16 April 2012

Charcoal Mask dan pembersih wajah ni bagus sangat ke?

hello blog,
mari bercerita kisah produk daiso
opss untuk lebih spesifik..
produk charcoal mask
macam ni,aku kan kalau kat fb tepi2 tu  kan ada iklan2
suruh like page la,suruh klik2 kan
so aku ni kan jenis terpengaruh iklan ,bila suruh like page2 skincare ni harus aku cepat2 like
page skincare,spa n salun mmg aku akan like.hakhak
so begini ceritanya adalah satu page milik orang malaysia,lebih spesifik,page milik seorang budak perempuan
jual skincare
mula2 aku tak de la minat sangat pun,tapi sebab dia selau update wall aku pun terbaca la jugak blog dia
best mmg best byk tips kecantikan
dan dia jual charcoal mask ni,harganya RM17 tak termasuk kos pos
emm satu charcol mask rm17,satu pencuci charcoal pun rm17
alat pembersih wajah ni rm10
emm.bile tengok2 page n blog dia mcm best je,nyaris2 aku nak beli
TAPI
:
:
:
:
aku sebenarnya confuse ape jenama charcoal mask ni ek
so aku pun google la nak cari info
sekali
:
:
:
:
aku jumpa info kate charcoal mask ni ada kat daiso!
wah cepat2 ajak encik adam  ke daiso
selamat encik adam beli umah kat puchong
dekat ngan segala mak nenek shopping kompleks.kehkeh
huu
so aku dapat beli charcoal mask rm17 ini dengan harga RM5 sahaja!
diulangi RM5 ye.bukan rm17 tidak termasuk kos pos.huhu
kan ke hazeera terkenc dalam daiso ,sebab tu la aku sempat amik charcoal mask dan alat pembersih wajah ni je
kalau hazeera tak terkenc mesti lagi byk hasil rembatan aku kan.huhu

charcoal mask dan alat pembersih wajah

emm..masa pergi bulan 2 ni pencuci muka aku ada lagi
so tak la beli pencuci muka
pergi daiso kali ke3 baru beli pencuci charcoal plak.hoorey ada semua
emm...mula2 aku pun tak tahu best ke tak charcoal mask ni,aku beli pun sebab terpengaruh budak tu jual,pas tu byk testimoni customer2 kate bagus
so aku pun nk try gak.ala RM5 je kan.huhu
emm masa first time pakai,baunya wangi ye.walaupun hitam baunya wangi,bagus2
emm 1st time aku pakai aku tak tunggu kering betul2 so susah nak tanggalkan dari muka
kali kedua dan seterusnya aku tunggu kering betul2 baru senang nak tanggal,terus mask ni jadi topeng warna hitam pas tanggalkan dari muka.haha
emm..ada la bintik2 putih lekat kat mask tu,wah ..bagus2..
tapi tetap kena pakai besi penanggal black head n white head jugak..kiranya bukanlah 100% bagus
tapi aku tetap suka!
emm..alat pembersih wajah ni pun best,aku rasa ok sebab aku tengok kat youtube omputih2 buat facial @ home ada mesin pembersih wajah(brg letrik),dia pakai alat tu sapu keliling muka lepas sapu pencuci muka.dorang pakai mesin aku pakai pembersih muka manual.ok la tu kan.huhu
pas tu aku dah try gak pencuci charcoal daiso tu,haruslah aku try pencuci yang berharga rm17 di internet tapi rm5 di daiso tu kan.huhu
aku rasa ia berkesan!sebab dorang kate pencuci charcoal tu untuk kulit berjerawat.
muka aku ni tak de la jerawat macam muda remaja tu,tapi still kalau period mesti naik la jugak 2 3 4 biji jerawat opss jgn kira nt makin byk
so bulan ni aku dah try pencuci charcoal tu,jerawat aku masa period skit je,pas tu cepat je clear,cepat je muka licin semula.*licin ke.huhu
so aku agakla sebab pencuci muka charcoal tu,tapi tak tahu la kalau ke kebetulan ke ape.
kena tgu bulan depan la nak tengok ada ke tak jerawat masa period nanti
byk ke tak.so bulan depan baru kita tahu yek
yang aku pernah terbaca/tertanya info dari beautician,jerawat berpunca dari muka berminyak,pori2 tersumbat,hormon dan sembelit.berminyak,pori2 sumbat dan sembelit tu boleh diatasi,tapi bab hormon tu tak bole nak elak
mmg tiap bulan mesti jerawat akan naik
emm..ke ada sesiapa ada tips tak tumbuh jerawat langsung?
yang aku tahu muzai kalau period laki dia yang tumbuh jerawat,dia tak
wah best la muzai.heee
opss panjang dah aku membebel
kesimpulan:pencuci charcoal,charcoal mask dan alat pembersih ni bagus tuk aku
dan harganya murah je.haha!


nota kaki:aku mmg suka ckp bab2 skincare ni.skincare ye,bukan make up.


Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012

16 comments:

POSH76 said...

ada nampak kat daiso...nak cuba takut...tp kalu u review kata okey..nak terailaaa

CikLilyPutih said...

ada perasan hari tuh. ingat nak beli gak lah..

mrs adam said...

POSH76,
saya try sebab dorang kecoh jual online berai kate bagus.hee.tapi jual online rm17 tu.emm tapi kalau muka sensitif tak seswai kot,sebab masa bukak tu sakit skit

mrs adam said...

ciklilyputih,
kalau jenis suka try test,boleh sgt nak try.hee
p/s:sakit skit masa nak tanggalkan mask tu tau

Tasya / AmirulAcap said...

saya dulu pernah beli on9.. agak mahal, beli satu tu bole dapat 3 kat kedai daiso.. tapi kekadang cepat abes kalo kt daiso.. mask nie mmg feveret saya.. sbb tu bile tgok org jual on9 rasa mcm x berbaloi lak.. tp pape pon tu hak penjual dan pembeli kan.. hehe..

mrs adam said...

tu la pasal kalau kat daiso cepat abes mask ni,hari tu g daiso ioi pun xde,ada jenis lain skit,tapi charcoal gak la.yg tu lum cuba lagi

biskut chipmore said...

kan.. dorang yang jual kat FB tu nak untung lebih. padahal harga rm 5 je

mrs adam said...

tu la ek,harga RM5 jadi Rm17 tu kalau beli online.huhu

ZURAINI said...

aah. beli on9 mahal. paling murah pun saya jumpa rm12 tambah posting 7 dah rm20. erkk. dah la kat seremban xder daiso. sobs sobs

mrs adam said...

zuraini,
owh skrg dorang dah turunkan ke rm12 ye.emm..kena cadangkan ni bukak daiso kat seremban.hehe

eimah siti said...

ramai yang jual RM16++..hari tuu pn nyaris2 cik siti nak beli dgn harga RM16...tapi tak jadi sbb nak try jugak cari kat mana kedai yang jual benda ni..huhu

mrs adam said...

eimah siti,
kalau duk klang valley cari je kat daiso.rm5 je.huhu.

nurul syuhada said...

sya ader jual charcoal mask daiso...rm8 jer..berminat? email syuhada8686@gmail.com

mrs adam said...

nurul syuhada,
kalau sape2 di luar kalng valley leh la beli ngan awak kan

nurul syuhada said...

boleh jer...mmg sya jual charcoal mask ni khusus pda org yg tmpat dia xde daiso...berminat?leh call or sms 0139199206

mrs adam said...

hohohoi beria membuat marketing di blog saya nmpk.haha

Related Posts with Thumbnails

Photobook