08 May 2010

peringatan tentang hari sabtu

hai semua..salam hari sabtu..
hello..
hari sabtu,half day atau hari cuti
mesti ramai yang bershopping..
so..entry hari ni kita tulis pasal shopping pada hari sabtu:

*bawa shopping beg,kerana sabtu adalah hari tanpa beg plastik.kalo nak pakai plastik jugak,sila bayar 20sen setiap helai ok

*bawa bekalan untuk anak

*berhati-hati semasa memandu

*jangan tension kalo jammed.biasala tu..

*berbelanja dengan bijak,cari tempat yg ada sale,baru la shopping berbaloi2

*awasi anak anda(jangan sibuk snap gambar je)huhu

*bagi anak anda 'sesuatu' semasa anda bershopping,so tak de la dia merengek nanti(lolipop sangat berkesan ok!)

*berehat sebentar selepas shopping before balik,kalo nak senang tapau je makanan dinner,senang skit

*bawa stroller supaya baby leh tido dengan aman

sekian sahaja penerangan bergambar saya pasal hari sabtu..gambar-gambar di atas berlaku pada hari sabtu 1 mei yang lepas
gambar hari ni nantila saya upload bila-bila
tq for reading

nota kaki:hari sabtu ada ko-ko kalau masih bersekolah

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook