23 May 2010

kolam air panas ulu tamu,batang kali



hai,hello...salam hujung minggu..esok sudah mula kerja ok..
emm ni nak cerita pasal kolam air panas..
al-kisahnya kalau balik kampung dari puchong ke palong timur,
keluar highway alor gajah(tol simpang ampat) mesti nampak signboard kolam air panas..



~selalu nampak ni~

so kerana asyik ternampak,maka haruslah kita mengajak suami pergi..hehe..tapi tengok kolam air panas ni macam tak glamer je..dah la tu on da way nak balik kampung..so masa hantar adik kat klia,kami sekeluarga ke kolam air panas yang jauh sedikit iaitu..kolam air panas gadek..kolam air panas ni lagi glamer dari kolam air panas cherana putih tu




~gambar thanks to google~

emm..gambar tak banyak amik oleh kerana bateri hp kong..hehe..so i google je la gambar ye..huhu..
emm masuk kolam iar panas ni rm4 seorang(walaupun tak mandi)..emm..kitorang pergi semasa weekdays so kolam itu kami yang punya..haha..family i je u..emm sebenarnya ni first time saya dan anak2 juga adik dan mak pergi kolam air panas tu,husband dah pernah pergi kolam air panas kat selangor.katenya kolam air panas ni bagus untuk kesihatan kulit..kalau ada masalah kulit,gatal2 pergila mandi kat kolam air panas..
: :
: :
: :
emm balik ke selangor,suami ajak pergi kolam air panas hulu tamu,batang kali di daerah hulu selangor pula.pagi2 bertolak..semua tak mandi sebab nak mandi kolam..hehe..


~tengoklah aksi haziq dan hazeera~

~ni gambar sendiri ok~

emm..kolam air panas ni airnya panas!yela nama pun air panas.tapi lama2 badan dah boleh biasa dengan air panas so boleh berendam..kalau nak mandi air panas bagus pergi awal pagi atau malam.sebab sejuk so bestla mandi air panas..
: :
: :
: :
owh kolam kat ulu tamu ni free,ada dua kolam besar je
.emm perbezaan kolam berbayar(gadek) dan free(hulu tamu) ialah:
*tandas*
tandas kat gadek oklah boleh digunakan oleh saya untuk salin baju
tetapi
.
.
.
.
.
tandas kat hulu tamu!!!sangat tak boleh digunakan!
saya salin baju dalam kete je!
baik lagi dalam kete dari tandas #^%$&*@! di kolam air panas hulu tamu
emm patutla free!
owh rasanya nanti balik kampung nak singgah kolam air panas cherana putih pulak la..
hehehe..
sekian laporan ringkas dari saya

nota kaki:rakyat malaysia kurang menjaga kebersihan.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook