07 June 2012

Tesco Puchong vs Tesco Putra Nilai

hello blog,
lepas beli buah naga
encik adam kate nak g tesco seremban sebab takut nilai jammed
F1 kat sepang masa kitorang g PD hari tu,
aku tak kisah je,mana2 pun boleh
tetibe dah nak sampai simpang belok ke seremban tu encik adam tukar plan lak
dia nak g tesco nilai je
dengan harapan tak jammed
emm aku tak kisah jugak.sebab bukan aku drive pun kan.hakhak
ok gak tesco putra nilai ni sebab food court dia best
happening,dan mknn sedap
tak macam tesco puchong yng food courtnya hampeh dan mknn penuh garam!

kwsn sekitar food court tesco nilai

ramai orang sentiasa

hazeera-no mood,baru bgn tdo

kat tepi tu tempat bebudak main*berbayar

nasi goreng cina*Menu Kanak-Kanak RM2.50

sizzling mee*lupa nama sebenar dan lupa harga gak

nasi ambang
*owh kali ni nasi ambengnya lauk lain berbanding yang dulu tu encik adam makan

pas makan sebelum masuk beli brg dapur sempat haziq try game kete
*try je,tak masuk token pun**JIMAT.hakhak

hazeera akan tiru aksi abangnya saje

alamak ,mama terbeli.konon nak diet.huhu

setahun sekali je kot*buat alasan belikan haziq sebab dia suka donut.haha

owh food court tesco nilai ni memang best dan happening
makanan pun byk pilihan dan ok la,tak la bergaram macam tesco puchong ittew
owh tesco nilai ke putra nilai ke,sama je,tesco yg sama
senang panggil tesco nilai,tapi nama sebenar tesco putra nilai
emm satu perbezaan yang aku perasan di tesco puchong vs tesco nilai ialah
orang2 yang g tesco nilai semua pakai baju cantik2,vogue2 kot
melawa la senang kate
tapi kalau tesco puchong orang2nya pakai baju biase2 je,t-shirt,jeans n selipar jepun.huhu
eh aku pun pakai baju biasa2 je di tesco nilau ittew,adoi terasa macam "eh nape semua pakai baju lawa2 ni ek"
bukan ape dah biasa g tesco puchong semua pun sempoi
emm..itu je perbezaan yang aku rasa.hakhak



nota kaki:lepas tesco ke nilai 3 laks

6 comments:

mummY daniSha said...

hehehe...tesco melaka sy jarang pergi..tp kalau nilai selalu gi...sebab kakak sy dok nilai...dan kat nilai itu jela shppg yg ada selain giant ngan mydin hehee...kalau kat melaka selalu shppg brg dapur kat mydin..sebab mydin lg murah heee

mrs adam said...

tesco melaka saya mcm tak pernah g je...yela sebab mydin melaka kan best,happening n murah.

AnneRaini said...

alamak mcm tersedap pulak tgk big apple tu..huhu

Liza Razak said...

saya pon x suka tesco puchong sbb selalu jam nk ke sana.food court pon x best

mrs adam said...

anneraini,
saya yang tgk semula ni pun rasa terliur tgk big apple tu.huhu

mrs adam said...

LizaRazak,
a'ah kan jalan selalu jammed,tapi saya tak kisah sbb husband yg drive.hihi

Related Posts with Thumbnails

Photobook