18 April 2012

Kenapa aku beli Dominos Pizza setiap bulan?

hello blog,
jom cerita kisah dominos pizza
alkisah masa pregnantkan hazeera dulu kan aku ada gedix mengidam dominos
masa tu kan hari selasa aku msg encik adam kate nak beli dominos hari sabtu
tup tup hari khamis perut dah sakit,ingat nak beranak,tapi otw ke hospital tu tetap nak dominos
bole tak mcm tu.haha
yela kang kalau anak dah keluar kena tgu 44hari baru bole mkn dominos
so beriya la encik adam search dominos pizza cyberjaya
sebab masa tu otw ke hospital putrajaya
pas dah jumpa dominos,beli yang kecik je,ngap2 terus ke hospital
tapi hospital gedix wat hal tak trima kes.apakah?wei aku dah booking kot.
yela hospital kerajaan kan.huhu*sori la kutuk.huhu
last2 ke hospital ampang naseb baik hospital ampang ok,padahal aku first time pergi situ
terus doktor check tapi dia bagi balik daa
sakit main2 je tu.huhu
*eh sudah panjang cite intro dominos aku daa.hakhak
ok sambung cite,alkisah start tahun lepas dominos telah membuka cawangan di puchong utama
dulu dominos kat bandar puchong area depan ioi tu
tak deliver ke puchong prima
jadi bile dah ada kat puchong utama,dorang deliver ke puchong prima
haruslah aku call kan.huhu
tapi kan..dominos ni kalau dia hantar lebih 30minit dorang bagi kupon free piza *FREE ye
regular pizza lagi!besar tu ,harga biasa rm23.80,ni dapat percuma
untuk order seterusnya la .tapi kalau ko nk guna kupon free piza tu ko kena beli pizza lain satu,dapat satu percuma
atau beli ape2 dari dominos ,minimum rm20
sebab tu la aku order pizza setiap bulan.hakhak
sebab aku ada kupon percuma.lalalala
dan lagi bile ko order kali kedua,katekan belanja rm20,pastu dapat pizza regular percuma lagi
tapi kalau dia hantar lambat(>30minit),ko akan dapat lagi satu kupon percuma.hahahaha
dan lagi kau order pizza kadang2 dia sms offer,beli satu pizza dan belian pizza kedua hanya tambah rm3.haha
walawei.eh dominos pizza ni betul2 telah 'meng'gam' aku tau.
mana taknya aku belanja rm20,dapat satu regular pizza dan 2 side dish(harga biasa utk ketiga2 item ialah lebih kurang rm40+)
ha kan dah aku membebel macam keje marketing dominos.hakhak
aku saje je cite..tak de ape2 faedah yang diberikan oleh dominos ye.huhu
ok yang ni nak cite kisah aku order BBQ chicken wing dominos ni
aku order BBQ Chicken Wings dengan harapan ia sedap dan menyelerakan
tapi...
tak sedap la pulak.adoi

BBQ Chicken Wings n Lasagna
*bawah tu regular pizza percuma 

ni la BBQ chicken wings nya

adoi.rasa tak sedap.hampeh tul
aku sesaje je amik gambar ats tu
tetibe esoknya rasa nak g komplen kat customer service dominos
aku pun isi la form kat website dorang dan komplen.sasaje.aku kan regular customer.hakhak
sekali kan..
tengaharinya ada omputih dari dominos HQ telepon..
wah..
terus dia kate suh emel gambar BBQ chicken wings tu(sebab kat komplen form xboleh attach gambar kan..)
dia kate staff dia dari dominos puchong utama akan call aku.huhu
petang skit manager dominos puchong utama tu telefon aku
tanya ape yang tak kena dengan ayam semalam tu
pas tu dia kate nanti dia nak tengok betul ke tak staff dia sediakan menu bbq chicken tu
dan akan hantar sekotak kat aku.huhu
siap tanya kat umah ada berapa orang,aku ckp aku n anak2 je,so dia kate dia akan hantar 2 kotak,satu dengan sos bbq satu without sos
wah..
begitu sekali dominos pizza menjaga customernya ye!
tahniah la ye dominos pizza.
padahal aku hanya customer yang belanja rm20 je sebulan kat dominos tu
tapi diaorang layan..
caya la..


ni la BQ chicken pizza 2 kotaknya

nmpk menyelera skit.huhu

emm..rasa yang kedua ni ok skit
manager tu siap telefon tanya feedback lagi
tapi kan aku makan yang tak de sos lagi sedap daa.haha
tapi kalau nak lagi sedap baik order roested chicken drumstick
tapi mahal skit la harganya.rm12.80 tuk 6 ketul
tapi kalau bbq chicken wing rm12.80 tuk 8 ketul.
emm..panjang la pulak aku membebel
ape2 pun sape datang umah aku mesti aku order dominos.hakhak
sebab aku tak sempat la nak goreng mee ke kopok bagai,so order dominos  suda.huhu
eh aku ada 2 kupon dalam purse skrg,hee
sekian bebelan pasal dominos pizza,



nota kaki: tapi anak2 aku mkn separuh slice je sorang.yang lain aku je mkn.adoi





Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012

6 comments:

zailamohamad said...

bercerita tentang Domino's ni..zaila pon ada pengalaman yang kelakar..

adalah on weekend tgh tunggu husben balik dr outstation then malas nak masak orderlah Domino's secara online..

memang tak sampai setengah jam tapi hak kelakarnya bila budak deliver pizza tu buka bekas yang simpan pizza tu tengok2 kosong..rupanya dia tertukar bekas..terus dia minta maaf & patah balik g ambil pizza tu

herm..menunggulah setengah jam pula..seb baiklah kami ni jenis tak melenting..tapi ruginya..kalau report macam u buat konpem buleh makan pizza free kan..hahaha

mrs adam said...

hehe klaka tul budak pizza tu bawa bekas kosong,dah la zaila lapar masa tu.sabar je la.hee

eh tapi suppose zaila dapat la kupon free pizza kan sebab budak tu hntr pizza kali ke 2 lbh setengah jam.

saya pernah tgu 1jam lebih sebab budak tu sesat nak hntr kat alamat umah saya.yela tiap kali kita order bukan budak yang sama hntr kan.masa tgu 1 jam lebih skit tu budak tu bagi 2 kupon free.hehe

AnneRaini said...

sy pon suke domino's..

mrs adam said...

saya suke dominos sebab kupon free tu,dah lama gile tak makan pizza hut.huhu

Anonymous said...

domino sdp better than pizza hut.he

mrs adam said...

anonymous,
betul3,saya lebih suka dominos

Related Posts with Thumbnails

Photobook