28 July 2011

#Jangan beli cardigan online

hello blog,
aceceh tajuk..
huhuhu.jangan mare ye penjual cardigan online
tajuk dia atas sebenarnya ialah 'jangan beli cardigan online jika anda seorang yang fussy dan sangat mementingkan harga dan kualiti'
haha panjang gile tajuk
ok aku dah beli 4 cardigan online,4 lagi beli secara konvensional(biasa-beli kat kedai)
kalau nak beli cardigan online,baik beli kat websitenya yang betul
contoh kalau nak beli cardigan mng/mango or missselfridge ke(bagi dua je contoh,lain2 cari sendiri)
beli kat website betul ok,kalau beli kat fb/blogshop tu..
emm...gambar memang lawa..tapi kualiti biasa je
china mari juga.huhu
ok ni pendapat aku sebagai pembeli..kalau yang jual kat fb/blog tu cardigan biasa,gambar lawa,barang cina.harga dia letak mahal der
adalah lagi best beli cardigan branded di sogo sale,
cardigan branded,harga macam barang cina jual online.huhu
tak pun beli la masa jusco j card day ke,atau metrojaya warehouse sales ke
..tapi kena pergi bersesak2 sikit la..huhu
aku pernah usha2 cardigan masa sogo sale dulu.huhu
emm..kalau beli sendiri adalah lebih murah
tapi tu la beli online ni senang..klik2 tibe barang dah sampai umah.huhu
*ok ni cite lain sikit,aku penah tengok orang jual skirt warna warni kat fb RM40,tapi aku beli kat mydin RM15 ye,skirt yang sama,corak yang sama.tak tipu.cerita benar
ok mari letak gambar perbandingan

ni beli kat fb
*apesal aku pakai tak secantik model/patung tu pakai yek.huhu

ni beli kat blog~warna cardigan adalah tak sama langsung dengan gambar!
bukan pasal cardigan dah dibasuh ye,tapi mmg aku dpt kaler tu


emm...gambar lagi dua
cardigan pink and kelabu aku dah letak kat entry pasal cardigan sebelum ni
emm...bila nak tambah koleksi cardigan ni encik adam?
huhuhu
ok aku tak suka pakai blouse,sebab terasa tua.haha
sekian dari saya yang perasan muda
lalalalala


nota kaki:nak beli lagi dua,sogo sale maybe~berangan

6 comments:

zailamohamad said...

a'a..zaila setuju..

selalunya yang jual barang China ni diorang claim baju2 ni baju reject factorylah apa lah..tapi at the end sebenarnya barang imi dari China, so sangatlah tak berkualiti

zaila selalu buat macam ni, kalau nak beli baju (yang berjenama) pergi ke butik dulu try2 then orderlah kat online..so far alhamdulillah semuanya ok je;)

mrs adam said...

tahu xpe zaila,diorang letak gambar model pakai cardigan,beria cantik,tapi barang china tak berkualiti pun.huhu

Anonymous said...

Aah samela saya beli palazo dekat thepoplook. Dpt kain macam kain murah...tensen je. Tobat tak nak beli kat situ lagi

mrs adam said...

owh ye ke?ingat thepoplooktu bagus.hee.naseb tak penah beli.hee

Chipss29 said...

teringin nak beli kat mng/mango tuh. tapi tak reti lah pakai2 card credit nih, huhuhuu. takde bank in je ke? hahahaa~ =='

mrs adam said...

ntah ek saya pun tak penah beli mng/mango online.hehehe

*beli mng/mango masa sale/warehouse sale

Related Posts with Thumbnails

Photobook