10 April 2012

Dinner vs High Tea Buffet

hello blog,
eh laptop acer ni kdg2 sengal
mybe sbb dah 'berumur'.haha
ape2 laptop ini jugak berjasa walaupun dh ada netbook
sebab kalau haziq nak guna netbook tgk youtube terpaksa gak guna laptop ini.huhu
*eh into yg tiada kena mengena dgn tajuk.huhu
jom layan gambar2 mknn di The Zon KLCC

kwsn sekitar,meja org lain

gmbr kwsn sekitar gak,tapi ada terselit hazeera.hee

salad buah2an & sayur2an
*kan aku amikkan haziq buah n kuih kan,sekali dia ternmpk sayur2 ni,dia tanya "mama nape tak amikkan haziq sayur",haha.pas tu terus la aku amikkan dia sayur setgh pinggan lak

kuih muih
Wei aku dah tak ingat ape yg ade..jap..aku ada tulis kat hp,nk tulis entry blog py pasal.huhu
sagu gula melaka,puding karamel,bubur jagung,kuih2 tradisional yang potong mcm kuih lapis dll ada,aku tak catat daa.lagi pun aku tak tahu namanya,tak kan aku nk tengok label satu2 dan catat kan.beria sgt tu.huhu.ni pun dah cukup beria tulis kat hp.haha

kaunter mknn dari jauh


tengok dorang nak jalan2,bukan reti duk diam.sabo je la

pulut panggang n puding roti

ni tempat mee sup n bakso
*aku tak amik pun,perut dah penuh daa

yg ni kwsn meehoon goreng,nasi goreng thai,squid ball,aym goreng berempah,roti canai,samosa,karipap,nugget,finger fish,onion ring

ni kwsn dim sum,tauhu bakar,popia nyonya,hujung tu sandwich

ni meja dessert

tengok tu dah turun dulu,jap la mama nk amik gmbr.huhu

depan hotel

gambar mcm jakun je kan.haha.lantak la

emm high tea ni tak best sgt
lagi best dinner kat milenium hotel tahun lepas
yela dinner mknn berat ye
tapi high tea ni tak de western food sgt,
dia tulis kat website jual kupon tu lain,bila datang makan lain
mcm penipu je.huhu
jap,bawah ni aku copy-paste dari website jual kupon ni eh
linknya klik sini


Before the advent of forks and spoons, diners customarily ate with their hands, chopsticks, knives, shovels, blunt swords, foreign objects, and would occasionally get food into mouths. Aim with today’s Groupon: for RM29, you get an international high tea buffet (RM48 value) at Terracotta Restaurant in The ZON Hotel in Kuala Lumpur.


Jet set across the globe without ever having to get to the airport or choose between chicken and beef. Terracotta Restaurant, named after semi-precious guardian statues of culinary secrets, opens its chambers to more than 40 varieties of Western and Asian cuisine to satiate the appetites of common folk and diplomatic food envoys alike. Tempt palates with finger pickings of assorted sandwiches, rojak buah and salad, before moving on to sly affairs of pasta, butter prawn, minute steak and more. In the background, the local delights station lays its spread of satay, noodles and cucur for undecided passers-by, while bevies of french pastries coyly stand on the sidelines waitng to be eyed on. Dessert deities ceremoniously glide down the aisles bearing offerings of caramel custard, bread and butter pudding and fruit cocktails, while faithful selections of coffee, tea and cordials provide perpetual provisions for parched devotees.

ha cuba tengok yang aku dah merah2kan tu.konon kata pasta la,minute steak la.beef la,satay la,butter prawn la.hampeh semua tu tak de ye.yang ada hanya yang aku tulis kat gambar kat atas tu je
kira memang penipu la ni.huhu
aku dah check semua tempat ye mmg xde pasta dll yang aku merahkan tu
bukan ape aku ni suka western2 skit,haha.sekali tgk ada meehoon ngan nasi goreng thai je
emm malas nak komplen lebih2,biar je la
murah je kot
naseb baik murah,kalau mahal harusla menyesal.tapi kalau menyesal pun tak berguna.haha
eh baik makan kat tgif kalau nak mahal
so kalau sape2 nak kupon mcm ni(sebab dorang ada jual kupon mcm ni lagi)
sila jangan beli
sebab dia tipu.hahahaha
eh mknn dia pun biasa2 je,tak sedap sgt pun.nasi goreng tu aku boleh buat lagi sedap.haha
nugget bukan tempura lak tu.huu
yang kate nak ok dessert2 tu boleh la.yela sebab nak buat sendiri berjenis2 mmg tak buat la
so kat buffet ni kita try la semua dessert2 tu
so sekian testimoni high tea buffet di the zon hotel dari saya,



nota kaki:lepas ni kena hati2 sebelum beli kupon.kalau beli before survey kena redha je la mcm ni.huhu

2 comments:

huda said...

fortunately i found your post. baru nak beli groupon hi tea or dinner at the zone.

so saya beli kupon bubba gump aje laaa.... Tq sis :)

mrs adam said...

huda,
haha.bagus2.jgn beli kupon the zone tu,tak best langsung dan tak sama macam apa yang deal tu describe.mmg la nmpk murah dan menarik,tapi tak berbaloi pon.
before beli kupon mmg kena google2 sikit cari review,tapi review betul la bukan paid review.paid review tak aci.heee

Related Posts with Thumbnails

Photobook