13 September 2012

Seafood and Meat BBQ Buffet Menu at T@ste6

hello blog,
ha ni baru entry letak gambar makanan
nama buffet ni seafood and meat BBQ
*alamak aku cari link deal ni,webuy dah remove la dari website dorang.huhu
wah wah nama pon kelas konon.huhu
masa nak beli ni berhari2 aku cari deal yang best
sebenarnya mula2 aku nak beli kek haagen daz je
tapi bile google,mak oi 500g kek je dah RM88
baik aku tambah lagi skit dapat makan buffet kat hotel
lagi berbaloi.huhu
ada juga beberapa buffet dari website2 kupon ni,tapi aku baca review ramai kate sebab beli kupon hotel macam low standard kan buffet tu
kira macam tak best la
tapi yang ni ada review ok,ada review kate tak ok
ikutkan hati risau gak tak best macam high tea kat the zon hari tu
tapi hentam saje la,ok kot
alhamdulillah pada aku ok la best
dan tak menyesal beli
kalau macam the zon hari tu mmg tak nak pergi lagi
say no to the zon.haha.
wei nak tahu tak pasal the zon tu bukan aku je tak puas hati
ada customer lain tak puas hati jugak,dia komen kat groupon,aku terbaca
so mmg la the zon deal tu hampeh,tapi aku jugak dah terbeli dan terpergi.haha
eh ni entry pasal buffet di swiss garden residence bukan the zon,mengarut sudah.huhu

round pertama-encik adam

round pertama-adik aku

round pertama-aku

alkisah aku kan suka pasta
tapi aku makan yang kat umah je
penah makan yang phd,kenny rogers dan tgif je
yang phd tu sebab teringin sangat,1st time beli spegetti carbonara semata
yang kenny rogers tu side dish macaroni cheese
yang tgif tu spegetti belognese,kids meal eat for free
lain2 aku tak makan sebab mahal.haha
1 pinggan rm10++,baik buat sendiri.haha
so ni ada oglio olio ni aku try la
alamak rasa sgt plain,sebab dia tak letak lauk/seafood langsung
aterr dia suh amik lauk sendiri.so tambah la udang,ayam,sotong dll sendiri

round ke?(tak terkira).haha

lobster*jakun

mangolie grill(chicken+beef+calamari+prawn+zucini+capcicum+mushroom+souce)
*ni pinggan ke2

masa pinggan pertama,encik adam makan ngan anak2 masa aku n adik aku g solat
kitorang sampai je dah tinggal separuh
tu la amik pinggan ke2 lak
emm mangolie grill tu encik adam tanya chef tu nama masakan tu
sebab tu la aku tahu.huhu

hasil kemelantakkan.haha

konon2 ni semua encik adam la yang makan
*padahal yang byk makan aku n adik aku.encik adam jenis makan sikit.haha

ni meja yang kitorang tinggal.serius tak larat sgt nak abiskan 2 cucuk sate tu.
*ish membazir.huhu

ok lepas dah kenyang makan before balik aku sempat snap gambar kawasan makanan.taraaa

spegetti oglio olio n rice

tikka fish,lamb chop,prawn,sosej,chicken wing,asparagus soup n bread,corn,coated potato

sate

ni bahan2 yang kita kena pilih tuk mangolie grill tu

ha pilih la.dua2 pinggan yang kitorang makan encik adam yang pilih dan order
*eh besday sape ni,dia pulak yang amikkan aku makanan.terbalik ni.haha

ni for display.nt dia grill la udang ,lamb dan lobster letak kat tempat buffet tu kalau dah abis

kawasan chef

gambar last before balik

owh dessert kat dalam
daku malu mahu amik gambar
antara menu dessert:pastri 2 jenis,salad byk jenis,cheese cake,coscous salad,jelly mango,black olive,nata de coco,jeruk mangga manis,jeruk betik,tembikai susu,tembikai,buah naga(hazeera byk makan ni je),jelly dan cawan comel(nmpk menarik dan cantik tapi rasa lengkung oren biasa je.haha),macaroni,jeruk bwg putih,puding caramel tapi kuah nata de coco.
owh menu ni rm49 satu kepala
tapi air tak termasuk
air kat hotel harusla mahal kan
so aku dah cakap awal2 ngan encik adam tak payah order air
minum air sejuk je
tapi kan mmg ok minum air sejuk je
kalau minum air manis,rugi la tak dpt makan byk2.haha
owh konon2 ni buffet last tuk tahu ni
bulan ramadhan pon mmg xde buffet2 bagai
tapi kan adik ke6 aku bising lak
cakap g makan kat hotel tak ajak dia,dan aku dah janji nak bawa dia makan buffet seafood cuti skola ni
adoi
abis program diet aku
sekian cerita panjang
eh menu tu aku ingat sebab aku catat dalam diary ni ha
(tulis entry sambil rujuk diari)
owh daku jumpa link lama deal macam ni kat everyday
         
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

4 comments:

CikLily Putih said...

not bad gak foodnya nampak sedap

AnneRaini said...

fuiyoh lobster..sypun jakun..

mrs adam said...

ciklily,
boleh la.tapi ni 4 star je.heee

mrs adam said...

anne,
haha.sedapnya losbter.huhu

Related Posts with Thumbnails

Photobook