25 September 2012

Big Apple Donut vs One Apple Pastries

hello blog,
**amaran cite panjang tak de motif,tuan blog banyak mulut nak cite.haha.kalau malas tak payah ler baca.**
nak cite ni ada sekali tu kan
aku g tesco nilai,otw balik kg
pas tu ternmpk kedai big apple
wah bestnya.tengok2 je la.tapi mcm pelik skit nape kedai big apple ni ada cupcake ek
ntah la.daku tengok2 je masa tu.tak beli pon
pas tu balik2 tu borak2 ngan adik aku ckp pasal big apple tu
tapi adik aku kate tu ONE APPLE la
bukan big apple
owh ye ke.serius aku tak perasan.sebab logo macam lebih kurang sama



big apple vs one apple
crdt pic to google n this blog

ha nampak tak lebih kurang sama je
masa 1st time aku nampak 'big apple' tu serius aku tak perasan tu adalah one apple
tapi masa tu kan akhir tahun 2011 la
adik aku yg perasan
so aku nak meng'sure' kan,aku kan byk masa,so google la
jumpa skit je info pasal one apple ni
tapi ada sorang blogger ni cite skit pasal one apple subsidiary big apple
tak tahu la betul ke tak
ok la abis cite meng'google' tu,tak kisah pon
cuma nak tahu sape sebenarnya one apple tu.haha
so tu cite 2011,
alkisah masa g PD bulan mac 2012 hari tu,kan ada singgah tesco nilai
so harus la tengok kan one apple yang aku sangka big apple tu
sekali kan one apple dah bertukar ke big apple!haha
pulak dah.ni mmg betul sebab aku ada beli big apple masa g tesco tu citenya kat sini
ok la tak kisah la big apple ke one apple ke
asalkan aku dah beli pon donut masa tu
so sambung cite,bulan jun 2012 pergi lagi tesco nilai otw balik kg
so daku gedik nak beli lagi donut.*hamboi2 kate diet.adoi
tak pe belikan mak dan adik2,sebab nak blk kg kan*alasan.padahal sendiri pon nak makan donut tu.haha
so belilah big apple donut dekat 'big apple donut" tesco nilai tu
tup tup masuk ternmpk cupcake.
being me yang suka dessert cantik,suka beli tak tahu buat
so daku decide mahu beli(masa g tesco bulan mac 2012 beli donut je sebab nak cepat,lagipon 6 donut dah cukup byk untuk kami 4 org)
so kali ni sebab nak balik kampung boleh la daku beli donut dan cupcake.hooyeh
masa bayar tu
bayar sekali(donut dan cupcake)
tapi adik cashier tu masukkan duit kat 2 mesin kira yang berlainan
dan daku dapat 2 resit
satu resit--->company big apple donut sebab beli donut
satu lagi---->company one apple pastries sebab beli cupcake
pas tu aku pin tanya la adik cashier tu,'ooo..campany lain2 ek'
adik cashier tu jawab 'a'ah'
alkisahnya.baru ku tahu
patut la daku pelik nape big apple donut tesco puchong tak de jual cupcake macam big apple donut tesco nilai
rupa2nya big apple tesco nilai ada join venture ngan one apple
tapi kan aku suka cupcake2 tu!
cantik2 tau.rm3 je
ok la tu tak payah tempah2 bagai
dtg dan terus beli variety of cupcake
tapi sayang big apple tesco nilai je ada cupcake cantik2.huhu
dan sayang jugak daku tak snap gambar
*sebab malu nak snap,lgpon nak cepat
dahh sampai umah pon tak snap gak sebab terus makan.huhu
hanya sempat snap satu je cupcake ni


ni la cupcake one apple pastries di big apple tesco nilai

kesimpulannya ialah daku suka cupake cantik2 dan comel2 tu
drpd hasil carian google ada kate one apple ni ada dekat sunway piramid
tapi tak tahu la sebab tu cite 2011
kalau nak tahu kena g sendiri sunway piramid la.huhu
sekian cerita,




 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
 http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

15 comments:

Rosidah Binti Muhamad said...

hahaha..awal2 lagi awak dah sound yer..tapi mmg kena baca betul2 dan baca semuanya baru akan paham.

saya dah dapat beza dah one apple tu. time tu kat sunway piramid. Ade org bg kupon kat setiap org di pintu masuk tu. Time tu dia ckp kupon utk utk bik cupcake percuma sb dorg baru wat opening outlet. Ramai yg tak perasan percuma dan ader yg buang jugak.

satu kupon dpt 2 cupcake percuma. Bukan main best lagi tgok cupcake dia. Puas mkn dapat dlm 10 bijik time tu sebab kupon kutip dr dorg2 yg tak perasan penerangan dr org yg promote tu..hehehehe

eh!..terpanjang la pulak..hehehe..sory mrs adam..

Mak Wardah said...

Mrs Adam, dah khatam baca, baru faham. Anak2 akak suka makan Big Apple tapi akak rasa manis sgt...

mrs adam said...

tak pe je komen panjang2,hehe.owh betul la kat sunway piramid ada one apple.best2.sebab ada cupcake yang comel2 dan sedap.bestnya dapat cupcake percuma,kalau 10bijik dah rm30 tu.apa daa org2 tu buang kupon2 tu.haha

mrs adam said...

Mak Wardah,
panjang kan saya membebel pasal big apple n one apple ni.hee.bukan anak2 akak je suka big apple,saya pun suka..haha.dan tak rasa manis sgt pon.*ish sebenarnya tak bagus mkn manis2 kan.

AnneRaini said...

big apple sedap giler tp mcm tak puas mkn sbb die lembut bebeno.

mrs adam said...

Anne,
a'ah big apple lembut.ceh cite pasal big apple trus terasa nak big apple yg byk kalori ittew.huhuhu

Mia Liana said...

huhuhuh kak mia pun suka cupcake..

TiranaAduka said...

salam,
Pekabar mrs adam?

mrs adam said...

kak mia,
sama la kita suka cupcake

mrs adam said...

tiranaaduka,
wsalam,alhamdulilah kabar baik.cuma penyakit M melanda.hee

Pendekar Arjuna Hitam said...

Xpenah makang cupcake nieh... Hohoho..

Pendekar Arjuna Hitam said...

Xpenah makan big apple & one apple... Apple ijo penah larh makang.. Keh keh keh...

Anonymous said...

tumpang lalu ,,,,,

best sgt ke cup cake dyrg ??
takat donat uh da biase mkn . skunk kat mane2 da ade big apple . lau kat n9 ny da ade 3 outlet . tp x pena try dyrg punye cup cake . tgok pic best je . hehehe

mrs adam said...

Pendekar Arjuna Hitam,
try la big apple sedap.hihi.

mrs adam said...

anonymous,
cupcakenya biasa2 je kot,rasa cupcake la,saya suka sebab boleh beli cupcake satu2,kalau yg tempah online tu kena beli sekotak
saya tahu big apple kat n9 yg kat tesco nilai tu je.hee

Related Posts with Thumbnails

Photobook