambar ke,mama auni kate tak la
wah ni bakat semulajadi ni auni
ape2 pun hazeera memang suka ngan auni ni
siap tak bagi aku main ngan auni
dia anggap auni ni teddy bear dia la,so aku tak boleh main ngan auni.ewah2
haziq pun suka
emm..di kala2 musim orang bersekolah ni,auni la peneman mak aku ye
aterrr anak 7 tapi yang tinggal kat umah 1 je.hehe


nota kaki:best kan jadi baby ni,semua orang syg.heee

4 comments:

:: WaKiWa :: said...

comeynye baby..hehe :)

mrs adam said...

emm mmg comel.tapi botak.hehe

shahdiana said...

sekarang tengah merasa apa yang mrs adam merasa...sebab anak saya dah 3 orang

mrs adam said...

wah mesti mencabar kan kalau jaga anak kecik 3 org.saya jaga 2 pun nak rasa mencabar ni.huhu

Related Posts with Thumbnails

Photobook