04 September 2012

1st time jumpa dentist

hello blog,
ni antara aktiviti cuti skola bulan 6 yg lepas
iaitu jumpa dentist
owh walaupon daku bole check gg
haruslah tak boleh nak check proper sebab tiada instrument.huhu
lagipon aku dah check tanpa instrument,gg anak2 ku ada lubang
mesti kena jumpa doktor gg
jom anak2 jumpa kawan mama.haha

Klinik Pergigian Jelai

owh kenapa memilih klinik jelai
padahal duduk puchong
harusla sebab cuti skola balik kampung
tapi tak g klinik gg palong
sebab klinik jelai kawan aku yg jaga
harus la pergi ke klinik yg kita kenal doktornya.huhu
eh tapi dia dah pindah bulan 8 hari tu.huhu

sebelum jumpa doktor gigi

ha perbandingan harga rawatan gg gov dan private
*sgt berbeza ok

hazeera muka yakin

masih tunggu turn.kejap je pon

hazeera yakin dan tak takut!
congrate hazeera!

masuk2 bilik rawatan je haruslah anak2 aku mcm nebes je kan
haziq yg paling mengada,terus takut
hazeera ok,cool je.bila aku tanya sape nak dulu
hazeera ckp dia nak dulu
wah wah,sangat berani anak dara aku ni
padahal umurnya baru 2 tahun 7 bulan masa ni.wahhhh
tahniah2.huhu

hazeera di check oleh staff nurse,bukan dentist
sebab kawan aku tu tgh buat patient lain,dia tak nak aku menunggu,tu la bagi staff nurse check,tapi sebelum tu dia tanya aku dulu la.owh kalau ikut nak je aku yg check,tapi it is illegal la pulak.huhu
but i prefer dentist rather than staff nurse .opss

haziq plak,muka takut.mama kena di sisi pegang tangan dia
*nmpk tak tangan aku tu tgh pegang tgn haziq

haziq di check oleh kawan aku
patient dia dah siap

hazeera dah siap,siap main2 kusi lagi

hazeera bertanya pengalaman kat haziq sambil menyatakan pengalamannya.haha

owh aku ni seorang ibu yang gagal!adoi
tak jaga gg anak betul2,sebab tu la kena bawa g jumpa dentist.adoi
kalau aku jaga betul2 sejak lahir gg pertama tumbuh,mesti la tak payah bawa g dentist awal sgt
aku check manual je la
ni aku tahu gg dorang ada lubang tu la kena bawa g jumpa dentist untuk tampal
gigi haziq ok tapi tetap ada lubang 2,tapi 1 je yg tampal sebab lagi satu tu kecik dan boleh baik sendiri
hazeera pon 2 jugak
hazeera punya gg depan teruk sebab salah aku la ni.adoi
sebab hazeera tumbuh gg lambat,so slalu guna gg depan tu,sebab gg 4 batang depan tu berada lama dalam mulut dia
tapi aku slalu lupa dan leka nak gosok gg yang 4 batang tu,sebab masa tu pikir dia lum tumbuh gg lain
adoi.ni mmg salah aku.
terasa diri gagal ok.ok over kan aku ni.ntah ape2.hahahaha
dah la malas nak bebel pasal kesalahan diri sendiri ni lagi
ape2 pon gg dorang dah pon ditampal
dan antara cara aku bawa anak jumpa doktor gigi ialah
*bacakan buku Dora The Explorer:Show Me Your Smile!A Visit to the Dentist.so lps tu ckp la ngan anak2 aku nak tak g jumpa dentsit mcm dora,trus dorang nak.haha
*sebulan sebelum pergi jumpa dentist tu dah ckp ngan dorang,nt kita nak g jumpa dentist tau,jangan takut bla..bla..bla..bla(bebel dan cerita la ape yang patut)
**emm..tapi aku rasa buku Dora jumpa dentist tu mmg berkesan la kat anak2 aku,terus dorang nak jumpa doktor gg.haha.tak sia2 aku beli buku tu kat BBW sale dulu tu..huhu

 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

8 comments:

CikLily Putih said...

k lily suke pi dentist. best rasanya bila ade oranG bersiHkan gigi kite kan..

mrs adam said...

CikLily,
a'ah best kan org scaling gg kita.hee
eh tapi jarang org suka g dentist,ramai yg takut daa.hehe

AnneRaini said...

fieda bakal dentist ke?

mrs adam said...

hohoi anne,soklan mencabar tu.huhu
bakal dentist dulu2 masa blaja kat ukm la,tapi masa 5th year kita sakit ,sakit 2 tahun,pas tu tak nak sambung sebab kwn2 semua dah graduate+tak nak depress lagi+lain2 alasan munasabah yg pjg nak ditaipkan.so kita sambung belajar course lain.hee

~ cik matahari ~ said...

hikhii comel je bebudak ni..

Rosidah Binti Muhamad said...

salam perkenalan..thanks singgah.
wah beranie nyer dorg menyerah diri kat doktor..anak saya masuk pintu klinik pun dah tak nak ..hehehe

mrs adam said...

cik matahari,
thank you.mmg le comel tapi aktif ya amat.bole bikin pening.heee

mrs adam said...

Rosidah,
salam kenal.hehe.anak saya tu saya dah saiko awal2 tak bahaya masuk klinik gg.hee.lagi satu diorang nak jadi mcm dora yang jumpa dentist.tu la berani masuk pintu klinik tu

Related Posts with Thumbnails

Photobook