06 May 2010

cabaran bawa anak bershopping

dear diary,
how are today,
fine thank you..
hallu...
salam hari khamis dari saya
S.H.O.P.P.I.N.G
adalah hobi semua orang...haha..ke hobi saya sorang.huhu..tepuk dada tanyala minda
aceceh ayat tak tahan!
emm..membawa dua anak kecil bershopping?huh memang seronok dan memenatkan..
antara cabaran-cabaranya:

*kena bawa dua troli

*kalau anak dah boring kena cari lolipop(tuk diamkan dia)


*anak pertama gedik nak tolak stroller adiknya

*anak menangis+mengamuk kepenatan sampai baring atas lantai!(perlu ke)

*anak kecil kepenatan nak tido

*tak dapat nak window shopping lama2,boleh tengok,pilih dan beli je.waa..waa..
~gambar perhiasan test hp baru.huhu

kesimpulannya:
*shoppingla sepuas hati+jantung+pancreas+kidney sebelum anda berkahwin dan sebelum anda dapat anak
*window shopping di internet je,bila dah tahu barang,terus amik dan beli,tak perlu tengok2 lagi
*bawa bekalan makanan,susu,jajan dan sebagainya supaya senang nak pujuk bila anak menangis

okla..tak larat nak taip banyak2 sangat kesimpulan..hehe..
bye..

nota kaki:bersyukur dan jangan merungut!

2 comments:

Sumijelly said...

hehee............selalu kalu nak shopping.
kami pakat cuti bersama..
leh dating merangkap shopping tanpa anak di sekeliling......hahaha

tp memang leceh kalu bawa budak.....sbb x concentrade nak membeli....
ewah.mcm banyak nau nak beli.hahaha

Sumijelly.com

mrs adam said...

hahaha betul la kalau tinggal anak leh shopping merangkap dating,tak pun biar suami tunggu anak dalam kete,kita g shopping,terasa single sekejap.hehe

Related Posts with Thumbnails

Photobook