04 May 2010

Hadiah Birthday Untuk Alisya

Hai semua,
Nak tahu sape Alisya?
Taraa..


Ok,pengenalan kepada pembaca bahawa Alisya adalah anak tunggal(setakat ni) pasangan Eyriqazz dan isteri(alamak tak tahu nama la pulak)...yang akan menyambut ulang tahun kelahiran pertama pada 22 June 2010.
Jadi contest ni mahukan peserta menulis entry:

Apakah Hadiah Birthday yang Paling Ideal Daripada Saya dan Isteri untuk Alisya dan kenapa?

Oleh kerana Alisya adalah anak tunggal saya mencadangkan hadiah yang paling ideal ialah:
1-birthday party yg meriah,ada gambar dan video so bolehla Alisya tengok bila dia dah besar nanti


beserta kek yg ditempah khas,untuk birthday 1 tahun so kek 1 tingkat,nanti 2 tahun baru kek dua tingkat pulak..dan tingkat seterusnya untuk tahun-tahun akan datang :) 


2-pakaikan baju TERCANTIK pada Alisya masa hari jadinya..cadangan baju..(picture cadangan sahaja) .ibu bapa Alisya pilihla yg terbaik untuk anak mereka nanti

*baju

*skirt legging

*headband


*baby crocs


*kids watch

*kids sunglasses


*cloth diapers


3-hadiahkan set barang kemas iaitu:

*anting-anting

*rantai leher beserta loket huruf 'A'

*gelang tangan

*rantai kaki

Saya mencadangkan set barang kemas kerana EMAS mempunyai nilai yang tinggi,tambahan pula ia sinonim dengan wanita(Alisya perempuan=wanita).Tambahan pula emas boleh digunakan semasa darurat(mintak dijauhkan Malaysia dari keadaan darurat!).Dalam set yg saya cadangkan saya tidak meletakkan cincin kerana kanak-kanak 1 tahun tidak sesuai disarungkan cincin kerana dikhuatiri tertelan!Daripada gambar Alisya di blog eyriqazz.com saya dapati Alisya sudah mempunyai rantai tangan,so tak payah beli rantai tangan pun tak pe.Tapi kalau nak tambah gelang(bukan rantai ok)tangan pun why not kan eyriqazz.hehe..Senang kata emas ni tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas

Saya ni budak baru belajar,tak pernah main tag-tag ni,jadi ni first time saya nak tag kan entry ni kepada:


Entry yg saya suka di eyriqazz.com ialah entry bertajuk Apa Yang Aku Belajar Dari Bloggers di Luar Sana,cubalah klik dan baca..best..

Sekian entry penyertaan saya untuk contest dari eyriqazz.com.

nota kaki:credit to google for all the pictures

5 comments:

Eyriqazz said...

wah,byknya hadiah untuk alisya...hik3..mahu pokai papa dia ni..apapun..love it..

thanks join contest...

CikLilyPutih said...

banyaknya suggestion hadiah. btw all the best to you!

mrs adam said...

eyriqazz,
ala anak sorang setahun sekali je sambut birthday.mestila semangat.hehe

ciklilyputih,
sebenarnya banyak lagi suggestion kat fikiran ni tapi nanti macam over pulak.hehe

Sharinginfoz said...

budak2 pompuan suka colour pink kan... hmmmm sure eyriqazz suka ni.. suruh beli semua..... lagipun duit blogging banyak..

Jom Makan Spaghetti

mrs adam said...

sharinginfoz,
betul2 budak pompuan sinonim dengan pink,eyriqazz mesti berabes tuk anak dia sorang tu

Related Posts with Thumbnails

Photobook