18 March 2010

putrajaya hot air balloon fiesta 2010

pengumuman-pengumuman..(ni lirik lagu indon wali band tuh)huhu..pesta belon udara panas putrajaya telah diadakan sekali lagi pada tahun ini...iaitu pada 18-21 Mac 2010.diorang ni buat macam tahun lepas gak,4 hari,bulan mac,cuti sekolah dan ditempat yg sama jugak iaitu di presint 3 putrajaya berdekatan Monumen Alaf Baru.
: :
: :
aku cerita ni terasa nak pegi sekali lagi coz tahun lepas dah pergi dah naik belon udara panas tuh.huhu.tapi dulu pergi berdua coz haziq kat kampung...jeng jeng jeng kali ni tak kan nak pergi berempat pulak..?
>
>
*tahun lepas aku and suami pegi hari khamis dalam kul 11pagi,then tanya kat kaunter tiket naik belon tu,diorang kate petang ni ade belon tuk para pemenang pertandingan je,hari jumaat baru ade jual tiket.so kitorang pun balik and decide nak pergi semula hari jumaat.ceh mentang2 la dekat je..huhu
---->so hari khamis pergi sekadar survey2 jer..tak de amik gambar pun sbb xde mood xdapat tiket

~panas owh api kat atas belon ni.kebanyakkan pilot come from oversea~

*hari jumaat pergi pagi(konon2 la ingat awal sgt kitorang smpi,rupanya tidak sama sekali--->ade ramai lagi dah sampai awal ok)kitorang sampai kul 7.50 pg tapi tiket sold out!adus sangat terperanjat.dah 2 hari berturut2 pergi tapi tak dapat tiket!
---->hari jumaat jalan2 amik gambar belon and naik monumen alaf baru tu..ade tulis sejarah2 malaysia kat monumen tu.ok la jugak(sesuai tuk rombongan sekolah)


~hari jumaat aku pakai baju pink.belon bentuk gajah tu pun pink!(tiru aku la tu)huhu~

*hari sabtu kitorang dah decide by hook or by crook TETAP mahu dapatkan tiket belon udara panas yang berharga sangat murah iaitu rm10 je tapi limited edition.so kitorang bangun seawal pagi dan bertolak ke putrajaya sebelum subuh.solat subuh di petronas putrajaya.ingatkan kitorang nak jadi orang 1st dapat tiket tapi....kul 6.30pagi kitorang beratur di kaunter tiket tu adelah orang ke 20!tiket dijual hanya 75 je?adoi.naseb baek kitorang dapat naik.haha.
---->hari sabtu dapat naik belon udara panas!!yahooo......
~muka happy dah dapat tiket~


~ni mase belon nak turun.aku and suami ade dalam tuh~

lalalalala.tu je la cerita panjang pasal aku n suami yg nak naik belon udara panas ni.tapi ni cerita tahun lepas la.tahun ni kalo pegi pun sekadar pergi tgk2 je,x naik kot sebab ade baby....so sape2 nak pegi..meh la..tapi kena rebut tiket la..huhu.

sekian,
yang melaporkan,
puan baju merah tuh

nota kaki:ade pakcik tua marah2 orang kat kaunter tiket tu sebab dia cakap dia datang dari jauh naik bas lagi tapi tiket sold out.so sad.

2 comments:

ღnFashyaღ said...

woi, makcik..ko dah macam agen jalan cuti2 malaysia dah...aku pun rase nak pegila..bawak bby..hihi

mrs adam said...

hehe.bykla ko agen cuti2 malaysia pulak.ala sesaje je tulis.ha pergilah jejalan,nanti senang nak bersalin:)

Related Posts with Thumbnails

Photobook