04 April 2012

Best ke naik KL hop-on hop-off bas tu

hello blog,
sambung entry gambar2 naik KL Hop-on Hop-off bus
soalan entry tu best ke tak
best la jugak.huhu

tangga di menara maybank depan pudu tu
*ini adalah tempat tgu bas aku bila nak balik kampung.bas SKB ke bahau tgu kat sini la.tak tunggu dalam pudu
**tapi kena gak masuk pudu sebab naik lrt plaza rakyat kan.eh kenangan naik bas masa belajar.harus la amik gambarnya.hakhak

kono nak amik gambar tanda2 jalan tu tapi tak jelas le pulak
almaklum bkn dslr.eh tp kalau dslr pun leceh besar gedabak.

apesal aku amik gambar ni.serius tak ingat kat mana.encik adam tahu kot

stesen no9-central market
*eh aku amik gambar tmpt tgu bas ye,bukan CM nye.hehe

tak jumpa bas SKB tapi jmpa bas SKS.
*bas ni kadang2 naik gak nak balik kampung.ni sampai seremban je.lebih suka naik SKB terus ke bahau

pagar istana negara.dpt amik gambar pagar je la dari dalam bas ni.huhu
stesen no10-istana negara

konon2 leh dengar info ikut bahasa pilihan,ada tempat cucuk earphone.tapi dah tak berfungsi da.terus dia announce info kuat2 dalam bas,semua dengar.in english.

Little India.stesen no 11A

masih little india.first time aku tgk little india ni.jakun ok.huhu

kl sentral.stesen no 11B

bole check in kat sini je b4 naik flight ye

stesen no 12-muzium negara

kwsn muzium negara lagi

babai muzium

kat mana ntah aku ternmpk Pustaka Perkhidmatan Awam ni

ok dah smpi tmn tasik perdana.tmpt dating dulu2.huhu
*eh kalau tak salah tmn tsk perdana ni dah tukar nama ke taman botani.mcm tu la lebih kurang

ok dah siap pun letak gambar
pas ni cerita taman burung laks,



nota kaki:sampai taman burung kul 5 ptg

2 comments:

zailamohamad said...

macam best je naik bas ni..nanti nak bawa anak2lah naik bas..konpem diorang soka:0

mrs adam said...

anak2 suka kot..jejalan..tapi bile dah ptg2 penat la.hehe

Related Posts with Thumbnails

Photobook